Gå til sidens hovedinnhold

Test: Plastic, litt fantastic

Musikktelefon med dårlig lyd klinger svært dårlig i våre ører. Heldigvis er det ikke bare ulyd med Sony Ericssons W380i.

AMOBIL.NO: W380i er en av de billigste telefonene vi har sett i Walkman-serien, og det synes. Her er det tung bruk av plastikk og lav kvalitetsfølelse. Men smarte løsninger, gode taster, og det at telefonen skiller seg ut gir pluss i karakterboken.

LES: SLIK TESTER VI MOBILTELEFONER

LES OGSÅ: INNERTIER FRA SAMSUNG

Masse moro

Dette er en telefon som først og fremst skal underholde og W380i stiller med både mp3-spiller, radio og en rekke spill. Og et helt greit kamera kommer også som en fin bonus. I tillegg får du med både et 512 MB stort minnekort og en overgang til 3,5 mm minijack, som gjør det mulig å bruke egne øretelefoner med telefonen. Menyene kan endre tema, og det å skrive meldinger går kjapt. Men den lavoppløste skjermen imponerer nok ingen med relativt lav oppløsning, og telefonen er tvers gjennom et eneste gjesp så snart du går gjennom menyvalgene. Her finnes det ingenting du ikke får i alternativer til samme eller lavere pris. I tillegg feiler telefonen på en rekke områder.

LES OGSÅ: PROBLEMER MED SAMSUNGS NYE SMARTING

Dårlig lyd

Lydkvaliteten i musikkspilleren er dårligere enn selv i en vanlig telefon, noe som er ekstra pinlig for det som skal være en musikkmobil. Bassen er for svak og grøtete og diskanten alt for skarp. Ikke alle trenger super-3G eller 3G. Men en telefon i denne prisklassen burde allikevel ha ihvertfall 3G. At W380i kun har Edge betyr treg dataoverføring og at det med det er uaktuelt å bruke W380i som datamodem. Og når det kommer i tillegg til svak nettleser så kan en jo lure på om Sony Ericsson bare har gitt opp alt som har med kommunikasjon å gjøre. Det er rimelig dumdristig på en mobiltelefon. Men så var det det å gjøre ting bra også. For selv om W380i er både funksjonsrik og billig, så er det lite telefonen virkelig markerer seg på.

LES OGSÅ: - NEPPE NORSK MOBIL-TV FØR I 2010

Får bank av Nokia

Det som er Sony Ericssons problem er at det fins alternativer som overgår W380i på alle områder - og enda verre, de er alle fra konkurrenten Nokia. Nokia 6120 Classic leverer der W380i feiler, og koster mindre. Det samme gjør Nokia 5310, som attpåtil har bedre mp3-spiller, mer minne og er mye mindre, sammen med Samsung F210 som i tillegg har en veldig spesiell design. Og dersom du ønsker god mp3-spiller og 3G er Nokias 5610 førstevalget, men da blir det noen hundrelapper ekstra i pris. Så med mindre du virkelig er ute etter en middels god musikktelefon med en original og "hipp" design, så vil du får mer for pengene hos konkurrenten.

LES HELE TESTEN AV SONY ERICSSON W380i PÅ AMOBIL.NO

LES OGSÅ: 100-KRONERSTELEFON PÅ VEI