Rating

  Send omtale

  Refinansiering Guide

  Det er ikke alltid så greit å navigere havet av refinansieringsmuligheter. Det er kanskje til og med litt vanskelig å forstå hva refinansiering egentlig handler om, og hvordan det kan være et gunstig økonomisk verktøy for deg. Her guider vi deg igjennom det du trenger å vite om refinansiering med eller uten sikkerhet.

  Nettavisen lånehjelpen er ikke utlåner eller låneformidler, og du signerer ikke noen låneavtaler om refinansiering med oss og vi samler ikke inn informasjon om lånesøknaden. Vi presenterer forskjellige muligheter for å refinansiere så du kan ta et veloverveid valg før du søker om refinansiering. Vil du søke refinansiering hos noen av bankene i oversikten går du videre og søker refinansiering på respektive bank/lånemeglers nettside.

  Vil du refinansiere?

  1. Finn en intressant bank / lånemegler som tilbyr refinansiering i vår oversikt
  2. Gå videre til banken/ lånemeglerens nettside som du når ved knappen «Gå videre» i oversikten
  3. Du søker refinansiering hos respektive bank /lånemegler
  4. Bank/ lånemegler utfører en kredittsjekk og ser om du oppfyller deres vilkår for å få refinansiere
  5. Du får svar på søknaden om refinansiering fra banken/ lånemegleren

  Hva betyr det å refinansiere?

  Refinansiering er et enkelt økonomisk prinsipp. Å refinansierer betyr at du tar opp et nytt lån for å betale eksisterende gjeld. Har du kun ett lån vil refinansiering handle om å få en bedre rentesats eller bedre vilkår på lånet enn det du har i dag. Det kan hende att rentemarkedet har endret seg, eller at gjeldsgraden din har blitt såpass mye mindre at banken kan tilby en bedre villkår og lavere renter.

  Refinansiering av forbrukslån er et ofte hørt begrep når man snakker om privatøkonomi:

  • Har du vurdert å refinansiere forbrukslånet ditt?
  • Refinansier kredittkortgjelden din og spar tusener!
  • Bør du refinansiere boliglånet ditt?

  Refinansiering er enkelt med Lånehjelpen

  Med Lånehjelpen fra Nettavisen får du en grundig gjennomgang av hva refinansiering egentlig er, samt en forklaring på hvordan akkurat denne økonomiske strategien kan hjelpe med forskjellige typer gjeld. Vi hjelper deg også med å finne de beste alternativene for refinansiering av lån uten sikkerhet.

  Hva er refinansiering?

  • Refinansiering av gjeld er en strategi for å redusere lånekostnadene dine og samle smålån.
  • Når du samler alle gjeldspostene dine hos en enkelt långiver kan du spare mye med en lavere rentesats og færre gebyrer.
  • Det er enkelt å søke om lån til refinansiering, men du får mest mulig ut av prosessen dersom du sitter med en god oversikt over gjeldssituasjonen din.
  • Det er lurt å søke om lån til refinansiering hos flere långivere, ettersom markedet er kompetitivt og det er både gratis og uforpliktende å søke.

  refinansiering av gjeld

  Refinansiering av gjeld

  Å refinansiere gjeld med dyre avgifter og høye renter kan løse opp floker i din privatøkonomi og gi deg en nystart. Har du mange dyre forbrukslån med høy rente og dyre avgifter – refinansiering av forbrukslån kan være en bra løsning! Før du tar opp et nytt lån for å bake inn mindre smålån i det er det viktig at du tenker igjennom din økonomiske situasjon nøye. Kommer det nye lånet til å gi deg lavere månedskostnad? Kommer det til å bli dyrere på sikt? Bruk god tid og sammenlign alle refinansieringsmuligheter nøye så du velger det lånet som er best for deg! Når du har funnet det rette lånet for deg – søker du enkelt om refinansiering her og kan samle smålån og dyr gjeld.

  Det er imidlertid i tilfellene der du som låntaker betjener mer enn ett lån at refinansiering kan bli gunstig for deg. Dette gjelder særlig for de som betjener flere lån uten sikkerhet. Når man betaler dobbelt eller trippelt opp i rentekostnader og gebyrer på lån som er dyre i utgangspunktet, sier det seg selv at dette medfører unødvendige kostnader på gjelden.

  Refinansiering av lån

  Når du refinansierer lån tar du opp et nytt forbrukslån for å samle gjeld og lån som du har hos andre långivere, kredittkort og banker. Når du refinansierer lån kan du bli fortere gjeldsfri, få lavere rente og mindre kostnader per måned.

  Refinansiering av lån uten sikkerhet

  Dersom du betjener lån uten sikkerhet er det lurt av deg som låntaker å holde et øye med markedsutviklingen, og da spesielt med tanke på rentesats. Husk imidlertid på at alle rentetilbud utarbeides på helt individuell basis; du må altså søke hos en aktuell långiver for å få et reelt tilbud.

  Du vil allikevel kunne se om din tilbyders rentesatser henger sammen med markedets. Videre er det viktig å være klar over at endringer i din privatøkonomiske situasjon kan ha stor innvirkning på låneavtalen din. Lån uten sikkerhet baserer seg på bankens risikovurdering av inntekten du har opp mot gjelden du sitter med. Dersom du får høyere lønn, innfrir eksisterende gjeld, eller reduserer månedlige kostnader på annen måte kan det være lurt å søke om refinansiering. Vær på utkikk etter en reduksjon i lånets totalkostnad, som er hovedformålet med å refinansiere.

  Refinansiering av smålån

  Smålån er mindre forbrukslån, og har dermed samme lånestruktur som andre lån uten sikkerhet. Fordi lånebeløpet ligger lavt på disse lånene, og løpetiden er kortere enn på større forbrukslån, blir også rentesatsen liggende høyere. Tommelfingerregelen er at jo mindre du låner uten sikkerhet, jo høyere effektiv rente vil du bli sittende med. Det betyr også at refinansiering av smålån kan være spesielt gunstig.

  Fordelene ved refinansiering av smålån

  • Du får bedre oversikt med bare et lån
  • Du får ofte lavere rente på det nye lånet
  • Du får færre gebyr og faste avgifter

  La oss si at du sitter med tre smålån på bok, som hver seg har en effektiv rente på mellom 30 % og 120 %. Da betaler du også rente på tre ulike gjeldsposter, samt gebyrer for hver av dem. Ved å refinansiere disse lånene får du i stedet ett lån, med én effektiv rente å forholde deg til. Denne vil i tillegg bli liggende lavere, ettersom lånebeløpet blir større. Da kan du bruke mer penger på faktisk gjeldsnedbetaling, i stedet for å kaste bort dyrebare kroner på unødvendige lånekostnader. Når du refinansierer smålån tar du grep ved å samle smålån i et nytt lån med bedre villkår.

  refinansiere kredittkort

  Refinansiering av kredittkort

  Husholdningsgjelden i Norge ligger på historisk høye nivåer, og tusenvis av nordmenn betjener kredittkortgjeld. Dette er beløp man ikke har tilbakebetalt innen utløp av den rentefrie perioden som alle kredittkort kommer med. Fordi kredittkort kommer med muligheten til å betale det som kalles for minstebeløpet på fakturaen kan gjelden være vanskelig å bli kvitt.

  Derfor er det smart å refinansiere kredittkort

  Refinansiering av kredittkort, uansett om man har gjeld på ett eller flere kort, har følgende fordeler:

  • Du får et lån med et fast månedsavdrag; du blir i praksis tvunget til å nedbetale gjelden din
  • Du får i så å si alle tilfeller en bedre rente på et lån uten sikkerhet enn på et kredittkort (nettopp fordi gjelden skal nedbetales i faste månedstrekk)
  • Du får mer sinnsro, ettersom du slipper å bestemme hvor mye penger du skal bruke i måneden til gjeldsnedbetaling.

  I tilfeller der du sitter med gjeld på mer enn ett kort vil refinansiering alltid lønne seg. Da slipper du den skyhøye rentesatsen på flere gjeldsposter, samt får bedre oversikt over privatøkonomien.

  Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

  Har du betalingsanmerkninger og inkasso kan refinansiering av gjeld være en bra løsning for din økonomi. Når du skal refinansiere gjeld og har betalingsanmerkninger vil långiverer ofte ha sikkerhet i bolig eller annen eiendom. Ved å refinansiere gjeld kan du betale ut dine inkassoærender og få bort betalingsanmerkninger.

  Refinansiere med inkasso?

  Får du nei på din søknad om å refinansiere med betalingsanmerkning så kan et omstartslån være en mulighet. Dette er banker som har spesialisert seg på å refinansiere lån tiltross for inkasso og betalingsanmerkninger

  Refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet

  Om du ikke har bolig eller annen eiendom du kan stille som sikkerhet så finnes det banker og långivere som lar deg søke om å refinansiere med betalingsanmerkninger likevel.

  Refinansiering med sikkerhet i bolig

  Dersom du ønsker refinansiering med sikkerhet i bolig vil du gå fram på en annen måte enn med forbrukslån eller kredittkortgjeld. Vi har svært lav rente på boliglån i Norge i dag. Det er imidlertid viktig å huske på at lånebeløpet på et boliglån er betydelig større enn på et smålån. Dermed har det også mye å si om du betaler henholdsvis 2 eller 3 prosent i rente. Dersom du ønsker en refinansiering av boliglånet ditt bør du i første omgang snakke med banken din. Det gjør ingen skade å spørre om det er mulig å få til en gunstigere rente på boliglånet.

  Du kan også vurdere refinansiering dersom du ønsker å spare mer fra måned til måned med en lavere rente. Når det er snakk om lån med sikkerhet er det økonomiske spillerommet som oftest større. I tillegg kan banker som tilbyr boliglån være mer fleksible, ettersom de har sikkerhet i form av boligen din. Dersom du vurderer refinansiering av boliglån bør du også benytte deg av en lånekalkulator. Dette vil gi deg et godt sammenligningsgrunnlag til å vurdere om du bør refinansiere.

  refinansiering med sikkerhet i bolig

  Hva koster det å refinansiere boliglånet?

  Prisen på en refinansiering kan variere mellom forskjellige banker. Sammenlign alltid lånetilbud nøye før du bestemmer deg. Det finnes visse faste avgifter om du refinansierer med sikkerhet i bolig som tinglysingsgebyr. Når du refinansierer med sikkerhet i bolig overfører du panteretten til den nye banken. Se respektive lånetilbud for faste kostnader ved refinansiering av boliglån.

  Slik refinansierer du gjelden din

  Som et utgangspunkt bør du starte refinansieringsprosessen med å lage en oversikt over gjelden din, slik at du enkelt kan fylle i informasjonen aktuelle tilbydere etterspør. Vi anbefaler at du kun låner det beløpet du har i utestående gjeld, slik at du faktisk sparer penger. Ikke øk lånekostnadene dine med en større låneramme.

  Det som imidlertid er svært praktisk er at de fleste tilbydere av refinansieringslån også gjør størsteparten av ‘oppryddingsarbeidet’ for deg. Når du får godkjent et lån til refinansiering vil den nye långiveren din altså sørge for at alle gjeldspostene blir nedbetalt med det nye lånebeløpet. Dermed slipper du å forholde deg til noe annet enn den nye månedskostnaden din.

  Hva kan man bruke refinansiering til?

  De fleste refinansierer for å få lavere renter og avgifter. Pengene som du sparer hver måned kan du bruke til å nedbetale dyrere forbrukslån og annen gjeld fortere. Du kan også refinansier med sikkerhet i bolig for å få bruke pengene til oppussing og dermed øke verdien på boligen din.

  Sparer man penger på å refinansiere?

  Om du ikke sparer penger på en aktuell refinansiering bør du la tidligere lån dine stå som de er. Poenget med å refinansiere lån er at man skal spare penger på det. Som en tommelfingerregel kan man si at jo flere lån du sitter med, jo mer penger vil du spare på å refinansiere. Vi anbefaler at du i forbindelse med refinansieringen også lager en nedbetalingsplan, så løpetiden på lånet ditt reduseres ytterligere.

  Refinansiering uten sikkerhet

  Å refinansierer uten sikkerhet betyr rett og slett at du erstatter dine smålån, kreditter og forbrukslån med et nytt refinansieringslån som ikke har sikkerhet i bolig eller andre verdier. Når du refinansierer uten sikkerhet tar du opp et nytt forbrukslån som du bruker til å betale ned den gamle gjelden din. Har du mange smålån og dyre forbrukslån vil det nesten alltid lønne seg å smale disse i et nytt refinansieringslån uten sikkerhet. Når du refinansierer uten sikkerhet er det viktig å tenke på at refinansieringslånet er et forbrukslån og at banken dermed tar større risiko når de låner ut penger til deg uten sikkerhet. Har du hus, leilighet eller annen eiendom vil det nesten alltid lønne seg å refinansiere med sikkerhet i bolig. Da vil du ofte få bedre renter og villkår enn om du velger refinansiering uten sikkerhet.

  Søke refinansiering av lån? 5 tips:

  • Jo mer du vet om din økonomiske situasjon, jo bedre stilt er du når du skal refinansiere – Vil du refinansiere lån og gjeld? Start med å få et så bra overblikk over den privatøkonomiske situasjonen din som mulig. Dette vil komme godt med i søknadsprosessen, ettersom det gir deg et realistisk vurderingsgrunnlag i møte med aktuelle långivere. Det er spesielt viktig å ha oversikt over utestående gjeld, faste inntekter, og belåningsgraden din.
  • Bruk en refinansieringskalkulator – Ved å velge ønsket beløp for refinansiering i vår refinansieringskalkulator for du raskt oversikt over banker som kan tilby deg refinansiering av den summen.
  • Søk refinansiering hos flere aktører – Lånemarkedet i Norge er svært kompetitivt. Det betyr at alle de finansielle institusjonene konkurrerer om å kapre lånekunder innen sine aktuelle målgrupper. Videre har ulike banker ulike krav til søkerne sine – og alle utarbeider rentetilbud på individuell basis. Dermed er det smart å søke hos flere banker når du skal søke om lån til refinansiering. Det kan være forskjeller i tilbudene du mottar, som kan spare deg for enda flere lånekostnader.
  • Sammenlign villkår på refinansieringslån før du refinansierer – Sammenlign alltid nedbetalingstid og renter på refinansieringslånet før du bestemmer deg. På den måten kan du være sikker på at du har valgt den beste refinansieringen for din økonomi.  Se beste refinansieringslån her
  • Prioriter gjeldsnedbetaling etter refinansieringen – Når du refinansierer går du inn i en prosess for å redusere lånekostnadene dine. I forbindelse med dette er det lurt å ta en grundig titt på gjeldsnedbetalingen din på lang sikt også. Lån uten sikkerhet, som smålån, forbrukslån og kredittkort, er svært kostbare på grunn av de høye rentesatsene. Ved å redusere nedbetalingsperioden på et lån uten sikkerhet til refinansiering kan du spare flere tusenlapper. Sett opp en nedbetalingsplan for det nye refinansieringslånet ditt, slik at du får enda mer ut av strategien.
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende
  Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
  et kommersielt samarbeid med Rocket Revenue AB
  Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

  Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget