Gå til sidens hovedinnhold

Test: Endelig en trykkskjerm som funker!

Skjermløsningen til LG KF700 er en av de beste vi har vært borti.

AMOBIL.NO: LG er en av de som har ledet an i utviklingen av mobiler som kan styres med bare tommelen rett på en stor skjerm. KF700 er siste skrik fra produsenten med nettopp en slik løsning.

Skjermen til KF700 er smalere enn på mange av de tidligere LG-telefonene i samme sjanger, som for eksempel flaggskipet LG KU990. Men den er til gjengjeld høy, og dette gjør at den totale størrelsen kommer opp i tre tommer.

Les testen av LG KU990 på Amobil.no

Bekrefter berøring

Skjermen er trykkfølsom, og ikke berøringsfølsom. Det betyr at du fysisk trykker inn skjermen littegranne for at den skal reagere. Det er ikke nok å bare berøre skjermen med fingeren.

Vi synes denne typen skjerm er bedre å jobbe med, siden du faktisk kjener når du trykker for å aktivere en handling. I tillegg pleier trykkfølsomme skjermer å være mer pålitelig, og du får respons hver gang du trykker.

Les også: Nå kommer iPhone til Norge

Vibrerer

Når du trykker på skjermen til KF700, vibrerer telefonen også forsiktig. På den måten gir telefonen en respons for å bekrefte at trykket ditt har blitt registrert. Dette gir en mye bedre brukeropplevelse, siden du slipper å følge med på skjermen i spenning for å finne ut om telefonen faktisk reagerer når du trykker.

Med dette er skjermløsningen svært lik den vi finner i KU990, og må regnes som en av de beste vi har prøvd.

LES FLERE TESTER PÅ AMOBIL.NO

Les også: 12 mobilprogrammer du må ha

Tre megapiksler

I tillegg til at skjermen styres ved å trykke på den, finner du også et nedskyvbart mobiltastatur, elegant bortgjemt bak skjermen, så vel som et rullehjul på siden av telefonen.

KF700 ser også svært pen ut, og er absolutt myntet for de som er ute etter god design. Den er lommevennlig, og er laget i solide materialer.

At telefonen i tillegg har tre megapikslers kamera, mp3-spiller og super-3G som sørger for rask internettilkobling, gjør KF700 til en svært spennende mobil for mange.

Les også testen: Pen design, lav pris

Store ikoner

KF700 har ingen navigasjonstaster, noe som kanskje er uvant for mange. For å styre i menyene bruker du kun tommelen rett på skjermen. For å få dette til å fungere smertefritt, har LG laget menyer med store ikoner. Menysystemet er ryddig, og med tilvenning vil du nok ikke savne de tradisjonelle navigasjonstastene.

Menyene er av den enkle sorten, og telefonen er ingen smarttelefon. Fleroppgavekjøring er likevel på plass, så det er ingen problem å legge tekstmeldingen du skriver i bakgrunnen mens du bruker nettleseren til å faktasjekke det du skriver.

Les også: Se Nokias nye designløsninger

Mangler funksjoner

Dessverre når ikke telefonen helt til topps. Den skuffer nemlig både som nytte- og underholdningstelefon.

E-postleseren er ikke god nok for proffbrukeren. Nettleseren er god, men dessverre for treg. Så med mindre du skaffer deg en bedre nettleser, er støtten for super-3G litt bortkastet.

Som mp3-spiller er ikke lydkvaliteten i KF700 god nok. Kameraet tar ikke gode nok bilder, og er for følsom for bevegelser.

Les også: Chess-kundene smiler bredest

Et kompromiss

Vi har altså savnet mye i løpet av perioden vi har brukt KF700. Gleden har vært den gode trykkskjermen og det fantastisk brukervennlige og morsomme menysystemet, som slår det meste på markedet. Er det dette du er ute etter, uten at du bryr deg så mye om andre funksjoner forøvrig, er KF700 utvilsomt et godt valg.

Trenger du bedre kamera, kan LGs trykkskjermsflaggskip KU990 gjøre jobben bedre. Denne tar både bedre bilder og video. Men da må du ofre tastaturet, noe kvalitetsfølelse og et par hundrelapper ekstra.

Dersom du trenger en mer avansert trykkskjermstelefon, anbefaler vi å gå for en smarttelefon med Windows Mobile eller UIQ. HTC Touch Cruise koster tusenlappen mer enn KF700, og har gode trykkskjermsmenyer i tillegg til solide underholdnings- og nyttefunksjoner. Du kan også få lillebroren HTC Touch med omtrent samme egenskaper for samme pris som KF700.

Les hele testen av LG KF700 på Amobil.no

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer