Gå til sidens hovedinnhold

Test: Uten en tråd

Samsung SBH-500 er et meget bra trådløst hodesett med praktiske snarveistaster.

AMOBIL.NO: Det dukker opp stadig flere A2DP-hodesett på markedet. Dette er trådløse hodesett som i tillegg til å fungere som håndfri, også leverer stereolyd. Hodesettene kan brukes med alle datamaskiner, mobiltelefoner og MP3-spillere som har støtte for A2DP. Samsung er blant de mest lovende produsentene av slike hodesett. To år gamle SBH 100 var en stor skuffelse, mens fjorårets SBH 170 var en gledelig overraskelse. Nå har vi fått prøve ut siste medlem i familien: SBH-500. Disse øreklokkene er et friskt pust blant halvferdige løsninger og knotete design.

Prøv før du kjøper!

Det bør understrekes at vi er sterkt splittet i oppfatningen av hvor behagelig SBH-500 er å bruke. Halve redaksjonen mener dette er helt i toppsjiktet når det kommer til ergonomi og skånsomhet mot ørebrusken, mens den andre halvparten har helt motsatt oppfatning. De av oss som ikke likte SBH-500 mener for øvrig at hodesett med bøyle som går bak nakken generelt er en uting, og greier ikke bruke slike hodesett mer enn minutter av gangen samme hvilken modell det er. Uansett bør du prøve SBH-500 selv for å finne ut om det er noe du kan bruke. Hodeform og personlige preferanser til design spiller en stor rolle her.

Bra lyd

Å bruke SBH-500 som håndfri byr ikke på noen kommunikasjonsproblemer. Lyden i begge ender er klar, høy og tydelig. Du vil riktignok føle at lyden er noe "hul" i enkelte tilfeller, men dette er noe som gjelder de aller fleste håndfrisett, både med og uten ledning. Skal du ha et trådløst musikkhodesett, er SBH-500 et bra valg. Hele lydbildet kommer klart frem uten at detaljene forsvinner, og både vokal og piano gjengis klokkerent. SBH-500 er riktignok ikke helt på nivå med et vanlig hodesett med ledning, og du kommer ikke utenom litt spraking og susing innimellom. Likevel er det ingen grunn til å styre unna dersom du ikke er veldig kresen på lyden når du spiller musikk.

Konklusjon

Samsung har for andre gang laget et svært bra A2DP-hodesett. SBH-500 er jevnt over et solid produkt, som leverer både bra design og god lydkvalitet. I tillegg er det svært enkelt både å koble det opp mot telefoner og datamaskiner, og knappene på øreklokken gjør det lett å styre musikken mens du er på farten. Det er verdt å nevne at SBH-500 er et hodesett du bør prøve før du kjøper, ettersom mange synes det er ubehagelig å ha en bøyle bak nakken. Dersom dette ikke plager deg er SBH-500 et svært bra valg ergonomisk sett. SBH-500 er ikke helt fritt for spraking og susing, men det er prisen du må betale for et ledningsløst hodesett i dag. Vil du ha bedre lyd må du også leve med ledninger. Så enkelt er det.

Les hele saken Amobil.no tester Samsung SBH-500
Les også Nokia BH-604: Når det er bassen som teller

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen