Gå til sidens hovedinnhold

Vi tester Blu-ray-spillere

Blu-ray vil erstatte DVD. Vi har testet åtte spillere.

LYD & BILDE: Blu-ray-spiller er årets julegave ifølge Elektronikkbransjen. DVD-avspilling og lydkvalitet er det som skiller de beste Blu-ray-spillerne fra de nestbeste.

De fleste av de åtte spillerne vi har testet, leverer strålende bildekvalitet fra Blu-ray. Men ikke alle imponerer ved avspilling av vanlig DVD.

Noe av det fine med Blu-ray-spillere er jo at de kan spille dine gamle DVD-filmer med fem ganger høyere oppløsning lange større fargespekter og bedre lyd. Men merk at lydkvaliteten varierer sterkt mellom de åtte spillerne i vår test.

Prismessig er også spranget ganske stort: Fra 2000 til 7500 kroner.

Du finner hele testen på www.lydogbilde.no

Les også: Alt du trenger å vite om Blu-ray

Panasonic DMP-BD55

Terningkast: 6
Pris: 4300 kroner


Testens beste kjøp. Kjapp og velutstyrt, relativt billig, og med strålende bilde- og lydkvalitet. Fargegjengivelsen er svært naturlig, og selv fra DVD er bildene sylskarpe. Lyden har god dynamikk og oppløsning, selv om klangbalansen er noe mørkere enn hos de dyreste spillerne i testen.

Profile 2.0 gir full interaktivitet: Via internett kan man utnytte tilleggsfunksjoner som teksting og bakomfilmer. Dessuten har spilleren en minnekortleser for visning av stillbilder og HD-video. Brukervennligheten er generelt veldig bra.

Pioneer BD-LX71

Terningkast: 5
Pris: 7500 kroner


Om du verdsetter bilde- og lydkvalitet foran flest mulig funksjoner og har et skikkelig hjemmekinoanlegg er denne Pioneer-spilleren vel verdt pengene. Fra Blu-ray har bildene testens største dybde og skarphet. Også fra DVD er kontrastnivå og farger meget bra. Lydbildet er stort, flott og fyldig: Her får du også en svært habil CD-spiller.

BD-LX71 framstår som større og tyngre enn de mange lettvekterne i testen. Den kunne vært noe kjappere i bruk, men mangler ikke noe med unntak av Blu-ray-profil 2.0.

Denon DVD-2500BT

Terningkast: 5
Pris: 7500 kroner


Denon har testens beste lydkvalitet: Stor og luftig, myk og massiv. Den har også de beste bildene fra vanlig DVD, med gode kontraster og høyt detaljnivå. Fra Blu-ray imponerer bildene med glimrende fargegjengivelse, stor detaljrikdom, høyt kontrastomfang, solid dybdeperspektiv og et naturlig preg selv om Pioneer-spilleren er en anelse skarpere.

Aluminiumskabinettet er solid og velvoksent, og utstråler testens beste byggekvalitet. Hold ut at det tar 48 sekunder fra du trykker 'play' til bildet kommer på skjermen, og få en helt ny opplevelse av hva hjemmekino kan være!

Samsung BD-P2500

Terningkast: 5
Pris: 4000 kroner


Jevnt, høyt nivå på alt i forhold til prisen både bildekvalitet, lydkvalitet, funksjonalitet, brukervennlighet og kvalitetsinntrykk.

Samsung er liten og kompakt, og det svartblanke utseendet gir et visst eksklusivt preg. Blu-ray-bildene er skarpe, nyanserte og detaljrike, men har en litt kjølig fargetone med forkjærlighet for grønt og blått. Fra vanlig DVD kan ikke Samsung matche skarpheten til Panasonic selv om bildene er glatte og fargesterke, og har lite støy.

Lydgjengivelsen er generelt åpen og frisk, men uten fylden og dynamikken til Denon og Pioneer.

Philips BDP-7200

Terningkast: 5
Pris: 4000 kroner


Funksjonaliteten kunne vært bedre, men bildene er svært bra. Fargegjengivelsen er nyansert og rik fra Blu-ray, og skarpheten god, tross et svakt tegn til etterslep under panoreringsbilder. De oppskalerte DVD-bildene er skarpe og støyfrie, med god fargegjengivelse, men ikke helt på nivå med Panasonics. Lydkvaliteten er meget bra hvis du tilkobler spilleren digitalt via HDMI-utgangen. Dessverre mangler Philips innebygd dekoder for HD-lyd.

Spilleren burde også brukt kortere tid på å lese platene, og hatt mulighet for internett-tilkobling. Menysystemet er derimot flott, fjernkontrollen svært oversiktlig og formgivningen lekker.

Sony BDP-S350

Terningkast: 5
Pris: 3000 kroner


Man merker at Blu-ray er blitt en moden teknologi: Sonys rimeligste spiller så langt er også den beste vi har testet derfra.

Den er kjapp, kompakt og velutstyrt; Blu-ray-bildene er skarpe med frapperende detaljgjengivelse men denne skarpheten er skrudd opp et par hakk, med snev av moskitostøy og sagtagger som konsekvens. Detaljer fra mørke deler av filmene kommer ikke like godt fram.

Dessverre mister Sony skarphet når bildene er oppskalert DVD. De er regelrett duse, preget av begrenset detaljrikdom og flyktig moskitostøy. Men lyden er bra i forhold til prisen: Dynamisk, frisk og tydelig.

Sharp BD-HP21S

Terningkast: 4
Pris: 3000 kroner


Sylskarpe, fargesprakende Blu-ray-bilder og klart godkjent avspilling fra DVD selv om skarpheten her ikke kan matche Panasonics. Lydkvaliteten holder absolutt, både via analoge utganger og digitalt.

Menysystemet er enkelt og oversiktlig, men spilleren reagerer litt sent på kommandoer fra fjernkontrollen. Modellen støtter ikke de interaktive funksjonene i profil 2.0.

Tecsonic BHD 8866

Terningkast: 4
Pris: 2000 kroner


Norges så langt billigste Blu-ray-spiller gir utvilsomt mye for pengene. Den er testens eneste sonefrie, og bildekvaliteten fra Blu-ray er god og nyansert. Fra DVD er også bildene helt OK med nøytral fargeestetikk mens lyden mangler litt oppløsning og raffinement i forhold til de beste konkurrentene.

På minuskontoen noterer vi et støyende drivverk, treg aksesstid, billig grafikk og et ikke spesielt høyt kvalitetsinntrykk (flere ganger under testperioden slet den med å spille enkelte CD- og DVDer). Menysystemet er oversiktlig og greit.

Du finner hele testen på www.lydogbilde.no

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris