(SIDE2): Ved å legge inn handlekurven din i en nettportal, vil du få beskjed om hvilken nærbutikk som er billigst, skriver VG .

Det er Forbrukerrådet som presser på for at portalen skal bli en realitet og de er avhengig av å få med seg bransjen.

LES MER HELSE HER

- Vi ser for oss en database der forbrukeren kan gå inn og både sjekke hvor gulosten er billigste, men også at du etter hvert kan sammenligne innholdsdeklarasjonen på matvarer digitalt, opphavsland eller hvor i ditt nærområde du finner den billigste økologiske maten, sier direktør i Forbrukerrådet Randi Flesland til avisen.

- Lettere å gjøre gode valg
Prisovervåkingen blir sammenlignet med det Konkurransetilsynet gjør på strøm, Finansportalen gjør på forsikring og bankprodukter og Post og teletilsynet gjør på telepriser.

På denne måten kan forbrukerne gjøre informerte valg når de handler mat.

- Har du kunnskap om både pris og kvalitet mener vi slike markedsportaler er veldig viktig for å gjøre forbrukeren rustet til å gjøre sine valg, sier Flesland.

Stor forskjell
Da Nettavisen sammenlignet prisene hos dagligvarebutikkene ICA Nær, KIWI, Rema 1000, Rimi og Bunnpris fant vi vesentlige prisforskjeller. Rema 1000 hadde blant annet bananer til ti kroner for kiloen mens både Bunnpris og ICA Nær tok hele 16,90 og 17,90 kroner kiloen for bananer i løsvekt.

Les hele saken her: Her handler du billigst

01.februar i år gikk matvareprisene kraftig opp og den viktigste årsaken er at det er en enorm økning i råvareprisene internasjonalt og omtrent 50 prosent av det vi spiser er importerte varer.

Les saken: Nå blir maten din dyrere

LES OGSÅ: Dobbelt så dyr som i Sverige