Stor oppdatering kommer til Windows 7

...men du får den ikke før om et par uker.

11.02.11 15:27

Når Microsoft lanserer sine «Service Packs» (SP) for Windows, så har det tradisjonelt vært en ganske stor greie. Da for eksempel SP1 kom for Windows XP, markerte det starten for at operativsystemet faktisk ble brukbart - og SP2 ble slutten for en eksplosjon av destruktive virus som var i ferd med å bryte ned tilliten til både Microsoft og internett.

Har endret karakter
Med Windows Vista var oppdateringene i SP1 noe mindre. Pakken var stort sett en samling av tidligere utgitte oppdateringer.

Oppdateringen var likevel relativt viktige siden den markerte overgangen fra lanseringsperioden av Vista, som var et sammenhengende PR-mareritt for Microsoft, og over til en periode der Vista faktisk begynte å bli brukbart.

Onde tunger vil på sin side hevdet at hele Windows 7 er en «Service Pack» med nytt navn til Windows Vista, siden forskjellene mellom Windows 7 og Vista ikke er all verden store. Men hvis vi ser bort ifra det, er nå Microsoft ferdig med den første pakken til Windows 7 - og den er sendt til de store PC-produsentene.

Stort sett enn «best of»-samling
Endringene i SP1 er mange - og har du tilgang til internett, så har du trolig installert den store majoriteten allerede. Hoveddelen av SP1 består nemlig av oppdateringer som Microsoft allerede har sluppet til operativsystemet etter at det ble lansert.

Poenget er med andre ord at du ved å installere SP1, skal vite at du har et operativsystem som er «up-to-date» - og hvis du installerer operativsystemet på nytt, så kan du bare installere SP1, fremfor de dusinvis med oppdateringene du kan laste ned enkeltvis.

Noen nyheter har Microsoft likevel plassert inn i pakken, men disse vil for de aller, aller fleste være uten betydning. Det er nemlig snakk om støtte for nye virtualiseringsteknologier, nærmere bestemt RemoteFX og Dynamic Memory. Om du ikke vet hva det er, så har det høyst sannsynligvis ingen betydning for din hverdag.

Folk flest må vente til 22. februar, men med tanke på antall nyheter er nok det en overkommelig venteperiode for de fleste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.