Gå til sidens hovedinnhold

Test: Skal det være en gigant på pulten?

Denne 30-tommer store PC-skjermen lover bra på papiret, men er den verdt ti store lapper?

HARDWARE.NO: I takt med at normal skjermstørrelse for folk flest øker, fatter de spesielt interesserte stadig større interesse for de virkelig store skjermene. Samsung SyncMaster 305T er definitivt en stor skjerm. Som regel er disse gigantene i en klasse for seg selv, men vi har en del småpirk å utsette denne gangen.

Flotte bilder

Det er en fryd å se på fotoalbumet med denne skjermen. Både format og størrelse gjør seg virkelig til å studere bilder. Spesielt god er dynamikken i mørke områder. I de lyseste partiene flyter noen detaljer ut, så ikke full pott her. Det er lite man kan si om film som ikke er sagt om bilde. Det ser meget bra ut. Dynamikken er god i de områdene som teller, og vi fant ikke scener på våre favorittfilmer som ble for lyse. Baklysene nede er så diskrete at de ikke sjenerer.

Ikke for spill

Dette er den 30-tommeren vi har testet som egner seg dårligst i spill. Spesielt rødfargen trekker ned. Skjermen er testet i Battlefield 2, Half Life 2 og Trackmania Nations. Konklusjonen fra samtlige spill er at dette ikke er en spillskjerm. Den henger tydelig ikke med i svingene. Etterslepet blir gjerne lettere å oppdage jo større skjermen er, noe SyncMaster 305T vitner om. Det er spesielt rødfargen som synder. Denne har en tydelig hale i Bubble Trouble. De andre fargene er heller ikke helt skarpe, selv om de jevnt over gjør en bedre jobb enn rødt. Det er fortsatt fullt mulig å spille på denne skjermen, men de som er godt over middels opptatt av spill og bildekvalitet bør sannsynligvis se seg om etter noe mindre, hvis ikke størrelsen er nok til å overskygge hurtigheten.

Kostbar sak

SyncMaster 305T har ingen skjermmeny. Den har heller ikke nevneverdig med knapper. Det samme gjelder tilkoblingsmuligheter, der skjermen stiller med kun en DVI-tilkobling. Fysiske justeringsmuligheter er greie, men det burde vært mulig å senke skjermen lenger ned. At den mangler pivot-funksjon trekker også noe ned. Det er ikke mulig å vri skjermen over i portrettmodus. På en slik skjerm ville det vært svært nyttig for mange å jobbe i portrettmodus.

Dette er langt fra den verste skjermen du kan ha på pulten. Men det kan definitivt diskuteres om den en er verdt prisen på over 10.000 kroner. Du får tre 24-tommere for samme pris.

Les hele testen på Hardware.no

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem