Folkia Nøkkeltall
2 000  -  20 000 kr
Lånebeløp
Fra 53%
Effektiv rente
Inntil 12 måneder
Låneperiode
45 år
Aldersgrense
Eff.rente 243%, 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-

Om Folkia

Vurdering av Folkia

Er du på vei til a ta opp et Folkia smålån?

Folkia eies av Folkefinans.no og har smålån for det norske markedet. De har kortsiktige lån med rask utbetaling når du trenger å låne penger raskt. Det kan være aktuelt om du har fått en regning du ikke hadde satt av penger til. Eller om du får en utgift på huset du ikke var forberedt på. Dette kan være en praktisk løsning, men lånet kan bli kostbart om du ikke bruker det riktig.

Lånemuligheter

Folkia kan tilby deg forbrukslån opp til 20 000 kr med nedbetalingstid på inntil 12 måneder. Det kan ofte være praktisk å ha mulighet til denne typen lån om vi ikke alltid klarer å ha et stort nok buffer. Noen tider på året opplever mange av oss at utgiftene er høyere enn ellers, og har vi vært uheldige med planleggingen, kan dette bli en aktuell løsning. Man bør alltid tenke over hvordan man benytter denne typen lån. De er beregnet for at de skal være kortsiktige, og prisen er derfor ganske høy.

Ønsker man utsettelse på avdrag eller reduserte avdrag, må dette eventuelt vurderes i hvert tilfelle. Men med denne typen korte lån anbefales det at du betaler inn som avtalt. Slik at kostnadene ikke blir høyere enn du har beregnet. De opererer med månedsgebyr på 180kr, og har et etableringsgebyr på 350 kr.

Folkia smålån

Fordeler med Folkia inkluderer at søknadsprosessen er rask og enkel. For denne typen lån er det ekstremt viktig at prosessen er rask, da det oftest er grunnen til at man benytter denne typen tilbud. De har rask utbetaling. Med denne typen smålån er det praktisk å få utbetalt lån på dagen. Om man for eksempel trenger pengene for en uforutsett utgift som krever en umiddelbar innbetaling eller et kjøp.

For eksempel bruktsalg, som kan bety at vi ikke får kjøpt det vi ønsker om vi ikke kan betale når vi møter for å se varen, så er det viktig at utbetalingen er rask og effektiv på denne typen lån. Elektronisk signering av avtalen er også en av fordelene. Ved å signere tilbudet vi får elektronisk, er Folkia i stand til å betale ut beløpet umiddelbart, og være i stand til å overføre det aktuelle beløpet på dagen om alle krav for det blir møtt.

Ulemper er blant annet høye gebyrer. Dette er absolutt ikke et lån du bør benytte utover perioden det blir tilbudt, da gebyrene er ganske stive. Det koster en del å beholde denne typen lån, som oftest er beregnet for korte låneperioder, lenger enn planlagt. En annen ulempe er at de faktisk krever ekstra gebyr om man ønsker å innfri lånet før avtalt tid.

Annet å vite om långiver

Som en del av Folkefinans.no kan Folkia tilby smålån for å hjelpe med uforutsette utgifter eller innkjøp du kun har muligheten til før lønna er på konto. De kan tilby lån på dagen om du søknaden er inne tidsnok og de får behandlet den og får svar tilbake fra deg tidsnok for å betale ut samme dag. Alternativt vil de betale ut lånet på neste virkedag.

Hos Folkia kan du låne inntil 20000 kr om du ønsker lån på dagen. Det kan ofte være praktisk med et lån av denne typen hvor man kan få raskt svar og lånet også kan være inne på konto raskt. Når tid er det essensielle for å løse en økonomisk utfordring, er det greit å vite at denne typen lån finnes.