Rating

  Send omtale

  Tips for å finne billigste forbrukslån!

  Sammenlign forbrukslån og vær sikker på at du har all informasjon du trenger før du søker forbrukslån. I vår forbrukslån guide finner du en oversikt over de billigste forbrukslån. Her kan du sammenlign alle långivere og få overgripende informasjon om de beste forbrukslån i dag.

  Hva er forbrukslån?

  Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Långiver tar ingen pant i bolig eller eiendeler ved innvilgelse av et forbrukslån. Forbrukslån anses derfor som lån med høy risiko både for låntaker og långiver. Effektiv rente på forbrukslån ligger på mellom 7% og 40%. Renten som tilbys avhenger av betalingshistorikk og risiko for den individuelle låntaker. Långiver gjennomfører en kreditt- og inntektsvurdering i relasjon til ønsket lånebeløp før søknad om forbrukslån godkjennes. Et forbrukslån er et usikret lån som du kan bruker til hva du vil. Bruk Nettavisens guide til å finne et billig forbrukslån i dag! Tjenesten er gratis, helt uforpliktende og du kan enkelt sammenlign långivere og finne informasjonen du trenger for å søke forbrukslån

  Hva er et forbrukslån – 5 kjennetegn

  • Et forbrukslån har lånebeløp mellom 5000 – 600.0000 kroner
  • Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet – banken tar ikke pant når de låner ut pengene
  • Tilbakebetalingstiden på et forbrukslån er vanligvis 1-5 år ( det finnes visse unntak som har lengre nedbetaling)
  • Renten på et forbrukslån varierer fra ca 5% og opptil nesten over 20% på de dyreste
  • Forbrukslån kan du bruke til det du ønsker

  Et forbrukslån er et usikret lån. Banken  låner deg penger uten å ha sikkerhet i bolig eller annen eiendom. Et forbrukslån skiller seg fra andre lån, der man ofte låner til bestemte formål – mens et forbrukslån kan man bruke til akkurat det man vil.  Da banken tar en høyere risiko ved å låne ut pengene med et forbrukslån enn ved andre lånetyper er ofte forbrukslån dyrere enn andre lånetyper med sikkerhet. Forbrukslån kan også kalles personlån.

  Hvor mye kan jeg låne med forbrukslån?

  I Norge tilbys forbrukslån på inntil 600.000 kroner og minimum 5000 kroner. Forbrukslån opptil 70.000 kroner omtales også som smålån. Innvilget lånebeløp avhenger av långivers risiko- og kredittvurdering av den individuelle lånsøker. Det er 18 års aldersgrense på forbrukslån i henhold til norsk lovverk om kreditt og gjeld. Forbrukslån stiller ingen krav til tiltenkt låneformål. Dersom et forbrukslån innvilges har låntaker frihet til å velge pengenes bruksområde uavhengig av långiver.

  Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet fra 5000 kroner til 600 000 kroner. Banken gjør en kredittsjekk når du søker og hvor mye du får låne er individuelt. Forbrukslån er ikke knyttet mot eiendeler som leilighet eller bolig derfor stiller utlåner litt strengere krav ved et forbrukslån en ved et lån der de kan ta pant i hus eller eiendom. Mange velger denne lånetypen ved uforutsette utgifter. Det er også vanlig å bruke forbrukslån uten sikkerhet til ferie og oppussing. Alle som søker forbrukslån må igjennom en kredittsjekk.

  Forbrukslån med lav rente

  Selv om forbrukslån ofte har høyere renter enn lån med sikkerhet så er det store forskjeller mellom forskjellige långivere når det kommer til renter på forbrukslån. Det er mulig å finne forbrukslån med lav rente – men da må man ha oversikt over alle forbrukslånene i Norge først. Dette gjøres enklest på en sammenligningsside der du kan se alle rentesatser og få fram lånet med lavest rente.

  Hva er renten på billige forbrukslån?

  Rentene i vår sammenligning starter på 5,11 %  i effektiv rente og går opp til de aller dyreste forbrukslånene med renter på opp mot 40%. Rentene settes alltid individuelt av banken eller långiveren du søker forbrukslånet hos. Rentenivået kan variere ut fra din økonomiske situasjon og vilkår settes etter godkjent kredittsjekk som utføres av banken du søker hos. Nettavisen lånehjelpen er ikke utlåner eller låneformidler, og du signerer ikke noen låneavtaler med oss og vi samler ikke inn informasjon om lånesøknaden. Vi presenterer de beste forbrukslånene så du kan ta et veloverveid valg før du søker.

  Renten på forbrukslån settes individuellt av den banken du søker hos så den effektive renten i vår oversikt er estimert. Du får vite renten fra bank eller lånemegler når du søker forbrukslån.

  Kriterier for å få forbrukslån

  For å få godkjent en søknad om forbrukslån må du oppfylle visse krav. Banken gjør alltid en individuell vurdering av søknaden men kriteriene under er felles for de fleste långivere.

  • Du må ha fast inntekt
  • Du må være 18 år – mange långivere har høyere aldersgrense
  • Du får ikke ha betalingsanmerkninger eller inkasso – det finnes unntak
  • Du må være folkeregistrert i Norge
  • Du må ha en norsk bankkonto

  Hvordan finne det beste forbrukslånet?

  Det kan være vanskelig å finne beste forbrukslån i junglen av forbrukslånstibydere. For at du skal kunne søke det beste forbrukslånet er det viktigt at du har full oversike over alle banker og lånetilbydere som har forbrukslån i Norge. Dette gjør du enklest ved å sjekke en sammenligningside for lån der du får en oversikt over alle.

  Billigst forbrukslån – slik får du det

  Det er flere kriterier som påvirker renten du får på forbrukslånet ditt. For å finne billigst forbrukslån er det viktig å sammenligne alle lån på markedet. Hvilken rente du får henger sammen med din kredittverdighet. Jo bedre privatøkonomi du har, dess mindre risk tar långiveren og lavere rente kan du få. Et tips er å rydde opp i økonomien før du søker – kvitt deg med eventuelle smålån og kredittkortgjeld, og se over muligheten til å forbedre inntekt. Jo sterkere din privatøkonomi er dess større sjanse er det for at du får billigst forbrukslån.

  Hvordan søker jeg forbrukslån?

  1. Finn en sammenligningside for forbrukslån
  2. Velg lånebeløp
  3. Sammenlign den effektive renten på forbrukslånene
  4. Se at du oppfyller alderskrav hos bank eller långiver
  5. Se at du oppfyller inntektskrav
  6. Sjekk at forbrukslånet har den nedbetalingstiden du ønsker
  7. Trykk på GÅ VIDERE knappen og du kommer til søknadsiden hos valgt långiver
  8. Fyll ut søknaden
  9. Signere forbrukslånsøknaden med BankID
  10. Vent på svar mens du planlegger hva du skal bruke pengene til

  Hvordan sammenligne forbrukslån?

  Du kan søke forbrukslån direkte hos bank eller utlåner. Du kan også søke hos flere banker og långivere via en lånemegler. En lånemegler gir deg tilbud fra flere banker samtidig og du kan velge det beste lånet. I vår oversikt er lånemeglere merket med «En søknad – flere tilbud. Det som er viktig er å alltid sammenligne både banker og lånemeglere først da det kan være store forskjeller på renter og vilkår. Du kan sammenligne forbrukslån hos Nettavisen Lånehjelpen for å få et overblikk. 

  Hvem kan søke om forbrukslån?

  • Forbrukslån har nedre aldersgrense fra 18 – 25 år.
  • De fleste krever minimuminntekt fra 120.000 kroner
  • Du må være norsk statsborger for å søke forbrukslån
  • Du må ha folkebokført adresse i Norge – ofte i minst 1 år før du søker
  • Standard er at du ikke får ha betalingsanmerkninger – men det det finnes unntak
  • Standard er at du ikke får ha inkasso – men det finnes banker som gir lån med betalingsanmerkning og inkasso

  Billig forbrukslån – slik finner du det

  Er du på utkikk etter et billig forbrukslån? Forbrukslån er en populær låneform, men lånetypen har høyere rente enn et vanlig lån. Derfor er det viktig å alltid forsøke å finne det billigste forbrukslånet på markedet før du søker.  For å finne et billig forbrukslån anbefaler vi at du sammenligne långiverne og banker nøye så du alltid får det beste forbrukslånet for dine behov. Her vil vi vise hva som er viktig å tenke på når du skal velge det beste lånet for deg.

  Når man har bestemt seg for å ta opp et lån uten sikkerhet er det flere faktorer som må vurderes før man skriver under på et lånetilbud.

  Skal du ta opp forbrukslån? Tenk på følgende:

  • Hvor mye vil du låne?
  • Tenk over hva du skal bruke pengene på. –Trenger du en buffer?
  • Husk at alt må betales tilbake –Renter og gebyrer kommer i tillegg.
  • Du får bedre rente på større lån. –Det er bedre med ett stort, enn flere små lån.
  • Det er forskjell på nominell og effektiv rente –Den effektive renten inkluderer alle kostnader og er den du må regne på.
  • Velg en realistisk tilbakebetalingstid –Kort nedbetalingstid gir det billigste forbrukslånet.
  • Søk forbrukslån hos flere banker –sammenlign forbrukslån selv.
  • Når du låner uten sikkerhet stiller banken ikke krav til panteobjekt.
  • Effektiv rente på forbrukslån ligger høyt.
  • Du kan potensielt spare mye penger på å sammenligne tilbud fra flere långivere.
  • Velg det beste forbrukslånet for ditt behov

  Hvor mye forbrukslån trenger du?

  Det kan være mange grunner til å velge et billig forbrukslån som finansieringsløsning. Men uansett om du behøver penger raskt eller har vurdert et lån uten sikkerhet over tid skal du alltid spørre deg selv hvor stort lånebeløp du faktisk behøver. Det er en grunn til at forbrukslån er så mye dyrere enn tradisjonelle lån som boliglån eller sikrede billån.

  Risiko ved forbrukslån

  I bunn og grunn handler dette om risiko, både for deg og for banken. På din side må du ta en grundig gjennomgang av den privatøkonomiske realiteten du befinner deg i. Et lån uten sikkerhet, uansett om det er et billig forbrukslån eller ei, tar utgangspunkt i lønnen din som trygghet. Altså må det finnes rom til kostnaden av et slikt lån. Se nøye over privatøkonomien din og utgå fra dine forutsetninger for å velge beste forbrukslån for deg.

  Videre skal man alltid sette opp et grundig budsjett over låneformålet, slik at man ikke låner mer uten sikkerhet enn nødvendig. Hvis du skal pusse opp bør du få fram tilbud fra ulike leverandører for å gjøre utgiften – og dermed lånekostnaden – så liten som mulig. Hvis du skal refinansiere skal du ikke ta opp noe mer enn det du behøver for å innfri den eksisterende gjelden. Hvis du skal låne et lite beløp i et smålån bør du kvitte deg med det igjen raskt.

  Det aller smarteste for din privatøkonomi er å tenke nøkternt når du skal ta opp et lån uten sikkerhet. Et billig forbrukslån er det som koster deg minst mulig i renter, er så lite som situasjonen tillater for og som tilbakebetales så raskt som mulig.

  Billig forbrukslån med lav rente

  Da har vi vært inne på risikoen et forbrukslån medfører for din privatøkonomi. På den andre siden av låneavtalen står banken – og banken tar også en risiko i forbindelse med et lån, både med og uten sikkerhet. I bunn og grunn handler dette om at långiver må skape et bilde av hvor sannsynlig det er at du vil betale tilbake lånet du søker om.

  Dette gjør banken ved å gjennomføre en kredittsjekk av deg i forbindelse med søknaden du sender inn. Det er vanlig at kredittsjekken både består av en kredittscore, som banken får av et kredittopplysningsbyrå, men også av informasjon som banken sitter med selv. Faktorer som inntekten din, eksisterende gjeldsposter, skatteklasse og alder har alle innvirkning på utfallet.

  Konsekvensen av denne vurderingen blir også at alle rentetilbud, og svaret på om du får et forholdsvis billig forbrukslån eller ikke, er individuelle. Det er derimot vanlig at tilbydere av forbrukslån reklamerer med sin laveste nominelle rente på hjemmeside og i annonser. Den eneste måten å få oversikt over den reelle lånekostnaden er derimot å gjennomføre en søknad. Disse er alltid uforpliktende.

  Videre er det viktig å huske på at det er forskjell på nominell og effektiv rente når du låner penger. Den nominelle renten kan man sammenligne med månedspris på å leie en bolig før kostnader. Den effektive renten blir prisen inklusive kostnader – og den satsen du kommer til å betale på ditt forbrukslån.

  Hvordan få beste rente på forbrukslån?

  Følg punktene under for å finne forbrukslånet med best rente:

  • Søk hos flere banker og tilbydere av forbrukslån – bruk lånemeglere – da sender du bare en lånesøknad og får svar fra flere banker.
  • Gjør deg selv kjent med markedet for forbrukslån – jo bedre oversikt du har dess lettere finner du forbrukslånene som har billigst rente
  • Ta en kredittsjekk på deg selv før du søker – da ser du om du har andre lån uten sikkerhet eller annen forbruksgjeld som kan dra ned kredittscoren din. Kvitt deg med disse for å få bedre vilkår på et nytt forbrukslån.
  • Sammenlign tilbudene dine grundig, og ta høyde for totalkostnaden når du bestemmer deg. Se alltid på den nominelle renten – da får du et klart bilde av hva lånet faktisk kommer koste deg.

  Hva er beste lånerente på forbrukslån?

  Renter på forbrukslån variere mye. Lånevilkår og renter blir fastsatt først etter du har gått igjennom en kredittsjekk som banken eller långiveren gjennomfører. Generellt kan man si at jo mindre lån du har fra før og jo høyere inntekt dess bedre villkår kan du få på forbrukslån uten sikkerhet.

  Beste Forbrukslån 2022

  Hvilket er det beste forbrukslånet 2022? Rentene varierer veldig mellom forskjellige forbrukslån – alt avhengig av lånebeløp og nedbetalingstid. Da renten i tillegg ofte blir satt individuelt kan det virke nesten umulig å finne det beste forbrukslånet for 2021.

  Med renter som kan varierer fra 7-8 prosent til opptil 80 prosent er det ekstra viktig at du gjør en grundig sammenligning for å finne beste forbrukslån 2022. Det aller viktigste du kan gjøre er å sammenligne den effektive renten nøye. Effektiv rente tar med alle utgifter på forbrukslånet og viser din reelle kostnad. Jo lavere rente dess billigere lån. Ser du samtidig på vurderingen som andre låntakere har gjort og velger å søke hos en lånetilbyder med mange positive anmeldelser øker sjansen for at du får gode vilkår på forbrukslånet. Søker du dessuten gjennom en låneformidler får du svar fra flere banker samtidig og kan deretter enkelt se hvilken bank som gir deg det beste forbrukslånet 2021.

  Hva er beste forbrukslån?

  Hva er så beste forbrukslån? Svaret er at det er individuelt. De fleste fokuserer på renten når de skal finne det beste lånet, men det er også andre kriterier som spiller inn. Trenger du en mindre sum penger, men kan betale tilbake raskt? Eller er du på utkikk etter et forbrukslån som du vil ha lengs mulig tilbakebetalingstid på? Uansett så er det viktig at du har oversikt over nedbetalingstid, renter og avgifter da det er disse tre faktorer som påvirker prisen.

  Fokuser på følgende punkter:

  • Renter – Dette er nok det viktigste punktet for de fleste. Jo lavere rente, dess billigere og bedre forbrukslån.
  • Nedbetalingstid – planlegger du å betale ned forbrukslånet fort? Da kanskje du skal fokusere mer på å finne et lån med kort nedbetalingstid isteden for å se deg blind på rentene.
  • Avgifter – Avgifter som må betales hver måned. Dett kan være startavgift eller månedsgebyr.

  Forbrukslån uten sikkerhet

  Som vi tidligere har gått igjennom så låner du penger uten noen for av pant. Banken tar en høy risiko ved å låne ut pengen og du betaler derfor dyrere for å låne. Samtidig så får du total frihet til å bruke pengen til akuratt det du vil.

  I 2019 trådte den nye forbrukslånforskriften i kraft i Norge. Lovverket stiller strengere krav til tilbydere av lån uten sikkerhet, og er introdusert for å beskytte norske låntakere fra å ta på seg gjeld de ikke kan håndtere. For deg som leter etter et billig forbrukslån er det lurt å være klar over hvilke begrensninger forskriften medfører.

  Forbrukslånforskriften er gjeldende for samtlige banker og finansinstitusjoner som tilbyr lån uten sikkerhet i Norge. Dette betyr også selskaper som opererer med filial i landet. Så lenge lånetilbudet går ut til norske forbrukere vil forskriften tre i kraft. Husk at kredittkort også er en form av usikret lån. Det finnes derimot visse unntak for kredittkort med lav kredittramme.

  Unntakene til forskriften gjelder kun ved refinansiering og ved kredittkort som har en kredittramme på maksimalt 25.000 kroner.

  Hvor lenge skal du låne pengene?

  Selv om den nye forskriften har stor innvirkning på hvor lang nedbetalingsperiode du kan få på et forbrukslån vil det fortsatt være stor kostnadsforskjell avhengig av låneperiode. Som en tommelfingerregel kan vi si at jo lenger tid det tar deg å nedbetale lånet, jo dyrere blir det for deg totalt sett.

  La oss si at du skal låne 120.000 kroner, og har planer om å utnytte deg av den maksimale nedbetalingsperioden man kan få på et nytt lån. I dag ligger denne på 5 år. Du får en effektiv rentesats på 11,57 % på forbrukslånet. Din totale lånekostnad vil da ligge på 36.547 kroner, eller 30 % av lånebeløpet. Nedbetaler du på den andre siden lånet over 2 år vil kostnaden ligge på 14.227 kroner, eller 12 % av lånebeløpet.

  Nedbetalingstid på forbrukslån

  Forbrukslån tilbys med fleksibel og fastsatt nedbetalingstid. Fleksible forbrukslån har kun krav om innfrielse av renter hver måned. Nedbetalingstiden på fleksible forbrukslån kan altså fastsettes av låntaker. Forbrukslån med fastsatt nedbetalingstid har faste månedlige avdrag. Visse av disse forbrukslånene tilbys med mulighet for avdragsfrie perioder. Nedbetalingstiden på et forbrukslån har størst innvirkning på totalkostnaden av lånet.

  Et billig forbrukslån er som nevnt det som koster deg så lite som mulig. Ettersom rentekostnaden i utgangspunktet ligger høyt har du mest kontroll over nedbetalingsperioden på lånet. Dersom du tar opp et lån uten sikkerhet bør du alltid forsøke å tilbakebetale det så raskt som mulig.

  Rentene på forbrukslånet beregnes av resterende lånebeløp ved hver termin (måned). Dersom nedbetalingstiden forlenges resulterer dette i høyere totale renteutgifter på lånet.

   Hva er behandlingstiden på søknaden?

  Det er kort behandlingstid på søknader om forbrukslån. Det er fordi de fleste komponentene av søknaden gjøres helt automatisk. Når bankene legger opp søknadsportalene sine fyller de inn hvilke minimumskrav som må innfris avhengig av nedbetalingsperiode og lånebeløp du søker om. Dersom du blir godkjent i den automatiske prosessen kan du regne med å få svar i løpet av timer, eller i visse tilfeller minutter.

  For at søknadsbehandlingen skal gå så raskt som dette er det viktig at du gjør alt digitalt. Du må altså søke med BankID og sørge for at du fyller i alle opplysningene långiver krever av deg. Når du har fått godkjent søknaden din signerer du tilsvarende med BankID, og da kan du regne med å ha pengene på konto i løpet av et par virkedager.

  Billig forbrukslån og privatøkonomi

  Dersom du har bestemt deg for å ta opp et lån uten sikkerhet er det mange ting du bør ta stilling til før du begynner å lete. Et billig forbrukslån er som nevnt tidligere det lånet som koster deg så lite som mulig – og du har relativt stor kontroll over hva totalkostnaden blir.

  Først og fremst skal du gå gjennom ditt eget privatøkonomiske budsjett, og sørge for at det er realistisk for deg å ta opp forbrukslånet. Du kjenner din egen hverdag best, og før du takker ja til et usikret lån skal du derfor føle deg sikker på at du kan håndtere det. Dette handler om å skape en god oversikt over sin egen betalings- og betjeningsevne.

  Når du er sikker på at du kan takle kostnadene et forbrukslån medfører er neste steg å gjøre seg kjent med markedet. Hvilke långivere tilbyr lånerammen du er ute etter? Hvordan ser rentesatsene ut? Husk på at for å få et ekte rentetilbud må du søke om forbrukslån hos de ulike bankene. Dette er både gratis og uforpliktende, og gir deg et godt vurderingsgrunnlag i søknadsprosessen.

  Avslutningsvis er det viktig at du vurderer totalkostnaden på lånetilbudene du mottar. Det er lett å henge seg opp i månedskostnad, men totalkostnaden er den faktiske prisen. Ta deg god tid til dette, slik at du sikrer deg et billig forbrukslån med god rente.

  Finn billigste forbrukslån med forbrukslånkalkulator

  Det er ikke mange år siden du måtte møte opp i banken personlig for å kunne få et lånetilbud. Dette satte klare begrensninger på hvor god oversikt du kunne skaffe deg over lånemarkedet og det var gjerne bare én eller to banker som hadde kontor i nærområdet.

  Med vår forbrukslånkalkulator kan du enkelt regne ut hvor mye du kan få låne, samt hvilken bank som gir deg den beste renten.

  kostnader ved et forbrukslån

  Spar penger med lånekalkulator

  Ettersom alle tilbydere av forbrukslån vurderer lånesøknadene de mottar individuelt kan det være store variasjoner i hvordan bankene anser akkurat deg som låntaker. Derfor kan du spare tusenvis av kroner på å søke om lån i flere banker samtidig. På denne måten vil du få en god oversikt over markedet, samt svar på hvilket som er det beste lånet for deg.

  En Forbrukslån kalkulator hjelper deg med dette, ved å gi deg en pekepinn på hvilke lånebeløp og rentesatser du kan forvente å få tilbud om når du søker om et lån. For å kunne regne ut dette trenger kalkulatoren litt informasjon om deg og din økonomi. Ved å estimere din egen kredittscore vil vi kunne gi deg det mest nøyaktige estimatet på hvor mye penger du kan låne.

  Lånekalkulatoren forteller deg også hvor mye lånet vil koste totalt, hvor mye du vil måtte betale hver måned i renter og gebyrer, samt hvor lang tid du vil måtte bruke på å betale ned lånet.

  Finn det billigste forbrukslånet

  Ved å sammenligne flere forbrukslån kan du finne det beste lånet for deg. Men det kan ta tid å sende søknad til flere banker. En lånemegler kan være et bra alternativ da du sender inn en søknad og får svar fra flere banker. Du sparer både tid og penger hvis du velger å la en lånemegler hjelpe deg med søknaden. Du trenger bare å levere én lånesøknad og lånemegleren henter inn tilbud til deg fra de største og rimeligste tilbyderne av forbrukslån. Da kan du enkelt sammenligne de ulike lånene og velge det som er best for deg.

  Hvor mye kan jeg låne?

  Hvor mye penger banken vil låne deg er avhengig av en rekke faktorer og vil variere fra person til person. Du kan få mindre lån uten sikkerhet, smålån på helt ned til 1000kr og store lån på opptil 600.000kr.

  De to viktigste faktorene banken ser på når du søker om usikret lån er inntekt og gjeld. Så lenge du tjener nok penger til at banken mener du kan innfri lånet, og du ikke sitter med mye gjeld i forhold til inntekten din i utgangspunktet, vil banken låne deg penger. Videre bør du unngå å søke om forbrukslån med registrerte betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker når du skal låne penger.

  Hva koster forbrukslån?

  Når du låner penger av banken må du selvfølgelig betale tilbake beløpet du har lånt, men du må også betale renter og ulike gebyrer. Hvor høy renten på lånet blir er avhengig av en rekke faktorer, og det er viktig å være oppmerksom på at alle mottar individuelle rentetilbud. Jo sterkere kredittverdighet du har, jo lavere vil rentesatsen din bli. Faktorer som størrelsen og løpetiden på lånet har også innvirkning på totalkostnaden. Den effektive renten på forbrukslån ligger som regel på mellom 10% og 35% årlig rente.

  Forbrukslån og gebyr

  Forbrukslån har to tilleggsgebyrer ved siden av renter på lånet, som begge har innvirkning på beregning av lånets effektive rente. Disse er:

  • Etableringsgebyr
  • Termingebyr

  Etableringsgebyret betales ved innvilgelse av lånet. Et etableringsgebyr koster opptil 2000 kroner per forbrukslån. Det finnes forbrukslån som tilbys uten etableringsgebyr. Termingebyr er en månedlig avgift som betales ved hver termin av lånet. Det er 12 terminer i året. Termingebyr koster mellom 10 og 60 kroner. Termingebyret dekker långivers (bankens) administrative utgifter ved forvaltning av forbrukslånet. Den effektive renten i renteeksempel hos forbrukslån banker skal ta med alle omkostninger knyttet til forbrukslånet – inklusive eventuelle etableringsgebyr og termingebyr.

  Hvordan får jeg best rente på forbrukslånet?

  Du får best mulig rente ved å søke med et godt økonomisk utgangspunkt, samt ved å skaffe deg en ordentlig oversikt over markedet. Å benytte seg av en lånekalkulator er en av de beste måtene å gjøre dette på. Da mottar du tilbud fra aktuelle långivere og kan dermed gjøre en god helhetsvurdering før du takker ja til et forbrukslån.

  Hvordan er søknadsprosessen på forbrukslån

  Når du søker om et lån uten sikkerhet stilles det ingen krav om et panteobjekt, og du har full frihet til å bruke pengene slik du ønsker. Mange bruker for eksempel forbrukslånet til å betale depositumet på hybelen, eller refinansiere og samle flere smålån. Det eneste kravet banken stiller er at du har en fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger. Videre har du ikke lov til å bruke et forbrukslån til å dekke egenkapitalen som kreves ved søknad om boliglån.

  Det er ikke uvanlig med en effektiv rente på 15 % på de større lånene, og så mye som 30 % på de mindre lånene. Derfor er det som nevnt viktig at du gjør deg kjent med markedet for forbrukslån når du skal gå inn i søknadsprosessen. Selv om lånet blir dyrt kan du i alle fall føle deg sikker på at du får en så god rentesats som mulig.

  Når du skal søke om forbrukslån kan du enten søke direkte hos de ulike långiverne, eller benytte deg av en anbudsside. Sistnevnte er en gratis og uforpliktende tjeneste som gjør det mulig å søke hos flere tilbydere av lån uten sikkerhet med én søknad. Dette kan være gunstig for å skaffe seg en kjapp markedsoversikt i forbindelse med søknaden din.

  Hvem låner forbrukslån og hva brukes de til?

  Hvem som tar opp forbrukslån, hva de brukes til og forskjellene mellom kvinner og menn.

  Tidligere undersøkelser viser at hele 89% av de som tar opp lån uten sikkerhet er mellom 25 og 64 år gamle, med den største andelen mellom 39 og 49 års alder. Flere menn tar opp lån enn kvinner; 65 % av låntakerne er menn, mens bare 35 % er kvinner. 42 % av låntakere har også en brutto inntekt på mellom 150.000 og 299.000, altså i det lavere sjiktet av årsinntekter i Norge. Inntekter over gjennomsnittet, altså på 450.000 kroner og oppover, utgjør kun 14 % av den totale lånerbasen.

  Hvem tar opp forbrukslån i Norge?

  Heltidsansettelse og forbrukslån har også en sterk sammenheng, sannsynligvis fordi dette er et vanlig krav hos långiverne. 78 % av de som tok opp lån uten forbrukslån hadde fast ansettelse på heltidsbasis.

  Her kan vi se at hele 89% av de som tar opp lån uten sikkerhet er mellom 25 og 64 år gamle, med den største andelen mellom 39 og 49 års alder. Flere menn tar opp lån enn kvinner; 65 % av låntakerne er menn, mens bare 35 % er kvinner.

  42 % av låntakere har også en brutto inntekt på mellom 150.000 og 299.000, altså i det lavere sjiktet av årsinntekter i Norge. Inntekter over gjennomsnittet, altså på 450.000 kroner og oppover, utgjør kun 14 % av den totale lånerbasen.

  Heltidsansettelse og forbrukslån har også en sterk sammenheng, sannsynligvis fordi dette er et vanlig krav hos långiverne. 78 % av de som tok opp lån uten forbrukslån hadde fast ansettelse på heltidsbasis.

  Hvor bor de som tar opp forbrukslån?

  Den største andelen av norske låntakere befinner seg i Oslo, som er å forvente ettersom det også er den mest befolkningstette byen i Norge. Akershus ligger på andreplass i den geografiske fordelingen av forbrukslån.

  Det som imidlertid er interessant å se er at i tillegg til at Oslo står for flest låntakere ligger også det gjennomsnittlige lånebeløpet høyt i hovedstaden, på 151.552 kroner. Det høyeste gjennomsnittsbeløpet finner vi derimot i Rogaland, på 157.952 kroner.

  Hva brukes forbrukslån til og hvor mye lånes?

  Mange bruker forbrukslån til renovering. Dette kan anses å være et positivt låneformål, ettersom det fører til verdiøkning på boligen der pengene brukes.

  13% av alle forbrukslån bruktes til bil/båt og kun 11% til rent forbruk. Det som derimot er positivt å se er at det største gjennomsnittsbeløpet gikk til å refinansiere eksisterende gjeld, altså som et tiltak til å redusere gjeldsbelastningen sin.

  Letar du efter ett lån hos en svensk bank gå in på Expressen Låna pengar.

  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende
  Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
  et kommersielt samarbeid med Rocket Revenue AB
  Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

  Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget