Rating

  Send omtale

  Søke forbrukslån guide

  Når du skal søke forbrukslån har du i prinsipp to alternativ. Du kan enten søke forbrukslån hos en långiver som spesialiserer seg på forbrukslån eller så kan du velge å søke hos en tradisjonell bank.

  Når du har bestemt deg for om du skal søke forbrukslånet hos din vanlige bank eller søke forbrukslån hos en spesialist bank så anbefaler vi at du gjør følgende:

  Skal du søke forbrukslån hos en spesialist bank?

  Dette er banker som har forbrukslån som sitt hovedprodukt. De er altså spesialister på denne lånetypen. Det finnes mange slike långivere og lønner seg å sammenligen nøye før du bestemmer deg for hvor du skal søke forbrukslånet.

  • Sammenlign alle långivere før du søker forbrukslån så du er sikker på at du finner billigste forbrukslån
  • Når du finner et forbrukslån du vil søke går du videre til långiverens nettside
  • Du fyller i søknad om forbrukslån hos respektive bank/ långiver

  Skal du søke forbrukslån i en tradisjonell bank?

  Dette er tradisjonelle banker som tidligere ikke hadde forbrukslån som en del av sitt tilbud. De seneste år tilbyr stadig fler av storbankene også forbukslån. Da tar du kontakt med banken din. Vårt tips er å ta inn tilbud fra andre banker også før du bestemmer deg for hvor du vil søke lånet.

   Søke forbrukslån på nett? Slik gjør du:

  Uansett om du skal søke forbrukslån hos banken din eller hos en nisjelångiver for forbrukslån så kan du  gjøre begge deler på nettet.

  • Du fyller ut søknadsskjemaet på nettsiden hos den långiver du velger å søke forbrukslån hos.
  • Du oppgir personlig informasjon som alder, lønn og sivilstatus.
  • Du oppgir hvor mye du ønsker å låne.
  • Långiver gjør en kredittvurdering.
  • Om din kredittvurdering blir godkjent så får du tilbud om forbrukslån.
  • Du signerer med BankID.
  • Långiver overfører pengene til din bankkonto.

   

  søke forbrukslån

  Søk forbrukslån hos flere långivere

  Det smarteste du som lånekunde kan gjøre er å sammenligne vilkårene nøye før du søker forbrukslån. Vi vil slå et slag for å bruke lånemeglere. Når du søker via disse så  sender du kun en søknad og får svar fra flere banker. Dette underletter søknadsarbeidet for deg og gir deg en bra oversikt over hilken långiver som tilbyr billigst forbrukslån.

  Søk forbrukslån hos flere banker med en søknad

  Dette er en oversikt over topp 5 av de mest populære långivere som lar deg søke flere forbrukslån med kun en søknad. Dette gjør at du enklere får fram det tilbudet som passer deg best.

  Långiver Effektiv renteAldersgrenseLånebeløp
  Søk forbrukslån hos Lendo > Fra 5,03 %20 årOpptil 500 000
  Søk forbrukslån hos Zmarta >Fra 6,32 %18 årOpptil 500 000
  Søk forbrukslån hos Uno finansFra 5,03 %25 årOpptil 600 000
  Søk forbrukslån hos Sambla>Fra 6,82 %20 årOpptil 500 000
  Søk forbrukslån hos Axo >Fra 5,11 %20 årOpptil 500 000

  Søk forbrukslån opptil 600 000 kroner uten sikkerhet

  De fleste forbrukslån har en maksgrense på 500 000 kroner. Det finnes visse banker som lar deg låne mer, også uten sikkerhet i  bolig. Her er de mest populære långiverene dom lar deg låne opptil 600 000 uten sikkerhet.

  Lånegiver Effektiv renteAldersgrenseLøpetid på lån
  Uno FinansFra 5,03 %25 årOpptil 15 år
  Axo FinansFra 5,11 %20 årOpptil 15 år
  Bank NorwegianFra 7,40 %23 årOpptil 5 år

  Søk forbrukslån med lav rente

  Merk! Du får din rente basert på din kredittsjekk. Dette er eksempelrenter. Alle renter blir satt individuelt når du søker forbrukslån.

  Långiver Effektiv renteAldersgrenseLånebeløp
  LendoFra 5,03 %20 årOpptil 500 000
  Bedre LånFra 5.16 %25 årOpptil 500 000
  Uno finansFra 5,50 %25 årOpptil 600 000
  ZensumFra 5,38 %25 årOpptil 500 000
  Axo FinansFra 5,11 %20 årOpptil 500 000

  Flere forbrukslån med lav rente

  Hvem kan søke forbrukslån?

  Det finnes visse kriterier du må oppfylle før du kan søke forbrukslån. Her er de viktigste:

  • Alder – du må ha minimum ha fylt 18år – men de fleste krever høyere alder når du skal søke forbrukslån. Aldersgrense på mellom, 20 – 25 år er vanlig.
  • Inntekt – de fleste långivere krever fast inntekt – vanlig er mellom 120 000 kroner opptil 280 000 kroner som krav.
  • Folkebokført i Norge – du må være folkeregistrert i Norge.
  • Norsk statsborger – du må ha norsk statsborgerskap for å søke forbrukslån.
  • Ingen inkasso eller betalingsanmerkninger – det finnes unntak, men de fleste långivere lar deg ikke søke forbrukslån med betalingsanmerkninger.

  Tips for deg som skal søke forbrukslån

  • Tenk på hvor mye du trenger å låne. Ikke søk om større forbrukslån en du behøver.
  • Når du søker forbrukslån – tenk på at det skal betales tilbake. I tillegg kommer renter og omkostninger. Se på den effektive renten før du søker forbrukslånet så du vet hvor mye det vil koste per måned og totalt sett.
  • Ofte kan du få bedre renter når du søker et større forbrukslån. Det er derfor bedre å heller ha ett større lån, enn mange smålån.
  • Fokusere på nedbetalingstiden når du skal søke forbrukslån.  Jo lenger nedbetalingstid, jo mer vil det koste det totalt. På en annen side vil lengre nedbetalingstid ofte gi deg mer penger å rutte med i hverdagen. Vurder hva som er best for deg før du søker forbrukslån.
  • Søk forbrukslån hos en lånemegler. Da kan du sammenligne lånetilbud.
  • Sammenlign alltid dine muligheter før du søker forbrukslån.

  Hvordan går man fram for å søke om forbrukslån?

  Digitale søknadsplattformer gjør det enkelt og smidig å søke forbrukslån. Du kan velge å søke på to forskjellige måter: gjennom en anbudsside eller direkte hos långiveren du har valgt deg ut. Søknadsprosessen er relativt lik for de to, men begge alternativene kommer med fordeler og ulemper.

  En anbudsside er en side der du kan søke forbrukslån hos flere tilbydere med én enkelt søknad. Du legger inn informasjon om privatøkonomien din, samt lånebeløpet du behøver, og signerer digitalt med BankID. Deretter videresender anbudssiden søknaden din til sine samarbeidspartnere som utarbeider tilbud og sender disse tilbake til din bruker på søknadsportalen. Fordelen med å søke via en anbudsside er at du får svar fra flere banker med én søknad.

  Det andre alternativet er å søke direkte hos en tilbyder av forbrukslån. Søknadsskjemaet du møter på her vil være forholdsvis likt det du finner på anbudssider. Du signerer med BankID hos bankene også.

  Dette er viktig når du søker forbrukslån

  Det er en rekke forskjellige punkter som påvirker når du søker forbrukslån. Den aller viktigste er utfallet av din kredittscore. Når du skal søke forbrukslån vil tilbyderne du søker hos, enten dette er via en anbudsside eller direkte, gjennomføre en kredittsjekk.

  Den absolutt viktigste komponenten i denne sjekken er forholdet mellom inntekt og eksisterende gjeldsposter. Dette sier nemlig noe om hvilken kapasitet du har til å betjene lånet du ønsker å ta opp. Her vil både det gjeldende lovverket for hva bankene har lov til å tilby tre inn, samt hva de har mulighet til å tilby. Alle kreditorer har forskjellige krav til låntakerne sine.

  I tillegg til formuen din (det du eier minus det du har i gjeld) er rimeligvis inntekten din også svært bidragsytende til hvordan du kommer ut av det når du skal søke forbrukslån. Når man skal låne uten sikkerhet er det ene og alene inntekt som støtter lånet. Det betyr at du skal ha en privatøkonomi som fint kan takle lånebeløpet.

  Utover inntekt og netto formue ser en tilbyder av forbrukslån alltid etter betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker hos søkeren. I de aller fleste tilfeller betyr en av disse tingene et automatisk avslag på søknaden.

  Er det forskjell mellom bankene når man skal søke forbrukslån?

  Alle lån, enten de tilbys med eller uten sikkerhet, handler i bunn og grunn om risiko. Når du skal søke forbrukslån blir derimot denne risikoberegningen ekstra viktig. Da kommer vi tilbake til at lån uten sikkerhet innvilges uten et panteobjekt. Altså finnes det ingen sikkerhet utover din inntekt på lånet.

  La oss ta en titt på hva dette betyr i praksis for en bank som innvilger forbrukslån. Du søker om et lån på 100.000 kroner. I henhold til bankens beregninger har du høy nok inntekt til å takle lånet. Du har også en god kredittscore, og får derfor godkjent søknaden din. Men hva skjer om du blir sykemeldt over en lengre periode? Eller mister jobben?

  I et lån med sikkerhet, som et boliglån, finnes det en trygghet for banken i objektet som pengene skal brukes til. Hvis noe uventet skjer kan banken i verste fall ta verdien du skylder i objektet du kjøpte med pengene du lånte. Slik er det ikke med forbrukslån. Risikoen långiver tar når et lån innvilges kommer til uttrykk i rentesatsen – og denne er individuell.

  Det er altså av denne grunnen at man ikke får vite renten på lånet sitt før man faktisk søker. Banken må gjøre en beregning av sin risiko først, og ta hensyn til alle de ulike faktorene en långiver skal ta hensyn til. Som en tommelfingerregel kan vi si at jo større risiko en kreditor tar, jo høyere rente får lånet. Et lån uten sikkerhet er per automatikk et lån med høy risiko, og har derfor en betydelig høyere rentesats en sikrede lån.

  Sok forbrukslan - tenk på dette

  Viktige ting å huske på når du vil søke forbrukslån

  Uansett hvordan du ligger an økonomisk er det alltid en risiko for at å søke forbrukslån blir en kostbar affære. Derfor skal du sørge for at du har tenkt godt gjennom beslutningen din. Du må betale mye i renteutgifter når banken tar en høyere risiko, slik den gjør med et forbrukslån.

  • Vurder privatøkonomien grundig – Et forbrukslån kan føles som en perfekt løsning når man trenger penger raskt. Det kan godt hende det er slik også. Allikevel er det viktig at du gjør en grundig og pragmatisk vurdering av privatøkonomien din før du takker ja til en lånesøknad. Du skal ha godt med slingringsmonn også etter du får et eventuelt lån innvilget.
  • Ikke søk mer enn nødvendig – I tillegg til at du skal ha kapasitet til lånet gjør du lurt i å søke forbrukslån om så lite som mulig. Renten ligger høyt på disse lånene på bakgrunn av bankens risiko. Det betyr at et større lån kan bety mange tusen kroner ekstra i renter. Sett opp et budsjett for lånebeløpet i forkant av søknadsprosessen.
  • Sett opp en nedbetalingsplan for tilbakebetaling – Det er ingenting som sier at du er nødt til å følge bankens forslag på nedbetaling av lånet. Jo raskere du kvitter deg med gjeld, jo mindre betaler du i renter. Låner du et stort beløp kan dette være snakk om mange, mange tusenlapper totalt sett. Sett opp din egen nedbetalingsplan for tilbakebetaling av forbrukslånet ditt.

  Fikk du avslag når du søkte forbrukslån?

  Har du søkt forbrukslån og fått avslag? Det kan være flere årsaker til dette. Du kanskje har søkt om for høyt beløp, elller så har du for dårlig kredittscore eller for lav inntekt. Har du stor forbruksgjeld så er det beste å betale ned denne før du søker forbrukslån på nytt.

  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende
  Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
  et kommersielt samarbeid med Rocket Revenue AB
  Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

  Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget