Gå til sidens hovedinnhold

Xbox-grafikk på mobilen

Mobilspill kan snart få oppløsninger på inntil 1080 piksler i høyden.

AMOBIL.NO: Det er vanskelig å forestille seg Xbox-grafikk i en mobiltelefon. Men ifølge Remi Pedersen, markedsansvarlig for grafikkprodukter i ARM, kan det bli mulig allerede neste vinter på denne siden av årsskiftet.

Demo med Project Gotham Racer

De nye Mali-grafikkprosessorene Mali-200 og Mali-400 fra ARM skal nemlig levere grafikk som kan sammenlignes med en vaskeekte spillkonsoll som Xbox - til mobilen. PC-World har fått en gjennomgang av grafikkbrikkene og fikk se spillet Project Gotham Racer for Xbox 1 kjørt på OpenGL ES.

Grafikken skal ha vært tilnærmet det man får på Xbox 360, mens ytelsen er omtrent som på Xbox 1.

Guide: Slik gjør du mobilen om til en spillmaskin

1080 piksler i høyden

Det mest interessante er at de nye grafikkbrikkene kjører OpenGL ES 2.0. Dette ble lansert i mars 2007, og gir god grafikk og høye oppdateringsfrekvenser når du spiller. Det skal gi stor forskjell i forhold til OpenGL ES 1.1 som vi finner på for eksempel Apple Iphone og LG KC910 Renoir.

Les også: Spår gigantomsetning på mobilspill

Mali-400, som er den kraftigste av de nye grafikkbrikkene, skal som firekjernersutgave ha en klokkefrekvens på 300 MHz. Dette åpner for at mobilspill kan få oppløsninger på inntil 1080 piksler i høyden. Så langt er det imidlertid ingen mobilskjermer som har en så høy oppløsning.

Les mer på Amobil.no

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn