Gå til sidens hovedinnhold

Vi tester digitale bilderammer

Digitale bilderammer kan være en perfekt julegave til den som har alt. Vi har testet seks stykker.

AMOBIL.NO: Digitale bilderammer kan være en genial julegave. Med en slik bilderamme kan bildene rullere i stua i stedet for å gjemmes bort på en harddisk. Det er også enkelt å overføre nye bilder til en slik bilderamme, siden de leser minnekortene dine rett fra kameraet.

Hvis du skal gi en slik i julegave, kan du gjøre gaven enda mer personlig ved å legge bilder inn på bilderamma på forhånd, eller legge ved et minnekort med bilder som mottakeren kan sette pris på. Da snakker vi om en julegave som virkelig kan bringe mye glede.

Fem av de seks bilderammene i testen har en medfølgende støtte, slik at de enkelt kan plasseres på veggseksjonen, vinduskarmen eller nattbordet. Fire av de seks kan monteres på veggen, og alt du trenger for å gjøre dette er en skrue eller to.

Testvinner

Kodak M1020
Terningkast: 6

Pris: Fra 1399 kr

De fleste setter pris på at en bilderamme har en diskret design. Mange vil nok helst ikke at veggseksjonen skal inneholde en bilderamme som ser mest ut som en liten TV. Kodak M1020 er en slik bilderamme, som ser moderne ut men likevel ikke altfor futurisk for veggseksjonen.

Skjermen er på 10 tommer, og dermed trenger du ikke gå altfor nært for å se bildene i detalj. I tillegg kan den vise videoer og spille musikk.

M1020 har innganger for de fleste minnekort du kan tenke deg i to forskjellige minnekortspor, slik at du kan bruke det ene sporet til å utvide minnekapasiteten mens du kan bruke det andre til å legge inn nye bilder etterhvert som du knipser. Den har også en egen USB-inngang, slik at du kan bruke minnepenn for å hente inn nye bilder.

Les testen av M1020

Mye for pengene

Kodak P720
Terningkast: 6

Pris: Fra 900 kr

P720 koster bare rundt 900 kroner i nettbutikkene i dag, og dersom budsjettet ikke er noe høyere, er dette en helt utmerket julegave med en syv tommers skjerm.

Skjermstørrelsen begrenser plasseringsmulighetene litt, med tanke på at det er vanskelig å se ansiktene i bildene så snart du befinner deg noen meter unna bilderamma. Klarer du å utvide budsjettet til 1700 kroner, er det derfor vel verdt å gå for testvinneren istedenfor.

P720 bilderamma kan ikke spille av video eller musikk, men ettersom dette uansett er uviktige funksjoner for de fleste er det ingen vesentlig mangel.

P720 har inngang for alle de vanligste minnekorttypene, og har et ekstra spor for SD-kort der du har plass til å lagre bilder. Bilderamma har nemlig ingen innebygget minne. Det kan derfor være en ekstra god idé å gi et minnekort med i gaven som inneholder egne bilder.

Les testen av P720

Svært god

Philips Photoframe 10"
Terningkast: 5

Pris: Fra 2200 kr

Dette er en svært god bilderamme som kommer i elegante farger, og et innebygd batteri slik at bildene også kan nytes i godstolen. En litt stiv pris er en av få ting som gjør at den ikke havner når helt opp.

Les testen av Photoframe 10"

Enkel i bruk

Jobo PDJ152
Terningkast: 4

Pri: Fra 2900 kr

Dette er en utmerket bilderamme som er svært enkel i bruk. Men med en enorm størrelse som dekker store deler av veggen og en 15 tommers gigantskjerm er den kun for spesielt interesserte.

Les testen av PDJ152

Vanskelig å bruke

Philips Photoframe 8"
Terningkast: 3

Pris: Fra 1500 kr

Denne bilderammen er et enkelt alternativ med en rimelig liten, men sylskarp skjerm. Den har også de aller fleste funksjoner, men er dessverre litt vanskelig å bruke og har en høy pris.

Les testen av Photoframe 8"

Ett dårlig valg

Sapphire T10
Terningkast: 1

Pris: Fra 1700 kr

T10 har noen morsomme funksjoner, men den trekker til seg fingermerker, er svært vanskelig å bruke og er treg i menyene. Dette er rett og slett ikke julegaven du skal gi foreldrene dine.

Les testen av T10

Les hele testen på Amobil.no

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere