Rating

  Send omtale

  Bedriftslån – lån til bedrift og firma

  Er du selvstendig næringsdrivende? Trenger du kapital for å finansiere en ny forretningsmulighet? Skal du pusse opp lokaler eller kjøpe nye møbler og nytt inventar til din nåværende bedrift? Eller er du i oppstartsfasen trenger lån for å starte bedrift? Det er mange utgifter når man skal starte bedrift og mange velger å låne penger til dette med et såkalt bedriftslån.

  Du har flere valg når det kommer til å låne penger til bedriften din.

  1. Du kan søke et bedriftslån med sikkerhet
  2. Du kan søke et bedriftslån uten sikkerhet
  3. Du kan velge kassakreditt
  4. Du kan velge fakturasalg

  Her vil vi gå igjennom forskjellene på disse lånetypene og se på hvilken fordeler og ulemper firmalån som disse har.

  Bedriftslån uten sikkerhet

   

  Bedriftslån med sikkerhet i firma

  Et bedriftslån med sikkerhet er et lån hvor banken tar pant i bedriftens eiendom eller større løsøre som er verd penger – dette kan være en maskinpark eller andre verdifulle objekt som varelager eller produksjonsutstyr. Dette er den vanligste typen av bedriftslån og også den som gir deg det billigste bedriftslånet når det kommer til renter og omkostnader. Et lån med sikkerhet er nesten alltid billigere enn et lån uten sikkerhet. Det

  Bedriftslån uten sikkerhet

  Når man låner til bedrift uten å ha noe som banken kan ta pant i kalles dette et bedrifts lån uten sikkerhet. I prinsippet er dette er vanlig forbrukslån og derfor er renten også høyere enn ved et tradisjonelt bedriftslån. Å låne til bedrift med et usikret lån kan være en løsning om man ikke får innvilget et ordinært bedriftslån og ikke har mulighet til å stille noe i pant hos banken. I disse tilfellene kan et bedriftslån uten sikkerhet være det som lar deg starte opp din bedrift og realisere dine drømmer.

  Hvordan søke bedriftslån?

  I dag er det relativt enkelt å søke lån til bedrift. Ofte kommer søknadsprosessen ann på hvor stort beløp du trenger å låne til firmaet. Søker du bedriftslån uten sikkerhet under 2 millioner kroner så sender du søknaden ved å taste inn ditt organisasjonsnummer og signere med bank id. Du vil få svar på søknaden i løpet av noen dager. Får du innvilget bedriftslån betales pengene ut i løpet av ytterlige noen dager – ofte på en konto hos långiver.

  Hvem kan søke bedriftslån?

  Alle som har et registrert firma i Norge kan søke om bedriftslån. Om du får firmalån innvilget eller ikke kommer ann på firmaets økonomi og om du søker firmalån uten sikkerhet eller et firmalån med sikkerhet.

  Er firmalån det samme som bedriftslån?

  Ja – det er det. Det er flere som bruker benevnelsen bedriftslån, men firmalån er ensbetydende.

  Hvordan få beste rente på bedriftslån?

  Et bedriftslån er ofte dyrere enn et vanlig boliglån. Kan du stille med sikkerhet i bedriftens lokaler kan du i noen tilfeller få billigere rente. Du kan også få noe billigere bedriftslån i banken om du kan stille med sikkerhet i maskiner eller i lagervarer som har verdi. Velger du et bedriftslån uten sikkerhet så er renten ofte som på et vanlig forbrukslån. Det er derfor alltid lurt å sammenlige bedriftslån fra flere forskjellige banker og långivere før du bestemmer deg.

  Bedriftslån med sikkerhet i bolig er også et alternativ. Mange enkeltmannsfirma bruker bolig som sikkerhet under oppstartsperioden. Har du ikke mulighet til å bruke boligen som sikkerhet kan du søke om et bedrifts lån uten sikkerhet isteden.

  Lån til bedrift

  Har du en drøm om å starte egen bedrift? Men mangler kapitalen til oppstart? Med  et bedriftslån kan du gjøre dine drømmer til virkelighet. Finansierere du bedriften med et bedriftslån uten sikkerhet så risikerer du ikke å miste huset om det ikke går så bra som du tenkte.

  Bedriftslån til selvstendig næringsdrivende

  Som selvstendig næringsdrivende er det mange utgifter, og i oppstartsfasen kan det være vanskelig å få ting å gå rundt. En løsning er å søke et bedriftslån uten sikkerhet, da kan du bruke pengene til hva du vil, og prioritere det som er viktig for akkurat ditt firma.

  Finansieringsordninger for oppstartsbedrifter

  Hos Innovasjon Norge kan du få svar på det meste når det gjelder oppstart av bedrift. Der finnes det mange kurs og nyttige artikler for deg som er selvstendig næringsdrivende. Hos Innovasjon Norge kan du søke  finansieringsordninger som både tilskudd og lån. I visse av disse kreves nok egenfinansiering til å fullfinansiere prosjektet det skal mottas støtte til. Da kan et bedriftslån uten sikkerhet være en mulighet i de tilfeller du ikke har fått annen finansiering på plass.

  Bedriftslån til å starte AS

  Aksjerselskap er en populær bedriftsform som mange låner penger til. For å starte et AS kreves det at du stiller med en viss sum egenkapital. Mange velger å ta et bedriftslån uten sikkerhet for å finansierer denne summen.

  • Et aksjeselskap kan stiftes av en eller flere personer
  • For å starte et aksjeselskap må du ha fylt 18 år.
  • Selskapet må ha en norsk forretningsadresse
  • Du må åpne en aksjekapitallkonto med minimum 30 000 kroner

  Bedriftslån til å starte enkeltmansforetak

  Starter du et enkeltpersonforetak gjør du deg ubegrenset personlig ansvarlig for firmaet. Det er altså høyerer risiko for deg som privatperson.

  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende
  Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
  et kommersielt samarbeid med Rocket Revenue AB
  Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

  Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget