Gå til sidens hovedinnhold

Suksess for omstridt hormonsjekk-app

Nordmenn har nå scannet kosmetikk- og kroppspleieprodukter over én million ganger.

(SIDE2): - Så nære forbrukeren i kjøpsøyeblikket har vi aldri før vært, sier Gunstein Instefjord, fagdirektør for mat og handel i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Overveldet
Hormonsjekk-appen ble en umiddelbar suksess da den ble lansert 7. november. Over 80 000 har lastet ned appen for Iphone, og i 2012 skal Forbrukerrådet gjøre den tilgjengelig for alle smarttelefoner med Android operativsystem.

Rådet er overveldet over responsen fra folk som laster ned og etterspør hormonsjekk-appen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Appen er et fantastisk redskap som forbruker kan benytte i kjøpssituasjonen. De som ønsker det kan på en enkel måte begrense egen eksponering for stoffene. Når den er blitt så populær, viser det veldig klart at folk sier nei takk til hormonforstyrrende stoffer i kroppspleie- og kosmetikkprodukter, sier Instefjord.

Han mener Hormonsjekk er et flott eksempel på hvordan forbrukerne kan bruke sin makt hvis de har enkle og målrettede virkemidler.

Lar seg ikke stoppe
- Derfor har appen rystet kosmetikkbransjen og gjort at Kosmetikkleverandørenes forening (KLF) først forsøkte å få Apple til å fjerne den, og nå sist forsøkte å klage den inn for ESA, sier han.

Etterspørselen etter appen lar seg imidlertid ikke stoppe. Oppfordringene om å gjøre den tilgjengelig for Android-telefoner, har strømmet inn til Forbrukerrådet, og forbrukerminister Audun Lysbakken har gitt Forbrukerrådet midler til å utvikle appen videre slik at enda flere skal få tilgang til denne informasjonen i kjøpsøyeblikket.

- Vi tar oppfordringen, og vi håper og tror at det vil bety veldig mange flere som benytter seg av hormonsjekk for å styre unna de hormonforstyrrende stoffene idet de kjøper kosmetikkproduktene. Det vil legge ytterligere press på en bransje som i stor grad motarbeider Hormonsjekk, sier Instefjord.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene