Gå til sidens hovedinnhold

Test: Rå på video

Denne mobilen gir deg knallgode videoopptak uten at det koster skjorta.

AMOBIL.NO: Nokia 6267 er en svært billig 3G-telefon med en pris på bare 2000 kroner. Prisen til tross, 6267 tar like gode videoopptak som langt dyrere mobiler. Kameraet tar greie bilder i godt lys, og egner seg også fint til å sende MMS. Stillbildekameraet til 6267 er likevel langt svakere enn på skikkelige kameramobiler.

Alt av nyttefunksjoner du kan forvente er på plass i 6267, og det er for eksempel lett å sjekke e-posten på farten. Det følger også med en del spill. Telefonen har nettleseren Opera Mini, som gjør at du kan surfe på nettsider med god oversikt og uten at det koster skjorta. At telefonen har 3G sørger dessuten for at du surfer i høy og stabil hastighet. Les mer om Opera Mini

God skjerm

At telefonen i tillegg er stilfull og kan fås i mange farger, gjør den ikke mindre attraktiv. Telefonen har kamera og musikktaster, og ellers det meste av teknologier og funksjoner du kan forvente fra en moderne mobiltelefon. I tillegg har telefonen en så stor og skarp skjerm som vi sjeldent ser i en så billig telefon. Menyene til 6267 er lett å finne fram i. De gode tastene gjør at du skriver raskt og effektivt

Ikke klar til bruk

Dersom du skriver med ordbok, finnes det likevel et par ulemper med 6267. Telefonen har nemlig en litt "gammeldags" ordbok som ikke husker hvilke ord du bruker mest eller sammenhengen i setningene. Lyden i samtaler er heller ikke ikke helt topp, og motpartens stemme høres skarp og utydelig ut. Batterilevetiden i telefonen er er heller ikke noe å skryte av, og du må regne å lade den ofte. Telefonen er ikke klar for å brukes som musikkspiller rett fra esken. Hodesettet som følger med i pakken har for dårlig lydkvalitet, og skal du ha et annet hodesett må du først kjøpe en overgang. Du må også kjøpe et ekstra minnekort å lagre musikken på. Med disse to i boks, duger imidlertid 6267 bra som mp3-spiller.

En bra telefon

6267 har flere svake punkter, men vi anser den likevel som en god mobil til en billig penge. Vi nøler ikke med å anbefale den til deg som trenger 3G, og som vil ha god design uten å bruke en formue. Dersom du vil ha en bedre musikktelefon bør du se på Nokia 5310 som i tillegg er mindre. Du kan også se på Sony Ericsson W580i som både gir deg en bedre mp3-spiller og batterilevetid, men mangler 3G.

Les hele testen på Amobil.no

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene