Gå til sidens hovedinnhold

Spill: Sett sjøbein!

Nei, vi snakker ikke om Dansecruise, men om Aquadelic GT - et lavbudsjettspill det er lett å like.

GAMER.NO: Utviklerne av Aquadelic GT har gjort én stor tabbe. Der andre spillutviklere forsøker å vise spillet sitt fra sin beste side helt i starten, gjør Arcade Moon det motsatte. Dette er et arkadebasert båtspill der du etter hvert får kjøre raske båter i lekre sydhavsmiljøer, men det hele begynner med tidenes treigeste båtvrak i høstlige, russiske elveomgivelser.

Om du ikke lar deg vippe av pinnen av den litt kjipe introduksjonen, kan du se frem til et artig og uvanlig spill, med god kjørefølelse og mye moro. Aquadelic GT låner litt av åpen-verden-spill som Burnout Paradise, og gir deg en serie middels store kyst- og elveområder som du kan kjøre rundt i på jakt etter ting å gjøre.

Moroa i Aquadelic GT ligger i båtracene. Hvert sted har to eller tre ulike løyper som du kan kjøre gjennom, i kamp mot en håndfull ilsinte motstandere. Jo bedre resultat du får, desto mer penger og berømmelse får du. Pengene kan du bruke på å oppgradere båtene dine eller kjøpe nye. Berømmelse trenger du for å skaffe sponsorer (som igjen betyr mer klingende mynt i kassen).

Det eneste jeg ikke er overbevist om at jeg liker, er at utviklerne har lånt et ganske viktig element fra spill som Mario Kart og WipeOut: Våpen. Underveis finner du flytende kasser, som du kan kjøre over slik at du får tilgang på et av flere typer våpen alt fra torpedoer og hoppende frosker med sprengladninger til dregger som sinker andre båter eller EMP-bølger som slår ut kontrollene på alle båtene (inkludert din egen) i en kort periode.

Det som ikke er like morsomt med disse våpnene er når datamotstanderne bruker dem på deg. Flere av dem er nemlig veldig vanskelige å unngå. Derfor føles det litt tilfeldig når du plutselig får en torpedo opp i hekken. Det er ikke så morsomt å bli straffet uten at du får mulighet til å unngå det. I tillegg foregår spillet på et underlag som ikke akkurat er spesielt stabilt, og det er ofte tilfeldig hvor mye problemer du får av en eksplosjon. Det positive er selvsagt at dataspillerne er like flinke til å sabotere hverandres løp som de er til å sabotere ditt, så det føles aldri spesielt urettferdig.

Aquadelic GT er et lavbudsjettspill, men i motsetning til mange andre billigproduksjoner leverer det et veldig godt grunngameplay. Det er moro å kjøre fort med båt, og dette spillet klarer å overføre denne moroa til spillskjermen på en veldig overbevisende måte. Varigheten er ikke ekstrem, våpnene kan være en kilde til litt irritasjon, og det er litt kjedelig at du starter med en såpass elendig båt, men ellers har utviklerne gjort en god jobb her. Dette er ikke et spill som vil sette dype spor etter seg, men det leverer akkurat det det skal: Enkel, men tilfredsstillende, moro i det våte element.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no
Les også: Anmeldelse: Sam & Max 203: Night of the Raving Dead

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album