Gå til sidens hovedinnhold

"You up for this one, Maverick?"

HAWX gjør sitt beste for å levere action i beste Top Gun-stil, men kraftig turbulens hindrer en perfekt flyvning.

SPILLVERKET.NO: Jeg flyr i Mach 2 med ild i håret og deler ut raketter som om de var sukkertøy, men i det jeg skal avslutte med en imponerende loop svikter flyet, og jeg fyker mot bakken som et blylodd. Panikken tar meg, jeg biter hardt i leppa og røsker i stikka - det gikk bra, ihvertfall denne gangen.

I likhet med flyturen min, begynner HAWX bra veldig bra - men som med flyturen min, ender det hele få meter unna kollisjon.

Interessert i dataspill? Sjekk Spillverket.no

Tønneruller

Hva selve flyvingen angår, så er den lett som en lek. Knappene er stort sett der du forventer at de skal være, og verken tønneruller eller looper tar lang tid å lære.

I "assistanse av"-modus kan du foreta noen særdeles halsbrekkende manøvrer relativt lett, selv om du nok må forvente å befinne deg i en "stall" nokså ofte.

Hektiske dogfights

Men det er med skuffelse jeg må konstatere at HAWX ikke når opp til det nivået jeg håpet.

Det har absolutt sine lyspunkter med noen særdeles hektiske dogfights i kombinasjon med spektakulære landskap, men det hjelper dessverre lite. Slike høydepunkter er sjelden vare i Tom Clancy's HAWX

Kjedelige luft-til-bakke

Jeg forstår at utvikleren trodde det ville bli ensformig med kun luft-til-luft, men heller det enn drepende kjedelig luft-til-bakke "action" som byr på minimale utfordringer. Bakkemålene er verken vanskelig å treffe, eller farlige.

Kampanjen har tilnærmet null gjenspillingsverdi takket være dårlig historiefortelling og irriterende mellomsekvenser, i kombinasjon med et forutsigbart plot.

Imponerende utvalg

Flerspilleren redder heldigvis spillet til en viss grad. Spørsmålet blir likevel hvor lenge flerspilleren klarer å holde interessen oppe. Belønningen i form av erfaringsnivå er nemlig temmelig uklar.

Om du har en brennende interesse for jagerfly vil nok gleden av HAWX være todelt: På den ene siden finner du et imponerende utvalg av fly. På andre siden føles de nokså like. Det er for eksempel tilnærmet ingen forskjell mellom det aldrende F-14 og nykommeren F-22 Raptor.

Og i HAWX er stealth-flyet F-117 Nighthawk blitt en fullt brukbar jager, noe som i virkeligheten er umulig.

Tom Clancy's HAWX er høytflygende og tom underholding - på linje med Tom Cruises rolleprestasjoner: Grei skuring, men ingen Oscar.

Les hele anmeldelsen av Tom Clancy's HAWX på Spillverket.no

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant