Gå til sidens hovedinnhold

Tryner i halfpipen

Pudderet er jomfruelig, fjellet er bratt, pipen er perfekt og Shaun White er med. Allikevel kladder det skikkelig.

GAMER.NO: Jeg skal innrømme det: Hele kroppen mine skriker formelig etter et nytt SSX-spill.

Bedre underholdning på brett enn i den serien er det vanskelig å oppdrive. Shaun White Snowboarding tar flere elementer fra SSX og blander dem sammen med innslag fra blant annet Amped i tillegg til å legge til et par-tre egne elementer.

Sjekk hva vi mente om SSX 3 da det kom

Les også vår anmeldelse av Amped 3

Dette høres kanskje bra ut, men det virker som om dette spillet ikke helt treffer noen spesiell målgruppe, det faller mellom en haug med stoler. Det er ikke realistisk, men det er heller ikke fantastisk urealistisk.

Les også: Snowboardsirkusets wonderkid er klar for pikselfjellet

Et av de største problemene i Shaun White Snowboarding er kjørefølelsen. Her føles det nemlig mer som om du flyter nedover på luftputer enn på snø.

Unntaket er når du kjører på is, da føler du deg mer i ett med elementene. Ellers blir det alt for simpelt å hanskes med naturkreftene, selv med et snøskred i hælene. Simple kontroller gjør også sitt til at det aldri blir veldig utfordrende å få til diverse triks, samtidig som «wow»-faktoren uteblir når du er i lufta. Jeg synes dette blir for lite spektakulært.

Fartsfølelsen kunne også med hell vært langt bedre. Her opplever vi vakre og svært bratte fjell, og da er det et hån mot oss spillere at det ikke kiler ikke i magen når man suser nedover selv med superfartegenskapen aktivert.

Dette gjelder også når du hopper. Man får aldri følelsen av å fly. Dessuten er det nesten ingen fysiske konsekvenser av å gå på trynet. Hva med en skikkelig «kollisjonsmotor» neste gang, Shaun? Her spretter jo kjøreren opp på beina igjen på et øyeblikk.

Grafisk er dette spillet et aldri så lite snøkledt vidunderland. Her snakker vi tørrsnø som blåser over brekanter med sol i bakgrunn, det er evig vakkert!

Videre er banene svært så spektakulære når det gjelder natur og omgivelser, det er bare synd at variasjonen ikke er større. Animasjonen på kjørerne kunne også vært bedre, og det er slett ingen trøst at man med jevne mellomrom opplever hakking.

Førsteinntrykket man får av Shaun White Snowboarding er godt, men etter hvert som man fordyper seg mer og mer i spillet skinner det gjennom at tittelen har fått med seg en god porsjon feil og mangler.

Kjøre- og fartsfølelsen er på langt nær god nok, og variasjonen på brett og oppgaver burde vært bedre. Det føles litt for mye som en jobb å leke seg i snøen, slik skal det ikke være. Likevel er ikke dette et dårlig spill, det bidrar flotte miljøer og en bunnsolid flerspillerdel til.

Spillet faller kanskje mellom to stoler når det gjelder forholdet mellom realisme og arkadekjøring, men om du savner SSX kan det i hvert fall være lurt å teste en demo av dette spillet før et eventuelt kjøp. Juletid er jo tross alt snøbrettid.

Les hele anmeldelsen av Shaun White Snowboarding på Gamer.no

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr