Gå til sidens hovedinnhold

Sony Ericssons råeste mobil

Xperia X10 er en teknologisk kraftpakke med gigantisk skjerm, ansiktsgjenkjenning og Timescape-funksjon som holder deg oppdatert på Facebook og Twitter.

AMOBIL.NO: Med Xperia X10 har Sony Ericsson virkelig ikke spart på kruttet når det gjelder maskinvare.

Prosessoren er en 1 GHz Qualcomm Snapdragon QSD8250, og vi lot oss imponere over hastigheten under navigering i menyene, surfing på internett og andre operasjoner. Her går det raskt i svingene.

Se bilder av Sony Ericsson Xperia X10 her

Skjermen er hele 4 tommer stor, og er en kapasitiv berøringsskjerm. Oppløsningen er på 480 x 854 piksler, og på utsiden skal det være et anti-ripeglass.

Under panseret ligger Android i versjon 1.6. Dette skal være mulig å oppgradere til versjon 2.0, men noe tidspunkt for når dette kan bli mulig i Xperia X10 kunne Sony Ericsson ikke gi oss.

Les også: Slipper koden til Android 2.0

Imidlertid kan det nevnes at mange av funksjonene som skal komme i versjon 2.0 allerede er tilgjengelig i Xperia X10, for eksempel.

Les også:
Motorola slipper sin første Android-mobil i Europa
Alt om Motorola Droid
Her er LGs første Android-mobil

Timescape

De to kanskje viktigste nyhetene i Xperia X10 ligger lett tilgjengelig på skrivebordet; Timescape og Mediascape.

Timescape gir deg lister over hva kontaktene dine holder på med. Under hver kontakt kan du for eksempel legge til kontaktens Facebook-konto, Twitter-konto, e-postadresse og så videre.

Når en kontakt for eksempel oppdaterer Facebook-statusen sin, kommer dette opp øverst på Timescape-listen.

Sendte du en e-post, SMS eller ringte til en kontakt nylig, kommer også dette opp på listen. Enkelt forklart er dette en tidslinje over alt som skjer gjennom en haug med forskjellige kanaler.

I tillegg har Xperia X10 ansiktsgjenkjenning, slik at også bildene du tar av forskjellige personer dukker opp på Timescape-listen. Tar du bilde av en person én gang, og "tagger" personen, vil telefonen kjenne igjen ansiktet neste gang og tagge personen automatisk.

Tar du bilde av flere ansikter om gangen, blir flere ansikter tagget. Dette er en ganske ny teknologi som ikke fungerer optimalt ennå, men om telefonen tagger feil person kan du uten problemer endre dette etter at bildet er tatt.

Les også: Xperia X10 er lansert

Mediascape

Mediascape er omtrent det samme som Timescape for musikk, video og bilder. Funksjonen viser for eksempel siste avspilte låt, hva du hører mest på og hvilken musikk du sist har lagt inn i mobilen.

Nederste halvdel av skjermen er dedikert til webalbum, webvideoer og webbilder.

Trykker du på en artist, får du ikke bare opp det du har på mobilen av denne artisten men også Youtube-videoer og nedlastbare sanger.

Her lanserer altså Sony Ericsson svært mye nytt gjennom brukergrensesnittet UX.

I tillegg har Sony Ericsson implementert Exchange-støtte og en rekke andre programmer - for eksempel det underholdende spillet Quadrapop som du finner på de fleste Sony Ericsson-telefoner av enklere art.

Navigasjonsprogramvaren Wisepilot er også på plass, men det følger bare med lisens for en måned med navigasjon. Skal du bruke X10 som GPS, må du altså kjøpe en lisens.

Les hele sniktitten på Sony Ericsson Xperia X10 på Amobil.no

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme