Gå til sidens hovedinnhold

Svidd paradis

Handlingen i Burnout Paradise er lagt til Paradise City. Jeg sier som Guns N' Roses: Take me down to the Paradise City. Nå!

Utvikler Criterion innså at de måtte gjøre noe nytt med Burnout-serien denne gangen. Derfor begynte de helt på nytt. Man skapte en storby med et landlig omegn, et utopisk paradis som skulle være uten lasting og unødvendige menyer. Byen er Paradise City. Criterion innfrir i stor grad med Burnout Paradise. Dette er bilspillenes Crackdown, krasjingens Grand Theft Auto. Frihetsfølelsen er til tider enorm, og det er lite som kan konkurrere med å ha en hel by under sine føtter. Det er nesten så virkelighetsnært at du skulle ønske det gikk an å åpne bildøra og ta seg en spasertur på strandpromenaden.

Det er uten tvil kappløpene som fascinerer mest når det kommer til den åpne verdenen. Mellom start og mål er det nemlig du som velger ruten, selv om du får anbefalinger ved hvert veikryss. I starten er kanskje ikke dette så moro, men når du blir kjent i byen er det enn sann glede å finne snarveier og snyte dine rivaler for seieren i siste sving eller finne den aller råeste stuntruta. Enkelte vil muligens si at friheten er for stor, men slik opplever ikke jeg det når du blir kjent med Paradise City. Friheten er intet annet en fengslende.

Det er så mye positivt ved Burnout Paradise, alt fra de fartsfylte konkurransene til de små skjulte belønningene du kan jakte på i bortgjemte sidegater. Likevel er det en del som ikke er helt som det burde vært. Den kunstige intelligensen til dine mange medtrafikanter varierer noe voldsomt. Spesielt utenfor konkurranse er dette merkbart. Sivile biler virker å mangle all form for logikk og svinger gjerne rett inn i deg som unnamanøver ja, det virker nesten som det er med overlegg.

Videre synes jeg bilen du kjører er litt vel overfølsom for kollisjoner. Dette er et arcadespill, og da sliter det på spillbarheten når man blir totalvrak når bilen din så vidt kommer borti en annen bil eller gjenstand. Jeg mener, lyktestolper forsvinner som luft på panseret ditt hvorfor knuses jeg da av å sneie en annen trafikants baklykt

Vakre Burnout Paradise er helt der oppe blant de beste titlene i serien. Dette er en øvelse i bilfrihet som mangler sidestykke. Både lokalt og over nett føles Paradise sømløst, grenseløst og uhyre underholdende. Det eneste som er kjipt i en ellers topp spillopplevelse er slett kunstig intelligens og overfølsomme karosserier. Byen du ferdes i er så spennende at man klør etter å hoppe ut av bilen og ta seg en spasertur i de mange bakgatene og klatre opp skyskraperne uten hemninger.

Det sier litt om hvor godt dette spillet stimulerer spillsansene. Burnout Paradise er et sikkert kjøp!

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen