Gå til sidens hovedinnhold

Vårt nærmeste ferieland

Ikke i noe land kan du fly direkte til flere byer enn i Polen.

Jeg sitter på Norges hovedflyplass, med norske aviser, klar til å fly med det norske selskapet Norwegian. Men ved gaten er det lite som minner om Norge. Her foretrekker man Gazeta Wyborcza fremfor VG, konsonanter fremfor vokaler og helbleket hår fremfor diskrete striper.

Da vi startet opp med ruter til Polen i 2005, var rundt 80 prosent av passasjerene nordmenn, resten polakker. Nå er situasjoen omvendt, opplyser informasjonssjef i Norwegian, Anne Grethe Ellingsen.

Hos SAS er trenden den samme.

Vi har ingen nøyaktige tall over hvor stor andel av passasjerene som er polske, men de er helt klart i flertall, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Årsaken til de mange polske passasjerene og det store antallet polske direkteruter er først og fremst den store arbeidsinnvandringen fra landet. Selv om behovet for arbeidskraft er på vei ned, hevder flyselskapene at de ikke har planer om å kutte i rutetilbudet.

Foreløpig har vi ikke sett nedgang i passasjertallene, og har derfor heller ingen planer om ruteendringer, opplyser Ellingsen i Norwegian.

Vi er spent på hvordan utviklingen i bygg- og anleggsbransjen vil påvirke etterspørselen. Men foreløpig beholder vi rutetilbudet som det er, sier Johansen i SAS.

Prisøkninger er heller ikke planlagt.

Prisen på rutene til Polen påvirkes av de samme faktorene som alle andre ruter. Vi har ingen planer om å endre prisene med det første, forklarer Johansen.
Med lave flypriser, og enda lavere priser på mat, alkohol og andre varer, kan du gjøre lurt i å ta en titt på de syv polske destinasjonene som tilbys. Og kanskje bidra til å øke prosentandelen nordmenn i flykabinenen en liten promille.

Direkte til Polen

Norwegian har følgende direkteruter fra Norge til Polen:

* Oslo Gardermoen Gdansk, Krakow, Sczcecin, Warszawa, Wroclaw
* Rygge Krakow
* Bergen Warszawa
* Stavanger Warszawa, Krakow

SAS flyr direkte fra Gardermoen til Warszawa, Gdansk, Krakow, Poznan, Wroclaw

Wizz Air flyr direkte fra Torp til Gdansk, Katowice, Poznan, Warszawa

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene