Gå til sidens hovedinnhold

Verdens farligste nettsteder

Vær forsiktig med nettsteder fra Kamerun.

HARDWARE.NO: Sikkerhetsselskapet McAfee har i en fersk rapport avslørt at nettsteder fra det afrikanske landet Kamerun, det vil si nettsteder som bruker domenet .cm, er farligst å besøke på nettet.

Det var Hong Kong (.hk) som tidligere toppet denne tvilsomme listen over farlige domener. Slike nettsteder brukes gjerne til å installere spionprogrammer, og andre skadelige programmer.

Ifølge denne undersøkelsen er det Japan (.jp) som er det tryggeste domenet i verden å besøke, mens det mest vanlige domenet i verden, nemlig .com, er på andre plass over farlige nettsteder.

Domenet .gov er det tryggeste av de domener som ikke refererer til noe spesifikt land. Irland (.ie) er det tryggeste i Europa, men de nordisk landene er også blant de tryggeste.

Les også: Botnett øker i omfang

Rapporten konkluderer blant annet med at de kriminelle velger domener i land hvor registrering er enklest og billigst, og hvor risikoen for å bli avslørt for kriminell aktivitet er minst.

Kamerun var ikke på denne listen i fjor, og en mulig forklaring på hvorfor de kriminelle har "oppdaget" dette domenet nå, er at de prøver å utnytte en eventuell skrivefeil, nemlig at nettbrukere skriver .cm i stedet for .com.

Her er de beste offentlige nettstedene

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag