Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Finn billig forbrukslån

Vi gir deg oversikt over norges billigeste lån uten sikkerhet

Oppdatert 16/12/2018
Utvidet søk

Velg lånebeløp:

10.000 kr 600.000 kr

Lånebeløp

Lånebeløp
10 000 - 500 000 kr
Lånebeløp
Fra 6,81 - 24,4 % Renter(effektiv)
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Folkets favoritt
Lån nå
Annonselenke
*/
4.7/5 ( 51 Anmeldelser)
Eksempel: Eff13% 150000 10år Kost112573 Tot262573
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Lånebeløp
Fra 8,99 - 39,68 % Renter(effektiv)
23 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
4.7/5 ( 41 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
Lånebeløp
25 000 - 500 000 kr
Lånebeløp
Fra 7,98% - 19,50 % Renter(effektiv)
23 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
4.2/5 ( 9 Anmeldelser)
Eff.rente 9, 9 %. Etabl.geb. 0 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 81 863 kr
Lånebeløp
5 000 - 500 000 kr
Lånebeløp
Fra 7,4 - 24,4 % Renter(effektiv)
20 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
4.1/5 ( 5 Anmeldelser)
Eksempel eff.rente 15,84%, 65.000, o/5 år, etabl.geb. 950, Totalt: 92.334,-.
Lånebeløp
10 000 - 350 000 kr
Lånebeløp
Fra 11,65 - 19,87 % Renter(effektiv)
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
3.6/5 ( 37 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
Lånebeløp
10 000 - 100 000 kr
Lånebeløp
Fra 11,99 - 52,85 % Renter(effektiv)
25 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
3/5 ( 12 Anmeldelser)
Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
Lånebeløp
10 000 - 75 000 kr
Lånebeløp
Fra 20,33 - 27,45 % Renter(effektiv)
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
5/5 ( 26 Anmeldelser)
Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
Lånebeløp
5 000 - 500 000 kr
Lånebeløp
Fra 7,9 % Renter(effektiv)
23 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
4.6/5 ( 39 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-

Finn beste forbrukslån

Nettavisen gir deg oppdatert liste på markedets billigste forbrukslån. Søk å få svar på dagen. Lån uten sikkerhet fra 6,99% rente. Gratis tjeneste

Når man har bestemt seg for å ta opp et lån uten sikkerhet er det flere faktorer som må vurderes før man bestemmer seg.  Her vil vi vise hva som er viktig å tenke på når du skal velge det beste lånet for deg.

beste forbrukslån

1. Hvor mye trenger du å låne?

Det er flere grunner til at et billig forbrukslån kan være løsningen. Hvis du for eksempel skal pusse opp en bolig er det viktig å huske på at slike prosjekter fort kan bli litt dyrere enn du hadde tenkt. Det kan ofte være greit å ta opp et lån til oppussing og bruke som buffer. Da slipper du å stå der med et halvferdig prosjekt og ingen penger på konto.
Å ta opp usikret lån til egenkapital kan også være en løsning om du mangler litt for å oppnå drømmekjøpet. Bare pass på at du har rom for dette i din egen økonomi. Noen velger også å låne penger til depositum.

Forbrukslån til refinansiering av gjeld er en god løsning for å samle kredittkortgjeld og andre smålån. Lånebeløpet vil her være avhengig av den gjelden du har fra før. Ved å refinansiere kan du spare mye på renteutgifter og avgifter.

Du må også huske at du må betale tilbake pengene du låner, og jo mer penger du låner jo dyrere vil som regel lånet bli. Selv om renten blir lavere jo mer penger du låner. Ikke lån mer enn det du klarer å betale tilbake. Å låne penger uten sikkerhet er alltid mer kostbart enn å låne penger med sikkerhet i for eksempel bolig.

2. Hvilken rente kan du få?

Når du sender inn en lånesøknad vil banken eller finansinstitusjonen du ønsker å låne penger av vurdere hvor sannsynlig det er at du vil betale tilbake pengene du låner. Jo større risiko banken tar ved å låne deg penger, jo mer vil du måtte betale i rente. Renten settes for deg som individ, og er resultatet av en samlet vurdering av din inntekt, gjeld, kredittscore, alder, yrke med mer.

Når banken reklamerer for sine lån vil de som regel oppgi renten på lånet som nominell rente. Dette er selve renten, altså det de tar betalt for å låne deg penger, men det er ikke representativt for hva lånet faktisk vil koste deg totalt.

Den effektive renten er derimot hva det egentlig koster å låne penger. Her er både nominell rente og alle gebyrer regnet inn. Dette er det viktig å være klar over, ettersom det for kan bli stor forskjell på den nominelle og den effektive renten.

Hvordan skal man da gå frem for å sikre at man får det lånet med beste rente. En god løsning er å sende inn søknad til flere banker. Ettersom alle søknader er uforpliktende risikerer du ingenting å du vil ha flere renter på forbrukslån å velge fra. Ved å få svar fra flere sikrer du de beste vilkårene på lånet ditt og ender opp med det billigste forbrukslånet for ditt bruk.

3. Hvilke gebyrer må du betale?

Banken låner ikke ut penger gratis.

Derfor må du betale noen gebyrer og avgifter når du skal låne penger. Det første gebyret kalles et etableringsgebyr og er gjerne på mellom 450kr og 950kr. Dette er betalingen for det administrative rundt behandling av lånesøknad og lignende.

For å administrere de månedlige innbetalingene tar mange banker et termingebyr, eller betalingsgebyr. Dette kan være fra 10kr til 50kr og kan utgjøre en betydelig forskjell over lengre tidsperiode. Noen banker tar også et ekstragebyr for å sende ut faktura i papirformat.

Det finnes også banker hvor du slipper å betale verken etableringsgebyr eller termingebyr. I noen tilfeller er det rett og slett fordi banken ikke har noen kostnader knyttet til elektronisk betaling og lignende. Det kan også være at de gebyrene bakes inn i den nominelle renten du får tilbud om. Det er derfor alltid lurt å regne på dette selv, for å se hvilket lån som faktisk er billigst.

Til ettertanke – Forbrukerrådet advarer mot Forbrukslån

Bankene og låneinstitusjonene opererer med fra og til renter. Ifølge krav fra Finanstilsynet skal bankene oppgi gjennomsnittlig rente for hele kundemassen samt billigste rente og dyreste rente. Hvilken av disse rentene du eventuelt får tilbud om er høyst uvisst.

Flere og flere selskaper tilbyr forbrukslån og den aggressive markedsføringen bekymrer Forbrukerrådet.

Ett av de viktigste rådene er å ikke ta opp et usikkret lån på impuls.

– Som oftest lokker selskapene med at svar garanteres svært raskt. La deg imidlertid ikke lure. De fleste lån uten sikkerhet blir en svært dyr affære. Høye gebyrer og svært høy rente går igjen. For enkelte lån er den effektive renten opp mot 40 prosent, minner Forbrukerrådet om.

– Har du for eksempel kommet over en bil du har lyst på, bør du tenke deg om to ganger før du sender lånesøknaden. Bilen kan bli svært mye dyrere enn du tror. Du risikerer å måtte betale tilbake over dobbelt så mye som du har lånt og bilen går plutselig fra å være et godt til et svært dårlig kjøp, skriver Forbrukerrådet.

Beregn samlet kostnad

Før du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, bør du uansett være sikker på hva lånet faktisk koster deg. Du har krav på å få vite hva lånet samlet kommer til å koste. Hva du skal betale pr. termin, antallet terminer og forfallstid på disse. Du skal også få informasjon over hvor stor del av hver innbetaling som er henholdsvis avdrag, renter og gebyrer.

Be om effektiv rente

Banken plikter også å oppgi effektiv rente. Dersom du skal sammenligne bankenes tilbud må du sammenligne den effektive renten. Det er denne som gir uttrykk for hvor mye lånet koster deg.

Be om betalingsutsettelse

Er du i en situasjon hvor du ikke klarer å betale lånet ditt, bør du snarest ta kontakt med kreditor og be om betalingsutsettelse eller refinansiering. Det vil som regel bare være du som taper på at lånet går til inkasso.

4. Hvor lenge skal du låne pengene?

Kort tilbakebetalingstid gir lavere totale lånekostnader, men kan være utfordrende for økonomien. Det er viktig at du ikke tar deg vann over hodet, men er realistisk når du planlegger hvor mye du kan betale tilbake hver måned. Betaler du tilbake på flere lån, burde du alltid betale tilbake det lånet med høyest rente først.

For å få et realistisk bilde på hvor mye du kan klare å betale tilbake hver måned er du avhengig av å vite hvor mye du tjener og hvor mye av lønnen som går til andre utgifter. Da burde du sette opp et enkelt budsjett og få oversikt over økonomien. Når du først har gjort dette, er det lett å se hvor mye du kan betale tilbake hver måned, og hvor lang tid du trenger på å nedbetale lånet.

5. Trenger du fleksibilitet og avdragsfrihet?

Mange tilbydere av slike lån tilbyr fleksible nedbetalingsplaner. Da har du gjerne et fast beløp som du betaler hver måned, men du har også mulighet til å kunne betale mer de månedene du har litt ekstra penger, og litt mindre de månedene hvor utgiftene har vært større og økonomien er smalere.

Dette kan være en utrolig fin løsning for mange som har veldig varierende inntekter og utgifter fra måned til måned. Det å betale ned på et forbrukslån er et enkelt og lønnsomt alternativ til sparing.

Noen institusjoner tilbyr også en periode med avdragsfrihet. Dette kan være gunstig ettersom du reduserer utgiftene dine for en periode. Du må likevel betale renter på lånet, og lånet vil ikke reduseres den perioden du ikke betaler avdrag. Det vil altså si at også avdragsfrihet vil påføre deg ekstra kostnader.

6. Hva er behandlingstiden?

På grunn av internett og det faktum at du ikke trenger sikkerhet, er det utrolig effektivt å skaffe seg et forbrukslån. Det fleste tilbydere av forbrukslån på nett gir deg svar på dagen. Det finnes også tjenester som søker om lån elektronisk hos flere tilbydere for deg. Du kan signere låneavtalen med BankID og ha pengene på konto i løpet av få dager. Det er også noen tilbydere av forbrukslån i Norge som tilbyr forbrukslån på dagen. Da må man som oftest sende inn søknad og signere elektronisk på formiddagen, så kan man ha penger på konto allerede samme dag.

Helhetsvurdering

Når du skal søke om et forbrukslån er det mye du bør ta stilling til før du søker. Noe av det viktigste er hvor mye penger du trenger å låne, samt at du bør skaffe deg en oversikt over din egen økonomi og betalingsevne.

Når du skal søke om lån uten sikkerhet kan det være lurt å søke til alle tilbyderne du kjenner til for å få best rente. Dette er det flere nettbaserte selskaper som kan gjøre for deg, helt gratis. Da vil du som regel ende opp med flere forskjellige lånetilbud fra flere ulike banker og finansinstitusjoner. Sammenlign de ulike lånene du har blitt tilbudt å velg de alternativene som har lavest effektiv rente. Slik sikrer du å beste vilkår og renter på ditt lån og ender opp med et rimelig forbrukslån.

Når du har mottatt alle tilbudene er det viktig at du setter deg ned og ser nøye over dem. Du bør regne på hva som vil være det billigste alternativet for deg. Noen lån kan se veldig billige ut, men når du regner sammen renter og gebyrer osv. er det kanskje noen kroner å spare på et annet tilbud. Bruk litt tid på dette slik at du sikrer deg et billig forbrukslån med god rente.

Finn beste lån med vår forbrukslån kalkulator

Det er ikke mange år siden du måtte møte opp i banken personlig for å kunne få et lånetilbud. Dette satte klare begrensninger på hvor god oversikt du kunne få over lånemarkedet og det var gjerne bare én eller to banker som hadde kontor i nærområdet.

Mye har skjedd siden den gang, og nå foregår stort sett hele prosessen på internett.

Med vår forbrukslån kalkulator kan du enkelt regne ut hvor mye du kan få låne og hvilken bank som gir deg den beste renten.

kostnader ved et forbrukslån

Spar penger med kalkulatoren

Ettersom hver bank vurderer enhver lånesøknad individuelt kan det være store variasjoner i hvordan bankene vurderer akkurat deg som kunde. Derfor kan du spare tusenvis av kroner på å søke om lån i flere banker samtidig. Kun da kan du vite helt sikkert hva som er det beste lånet for deg.

Forbrukslån kalkulatoren hjelper deg ved å gi deg en pekepinn på hvilke lånebeløp og rentesats du kan forvente å få tilbud om når du søker om et lån. For å kunne regne ut dette trenger kalkulatoren litt informasjon om deg og din økonomi. Ved å estimere din egen kredittscore vil vi kunne gi deg det mest nøyaktige estimatet på hvor mye penger du kan låne.

Lånekalkulatoren forteller deg også hvor mye lånet vil koste totalt, hvor mye du vil måtte betale hver måned i renter og gebyrer samt hvor lang tid du vil måtte bruke på å betale ned lånet.

Finn det billigste forbrukslånet

Ved å sammenligne flere forbrukslån kan du finne det billigste lånet for deg. Du sparer både tid og penger hvis du lar oss hjelpe deg med lånesøknaden. Du trenger bare å levere én lånesøknad og vi henter inn tilbud til deg fra de største og rimeligste tilbyderne av forbrukslån. Da kan du enkelt sammenligne tilbudene og velge det som er best for deg.

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye penger banken vil låne deg er avhengig av en rekke faktorer og vil variere fra person til person. Du kan få små lån uten sikkerhet, smålån på helt ned til 1000kr og store lån på opptil 600 000kr.

De to viktigste faktorene banken ser på når du søker om usikkret lån, er inntekt og gjeld. Så lenge du tjener nok penger til at banken mener du kan betale dem tilbake og du ikke har svært mye gjeld i forhold til inntekten din vil banken låne deg penger. Du bør heller ikke ha betalingsanmerkninger og inkassosaker på deg når du skal låne penger.

Hva koster forbrukslån?

Når du låner penger av banken må du selvfølgelig betale tilbake beløpet du har lånt, men du må også betale renter og ulike gebyrer. Bankene vil jo også tjene penger. Hvor høy renten på lånet blir er avhengig av en rekke faktorer. Jo større sannsynlighet banken tror det er for at du betaler tilbake hele lånet jo lavere blir renten de gir deg.

Den effektive renten på forbrukslån ligger som regel på mellom 10% og 20% årlig rente.

Hvordan får jeg best rente på lånet?

Du sikrer deg enkelt den beste renten ved å bruke lånekalkulator til å søke om lån hos flere ulike banker. Hvis du har et familiemedlem eller venn som ønsker å hjelpe deg kan du også få noen til å stille som medlåntaker. Da er denne personen ansvarlig for lånet sammen med deg dette gir ekstra sikkerhet til banken. Da får du låne mer penger og du får bedre lånevilkår og renter.

Lån penger på dagen uten sikkerhet

Noen ganger hender det at man har behov for penger akkurat nå. Det kan være mange grunner til dette; kanskje oppstår det en uforutsett skade på bil eller bolig? Eller kanskje du rett og slett trenger å komme deg vekk fra hverdagens stress, og da helst til en deilig strand langt bort? Det eneste som er sikkert er at når det oppstår et akutt pengebehov kan det være utrolig slitsomt å måtte gå gjennom en lang søkeprosess for så å måtte vente i flere dager på å få et svar. Spesielt hvis beløpet du ønsker å låne er relativt lite.

Heldigvis er ikke gode råd dyre. I dag finnes det flere banker og långivere kan låne deg penger på dagen.

Enkel søknadsprosess

Når du søker om et slikt lån trenger du ikke å stille sikkerhet i fast eiendom og banken bryr seg heller ikke med hva du skal bruke pengene til. Mange bruker for eksempel forbrukslånet til å betale depositum på hybelen, eller refinansiere og samle flere smålån. Det eneste kravet banken stiller er at du har en fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Hos de ulike tilbyderne kan du låne fra 5 000kr-500 000kr og du kan få pengene på konto allerede samme- eller neste dag.

Det er viktig å merke seg at denne typen lån ofte er dyrere enn for eksempel boliglån og annen mer langsiktig gjeld. Det er store forskjeller fra lån til lån, men det er ikke uvanlig med en effektiv rente på 15%-20%. Det kan derfor være lurt å hente inn tilbud fra flere tilbydere, slik at du kan velge det lånet med de beste vilkårene.

Det finnes faktisk tjenester som kan ta seg av søknadsprosessen for deg. Da får en du en erfaren veileder som søker om lån i flere ulike banker på dine vegne. Da kan han hente inn flere tilbud og sammenligne disse. Slik sørger han for at du ikke bare får et raskt svar på din søknad, men også at du får de beste vilkårene som er tilgjengelig på markedet for akkurat deg.

Hvem låner og hva brukes det til?

DinKreditt.com har laget en infographic som gir et godt visuelt bilde på hvem som tar opp slike lån, hva det brukes til og forskjellene mellom kvinner og menn.

Hvem tar opp forbrukslån i Norge?

hvem tar opp forbrukslån

Her kan vi se at hele 89% av de som tar opp forbrukslån er mellom 25 og 64 år gamle hvor den største andelen er mellom 35 – 49%. Det er en større andel menn som tar opp lån enn kvinner. Hvor menn har 65% andel og kvinner er på 35%.

Hele 42% av de som tar opp lån har mellom 150 000 – 299 000 kr i inntekt, noe som må anslås å være lavt. For de med inntekt over gjennomsnitt så er det kun en andel på 14%.

Hele 78% av de som tok opp slike lån i 2016 er Heltidsansatte.

Hvor bor de som tar opp forbrukslån?

Hvor bor de som tar opp forbrukslån

Det er Oslo som har høyest andel av mennesker som tar opp forbrukslån. Dette er i å for seg naturlig da dette er byen med høyest befolkning. Akershus tett etterfulgt med 12% andel.

Forholdet mellom andel lån kan i all hovedsak trekkes paralleller til befolkningsantall i de ulike fylkene. Jo høyere folketall, jo flere tar opp forbrukslån. Dette er i grunn helt naturlig.

Hva brukes lån til og hvor mye lånes?

hva brukes forbrukslån til og hvor mye lånes

Hele 31% av de som tok opp forbrukslån i 2016 brukte dette til renovering. Dette er et godt tegn da dette fører til faktisk verdiøkning.

13% av alle forbrukslån brukes til bil/båt og kun 11% brukes til rent forbruk. Nå skal det nevens at flere av de andre kategoriene som er listet opp kan anses som forbruk, så om vi legger sammen disse vil vi havne på rundt 25%

Vi kan se at hele 53% av alle som tar opp forbrukslån låner opp mindre enn 100 000 kroner.

Forskjellene mellom alder på de som låner

forskjellene mellom alder på de som tar opp forbrukslån

Som vi kan se på figuren til høyre så er det færre som tar opp forbrukslån til renovering av de unge. Folk mellom 18-24 år bruker forbrukslånet sitt hovedsakelig til bil/båt og forbruk. Dette er ikke helt optimalt da denne gjelden vil være noe de ofte må betale tilbake over lang tid og faren for å sette seg i dyp forbrukslån gjeld vil være påfallende.

Vi kan se på figuren til venstre at det er gruppen mellom 35 – 49 som tar opp mest lån. Her bruker over 35% av lånetakerene lånet til renovering. Noe som kan anses som fornuftig.

Forskjellene mellom kvinner og menn

forskjellene mellom kvinner og menn - forbrukslån

Som vi kan se på figuren helt til venstre så er det menn som tar opp mest forbrukslån.

Nord – Trøndelag er det eneste fylket som har likt forhold mellom kvinner og menn på de som tar opp forbrukslån.

Både menn og kvinner bruker penger på renovering. Men vi kan se at det er en større andel menn som bruker forbrukslån til ferie.
Videre er det flere kvinner enn menn som bruker pengene på foretak og bryllup.

OPPSUMMERT:

 • Hvor mye vil du låne? Tenk over hva du skal bruke pengene på. –Trenger du en buffer?
 • Husk at alt må betales tilbake –Renter og gebyrer kommer i tillegg.
 • Du får bedre rente på større lån. –Det er bedre med ett stort, enn flere små lån.
 • Det er forskjell på nominell og effektiv rente –Den effektive renten inkluderer alle kostnader.
 • Velg en realistisk tilbakebetalingstid –Kort nedbetalingstid gir det billigste forbrukslånet.
 • Trenger du fleksibilitet eller avdragsfrihet? –Det finnes alternativer for deg også.
 • Søk til flere banker –sammenlign forbrukslån selv.
 • Forbrukslån er supert når du trenger litt ekstra penger raskt.
 • Du slipper å stille med sikkerhet i fast eiendom.
 • Den effektive renten kan bli relativt høy.
 • Du kan spare masse penger på å sammenlikne flere tilbud
 • Vi hjelper deg å finne forbrukslån med lav rente.
 • Se hvor mye forbrukslånet koster deg.
 • Spar penger på å velge rett forbrukslån.
 • Søk om flere lån med én søknad…
Brukerrangering:
4,8 / 5
Basert på 40 tilbakemeldinger
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende