Rating

Send omtale
Britt Pedersen
Sist oppdatert: 16 Desember 2020
Nedbetaling av forbrukslån

Gode råd for forbrukslån

Er du på utkikk etter et forbrukslån, men har vanskelig for å bestemme deg for hvilket du skal velge? La oss hjelpe deg. Her er noen tips som hjelper deg med å finne det riktige lånet for deg.

Sammenlign långiverens tilbud og spar penger

Det aller beste rådet før du søker om et forbrukslån er å alltid sammenligne långiverens tilbud med hverandre. Det er først da du ser hvilket forbrukslån som har de beste vilkårene og er det billigste. Det øker dine sjanser for å gjøre et bra valg for deg og din økonomi. Husk på å alltid sammenligne effektive renter fremfor nominell rente, da effektiv rente inkluderer alle kostnadene for lånet. Den effektive renten gir et mer rettferdig bilde over hva du kommer til å betale for de lånte pengene.

Det er mulig å få  lån med betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning gjør det vanskelig å få lån. Og med rette, om dette gjenspeiler din aktuelle økonomi. Siden en betalingsanmerkning er synlig i hele tre år, er det imidlertid ikke sikkert du lenger har noen økonomiske problemer. Men til tross for dette kan det være vanskelig å få lån. I dag finnes det en rekke långivere som lar deg søke forbrukslån til tross for betalingsanmerkninger. Men det er verdt å vite at renten har en tendens til å være høyere enn om du ikke har betalingsanmerkninger, noe som gjør det ekstra viktig å sammenligne tilbud.

Du kan ta forbrukslån med sikkerhet i bolig

Har du et hus eller en leilighet kan du søke om et forbrukslån med sikkerhet i boligen din. Lån med sikkerhet i bolig betyr at banken tar pant i boligen din som sikkerhet for lånet. Denne typen av forbrukslån er sikrere for banken og gir ofte lavere rente enn forbrukslån uten sikkerhet.

Flere långivere tilbyr betalingsfri måned

Alle mennesker kan bli overrumplet av uforutsette utgifter. Det er ikke gøy, med det hender oss alle i blant. Hvis du da har et  forbrukslån som skal betales samtidig som de uforutsette utgiftene kan det være vanskelig å få  økonomien å gå rundt den måneden. Heldigvis tilbyr  flere av dagens långivere forbrukslån med en betalingsfri måned. Dette betyr at hvis du skulle finne det vanskelig å betale gjelden din på et eller annet tidspunkt, kan du dra nytte av den betalingsfrie måneden og frigjøre litt penger.

Den betalingsfrie måneden betyr  vanligvis at du likevel må fortsette å betale rentekostnadene, men du trenger ikke å betale ned på lånet.

Tips! Noen långivere lar deg dra nytte av flere betalingsfrie måneder per år, men ofte ikke direkte etter hverandre.

Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  6,86 - 50,00% Eff. rente
  20 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215
 • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
  9,59 - 37,62% Eff. rente
  23 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eksempel: Eff.rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682.
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  6,81 - 24,4% Eff. rente
  25 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr
Siste artikler
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende
Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
et kommersielt samarbeid med Speqta AB
Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget