Gå til sidens hovedinnhold

Test: En megaskuffelse

G800 er knallgod på det meste, men kameraet er en fem megapikslers skuffelse.

GAMER.NO: G800 er Samsungs nyeste og råeste kameratelefon. Den har et fem megapikslers kamera, blits, optisk zoom og andre funksjoner som vanligvis er forbeholdt kompaktkameraer. Telefonen er forholdsvis stor, tung og tjukk. Delvis fordi den er laget i metall, og delsvis fordi den rommer mye teknologi. Foruten imponerende kameraspesifikasjoner har den super-3G og EDGE, slik at du får de raskeste internetthastighetene. Telefonen har også støtte for minnekort, Bluetooth og USB.

G800 har en stor og klar skjerm som egner seg bra til bilder, internettsurfing og meldingslesing. Tastene er felt ned i én enkelt metallplate, men er likevel bra markerte og gode å bruke. Telefonen egner seg svært bra til SMS, og har god lyd under samtaler. Menysystemet er for det meste oversiktlig og enkelt å bruke, og telefonen har god telefonbok og kalender. G800 har også en grei mp3-spiller og radio, men hodesettet som følger med egner seg særdeles dårlig til musikk.

Det er kameraet som er det store poenget med G800. Samsung kaller den "Photographer's choice" - fotografens valg. Du skal imidlertid være en ganske masochistisk fotograf for å velge G800 fremfor konkurrerende modeller. Kameraet tar nemlig svært dårlige bilder innendørs under normal belysning. Blitsen hjelper ikke, for den har altfor kort rekkevidde. Er motivet mer enn en meter eller to unna, når blitsen rett og slett ikke frem. Vi irriterer oss også over at det er et veldig tydelig grønnskjær i bildene tatt innendørs, og at autofokusen nesten er ubrukelig i dårlig lys. Selv om telefonen sier at motivet er i fokus, blir det uklart når du ser bildet på PC-en.

Røde øyne er også et stort problem med dette kameraet. Selv med funksjonen som skal redusere dette aktivert, får motivene i nesten alle tilfeller røde øyne. Kameraet er rett og slett rimelig dårlig under veldig mange forhold. Det er likevel ett område hvor G800 skiller seg positivt ut: Når solen stråler fra en skyfri himmel blir bildene rett og slett fantastisk gode. De blir faktisk så gode at de fint kan konkurrere med et vanlig billig digitalkamera. Men det hjelper ikke at kameraet briljerer på ett område når resten nesten er ubrukelig. Kjøper du G800 i stedet for et digitalkamera kan vi love deg at du blir skuffet.

Ta heller en titt på Nokia N95 eller Nokia N82, som tar mye bedre bilder jevnt over. Sony Ericsson K850i er også et knallbra valg dersom du vil ta bilder med mobilen. G800 kan vi egentlig ikke anbefale til andre enn de som kun tar bilder midt på dagen utendørs.

Vi må konkludere med at G800 er en veldig god mobiltelefon med et svært skuffende kamera. Det er utrolig synd, for dette er en mobiltelefon vi virkelig har gledet oss til, og som vi hadde fryktelig lyst til å like.

Les hele testen på Amobil.no

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud