Gå til sidens hovedinnhold

Test: Bærbar til under 4000 kroner

Denne maskinen fra Fujitsu-Siemens er råbillig. På alle mulig måter.

HARDWARE.NO: Vår forrige test av en bærbar maskin var Lenovo N200 som imponerte oss stort med et solid kabinett, mye funksjonalitet og god innmat. Esprimo Mobile V5535 er en maskin som koster det samme, og på papiret kan den se ganske lik ut. Men det er dog bare om du leser den store teksten, som hvilken prosessor, harddisk og hvor mye minne den har. Vi er langt fra like fornøyd med Fujitsu Siemens-maskinen som vi var med Lenovoen, men så skal det sies at Lenovo N200 var milevis foran våre forventninger for en maskin i denne prisklassen.

Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535 er en av Norges billigste maskiner. Prisene starter i øyeblikket på 3600 kroner. For noen få hundrelapper ekstra, kan man dog få en langt bedre maskin. Der Lenovo N200 overrasket oss i positiv forstand med både god byggekvalitet og utstyr, skuffer Fujitsu Siemens.

Selskapet har nemlig spinket og spart inn på mange punkter for å få maskinen ned i denne prisklassen, noe vi fort kan se både på kabinettet og hva maskinen er utstyrt med. Her finner vi et brikkesett fra SiS, som både spiser mer av systemminnet og gir dårligere system- og grafikkytelse. Batteriet holder maskinen i drift i stusselige 60 minutter, og vi finner ingen minnekortleser, FireWire, webkamera, Bluetooth eller mye av det andre vi fant hos Lenovo.

Selv om maskinen er billig, trenger man ikke å spinke og spare på absolutt alle bitene på innsiden og utsiden. Det føler vi at Fujitsu Siemens har gjort med denne maskinen. Med konkurrenter som Lenovos N200-modell kan vi ikke anbefale V5535. Fujitsu-maskinen er nemlig ikke i nærheten når det kommer til opplevd kvalitet og utstyr, og selv om prosessoren, minnemengden og harddisken er tilnærmet like, er også ytelsen bedre på N200.

Les hele testen på Hardware.no

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen