Gå til sidens hovedinnhold

Vi tester mattende pudder

Huden skal se matt og myk ut, og looken skal holde hele kvelden. Sjekk hvilket pudder som ble vår favoritt!

KVINNEGUIDEN.NO: Sminken ser sjeldent bra ut dersom ikke huden stråler og ser ren, pen og naturlig ut. Derfor har vi denne gangen valgt å teste mattende kompaktpudder.

Sjekk hvilket pudder som vant testen!

Grunning

Som med all annen sminke, er det viktig å legge et godt grunnlag i ansiktet før du påfører et mattende pudder. Her er det mange som gjør feil, slik at resultatet ikke blir tilfredstillende.

Hensikten med et mattende pudder er nemlig det navnet tilsier - at man skal matte ned huden ved behov, ikke dekke den slik at den ikke får puste.Hemmeligheten ligger ofte i grunningen.

Når du har renset huden din, påfører du fuktighetskrem som du skal la tørke i et par minutter før du begynner å sminke deg.

Da starter du med foundation som du påfører gradvis, enten med fingertuppene eller med en god svamp. Her er det viktig å ikke overdrive slik at laget ikke bli for tykt.

Deretter kan du gå over med en god concealer på de områdene som trenger litt ekstra dekke, som på urenheter og røde områder. Legg også litt concealer under øynene på blå ringer, og litt på øyelokket for å få eventuell øyenskygge til å sitte bedre.

VI TESTER: Krølltenger og annet hårverktøy
VI TESTER: Hold-inn undertøy
VI TESTER: Julegodteri

Matt hud

Det er nå ansiktet ditt er klart til å bli sminket med mattende pudder. Dette vil få sminken til å sitte bedre, og i tillegg skape en matt look hvor de skinnende partiene tones ned.

For de fleste vil det holde å påføre pudderet i i T-sonen; pannen, nese og hake. For en kompakt look bruker du en pudderpute til påføring, vil du ha et tynnere lag, bruker du en større kost til påføringen.

Du finner mattende pudder både med og uten farge alt etter hva du selv ønsker. Om sommeren kan det være finere med litt farge slik at ansiktet får en slags solglød i huden.

Men om vinteren kan det lønne seg å bruke transparent pudder uten farge som bare matter ned uten å påføre ekstra farge.

Sjekk alle testresultatene på Kvinneguiden.no

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter