Forbrukerombudet har bedt Bank2 endre eller fjerne flere lovstridige radioreklamer.

Banken frister med lån både til de som trenger hjelp til å unngå tvangssalg av hus og hytte, og til de som trenger mellomfinansiering ved boligkjøp.

Sier ikke prisen
Men Bank2 forteller ikke hva lånet vil koste deg. All markedsføring av lån og kreditt skal inneholde opplysninger om hvor mye lånet koster, opplyser Forbrukerombudet i en pressemelding.

- Dette skal Bank2 være godt kjent med. Jeg ser alvorlig på at Bank2 ikke opplyser om pris i markedsføring som særlig retter seg mot forbrukere med dårlig økonomi, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Må endre markedsføringen
Radioreklame er en veldig direkte form for markedsføring som normalt når ut til en stor gruppe forbrukere. Det er da særlig alvorlig at Bank2 ikke opplyser forbrukerne om hvor mye lånet koster.

– Jeg har bedt Bank2 umiddelbart fjerne eller endre de ulovlige radioreklamene, sier Nergård.

Forbrukerombudet fikk oversendt radioreklamene som ble sendt på P4 i oktober. Brevet til Bank2 er datert 28. oktober, og banken fikk frist til 18. november med å svare.

Les brevet fra Forbrukerombudet her.

Konstituert administrerende direktør Sverre Pedersen i Bank2 sier til Nettavisen at banken vil rette seg etter Fobrukerombudets pålegg.

- Når det blir aktuelt med nye radiospotter, så vil vi oppfylle kravene, sier Pedersen.

Reklamen skal inneholde opplysninger om effektiv rente og total tilbakebetalt beløp.

Juridisk seniorrådgiver Frode Arnesen i Forbrukerombudet sier til Nettavisen at Bank2 ga sitt tilsvar fredag, og at Fobrukerombudet regner med at saken nå løser seg.

Bedring i bransjen
Forbrukerombudet har i løpet av året gjennomført flere kontrollaksjoner for å avdekke ulovlig markedsføring av kreditt. Resultatene viser at stadig flere annonser for kreditt nå inneholder de nødvendige prisopplysningene.

Likevel driver fortsatt en del aktører i bransjen ulovlig markedsføring. Ombudet varslet tidligere i høst en tøffere tone overfor de aktørene i finansbransjen som fortsatt markedsfører lån og kreditt uten de nødvendige prisopplysningene.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra Forbrukerombudet om de er fornøyd med svaret fra Bank2.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

MittOppdrag : Få anbud på jobbben som skal gjøres

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)