Ville klage på skatten - ble sperret inne

Foto: Fotograf:Maren Omli Flasnes (Namdalsavisa)

Misfornøyde skatteytere i Namsos ble låst inne på skattekontoret.

12.08.10 07:03

Flere ansatte og kunder var torsdag ettermiddag innesperret på Namsos Skattekontor, som har lokaler i sparebankbygget i Namsos.

Det ble gjort forsøk på å bore seg gjennom låsen uten hell, og en låsesmed måtte tilkalles for å bryte opp låsen. Først rundt klokka 16 lyktes det med å åpne døra og slippe ut menneskene som hadde sittet innesperret i over en time, skriver Namdalsavisa

- Ingen stor sak

- Jeg skulle bare hente et skjema, forteller Maya McCullough som kom til kontoret like før klokka 15 tirsdag.

- Da fikk jeg beskjed om at det ikke var mulig, ettersom døra hadde gått i lås, sier McCullough.

De innesperrede skal ha forsøkt å få kontakt med vaktmester og vaktsentral uten hell, og fikk først assistanse etter at McCullough hadde varslet en ansatt ved et annet kontor i bygget.

Ifølge daglig leder Helge Aasen i bedriften Bo-nær, som har ansvar for drift av bygget der Namsos Skattekontor har sine lokaler, har det ikke vært problemer med låsene tidligere.

- Dette er ikke en stor sak, det er bare en lås som har gått i vranglås, sier Aasen som understreker at det hele gikk rolig for seg.

- Det var ingen dramatikk, sier Aasen og forteller at vranglåsen skyldtes at låssylinderen sviktet.

Mangler rømningsveier
Namsos Skattekontor flyttet inn i sparebankbygget 8. juli. Leder ved Namsos Skattekontor, Rigmor Valen Bratland, var selv på ferie da låsen slo seg vrang.

Hun forteller at ansatte og besøkende tok innesperringen med fatning. Bratland lover at det ikke er noen grunn til å frykte å bli innesperret når man besøker offentlige kontor.

- Normalt stenger vi selvfølgelig ikke døra før kundene har gått, sier Bratland.

Hendelsen har imidlertid avdekket en svikt i sikkerhetsrutinene ved bygget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Arkivbilde Namdalsavisa)

- Det vil nok bli gjort noen grep for å ordne alternative rømningsveger. Det er ingen brannstiger eller liknende. Det er ingen som har tenkt på det før, sier Bratland.

- Jeg vet ikke hvordan det har fungert tidligere. Vi har bygget om lokalene, men dette vil vi se nærmere på. Vi må ha rømningsmuligheter, sier Bratland til Namdalsavisa.

Siste klagemulighet
Fristen for å klage på selvangivelsen gikk ut ved midnatt tirsdag.

Tall fra Skatteetaten viser at det er postene lønn, gjeld og gjeldsrenter som blir endret i flest selvangivelser, altså er det her det er mest feilrapportering. Det skriver bladet Skattebetaleren.

Dersom du klager, og klagen overfor Skatteetaten ikke fører frem, kan du ta saken videre til Skatteklagenemda.

Les flere nyheter fra Namsos hos Namsdalsavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.