Gå til sidens hovedinnhold

Test: Bedre Nano

Ipod Nano har funnet tilbake formen og er blitt bedre. Men komplett er den ikke.

AMOBIL.NO: Ipod Nano er spilleren som har gjennomgått størst forandringer den har blant annet gått tilbake til den avlange og originale Ipod Nano-formen.

Ved siden av at den nå finnes i doblet kapasitet og et enda bredere fargeutvalg, har Nano tatt mer etter storebror Touch. Nano er nå utstyrt med en sensor som registrerer retningen du holder spilleren, noe som gir spilleren noen fiffige ekstrafunksjoner.

Bevegelsessensor

Apple har igjen skapt et gjennomført og enormt brukervennlig stilikon, og nye Nano er en verdig arvtager til forrige generasjon. Den nye kurveformen, metallytret og den minimale tykkelsen gjør at Nano ligger perfekt i hånden og lommen.

Av nyheter finner vi en innebygget bevegelsessensor som elegant tilter bildet etter hvordan du holder spilleren. Sensoren gjør dessuten at du ganske enkelt kan riste spilleren for å hoppe til et tilfeldig spor.

Genius er også nytt i Ipod-verden, og funksjonen lager automatisk en stort sett balansert spilleliste med utgangspunkt i en låt du selv definerer. Genius er et spennende konsept, og vil nok bare bli bedre med tiden.

Hello radio!

Itunes-programvaren er imidlertid påkrevd for at blant annet Genius skal fungere, og vi misliker at spilleren låser deg til en bestemt programvare. Vi synes også det er på høy tid at Apple utstyrer sine Ipod-spillere med både radio, diktafon og Bluetooth.

Selv om lyden er noe forbedret fra forrige generasjon, står den tilbake for mange av sine konkurrenter, og de medfølgende øreproppene gjør ikke saken bedre. Vi tror likevel at lyden vil holde mål for de fleste, men dersom du er en kjenner er ikke Nano noe for deg.

Skjermen til Nano er to tommer, og leverer upåklagelig til visning av både bilde og video. Den blir imidlertid i minste laget for å se video på særlig lengre enn noen musikkvideoer.

Konkurrenter

Kan du gi avkall på Itunes og bevegelsessensor finnes det flere verdige konkurrenter som du bør ta med i vurderingen.

Selv om Sandisk Sansa Fuze har formfaktoren til forrige generasjon Nano, stiller den med utvidbart minne, radio og diktafon, og gir funksjonsmessig mer for pengene.

Les testen av Sandisk Sansa Fuze

Samsung T10 er en stilig spiller som kan friste med både innebygget Bluetooth, diktafon og radio med RDS-støtte.

Les testen av Samsung T10

Er prisen viktig stiller Creative Zen Mozaic sterkt, og utover Nanos funksjonalitet tilbyr den radio og diktafon. Dessuten er Creative sin langt mer avanserte Zen X-fi i prisklassen til Nano.

Les testen av Creative Zen Mozaic
Les testen av Creative Zen X-fi

Sony sin nylanserte E430-serie er også verdt å ta med i vurderingen.

Les testen av Sony NWZ-E430

Men er du ute etter en ultrabrukervennlig og elegant spiller med krydder som Genius og bevegelsessensor er nye Apple Ipod Nano et soleklart valg.

Les hele testen av nye Ipod Nano på Amobil.no


Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud