Gå til sidens hovedinnhold

Tidvis uhyggelig

Godt råd til de som skal kjøpe hus: Be om garanti for at det ikke er hjemsøkt av mørke vesener fra tidenes morgen før du skriver under på kontrakten.

GAMER.NO: Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder foregår i en verden der det er mer mellom himmel og jord enn det vanlige mennesker aner. Og godt er det, for hemmelighetene som holdes skjult er av en slik karakter at de helst burde begraves for alltid. Du spiller politietterforsker Howard Loreid, som får en tilsynelatende normal mordgåte i fanget. Det hele viser seg imidlertid å være langt mer komplisert enn det virker, og det tar ikke lang tid før Howard surrer seg inn i et eldgammelt mysterium som lett kan ende opp med å ta livet av ham.

Utviklerne av dette tradisjonelle pek-og-klikk-eventyret har hentet inspirasjon fra skriveriene til grøsserforfatteren H. P. Lovecraft (kjent for det intrikate Cthulhu-mytoset), og det kommer ganske tydelig frem under spillingen. Darkness Within er et tungsindig, dystert og mystisk spill, hvor handlingen foregår i en evigvarende skumringsverden og ensomheten er til å ta og føle på. Følelsen av at man er steder man ikke bør være og gjør ting man ikke bør gjøre kommer raskt sigende, sammen med en visshet om at under den gufne fasaden lurer noe enda verre, enda farligere og enda skumlere.

Rent teknisk sett, er Darkness Within veldig simpelt, med todimensjonal grafikk og trinnvis navigering gjennom omgivelsene. Her pøses det ikke på med effekter, og du tvinges aldri til å slåss mot zombier eller andre fæle monstre. Dette er et tradisjonelt eventyrspill, og ikke et typisk grøsserspill som Silent Hill eller Resident Evil. Likevel opplevde jeg det som veldig ekkelt og uhyggelig, og til tider var det genuint skummelt. Jeg merket faktisk panikken gripe tak i skuldrene ved et par anledninger.

Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder er et halvveis vellykket grøssereventyr. Det er til tider ganske skummelt, og leverer i tillegg en spennende historie og massevis av stemning. Vanskelige og delvis ulogiske gåter og enkelte irriterende designvalg hindrer imidlertid spillet i å underholde hele tiden, men stort sett vil du ha det greit sammen med Howard Loreid. Er du en erfaren eventyrspiller som synes det virker fristende, bør du vurdere å gå til innkjøp, for om du klarer å se bort fra irritasjonsmomentene vil spillet sannsynligvis fungere som grei underholdning. Om du ikke har mye erfaring med sjangeren, vil jeg imidlertid anbefale at du holder deg unna. Uerfarne eventyrspillere vil utvilsomt bli mer frustrert enn underholdt av Darkness Within.

Les hele saken på Gamer.no

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler