Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 9 april 2017
forbrukslån eller kredittkort

Forbrukslån eller kredittkort

Hva skal man velge?

Forbrukslån eller kredittkort?

Noen ganger kan det være behov for litt ekstra penger for å få hverdagen til å gå rundt, mens andre ganger kan det være du rett og slett ønsker å kose deg litt, men at bankkontoen ikke er helt enig med deg. I slike tilfeller kan et lite lån være en enkel og god løsning.

Det første du må ta stilling til da er om du skal søke om et forbrukslån, eller bruke kredittkortet. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forskjellene mellom kredittkort og forbrukslån. Samt i hvilke tilfeller du bør velge det ene eller det andre.

Om forbrukslån

Et forbrukslån vil gjerne kunne gi deg mer forutsigbarhet enn et kredittkort.

Forbrukslånet egner seg veldig godt når du trenger et engangsbeløp til for eksempel en ny bil eller en ferietur. Da vil du få utbetalt et engangsbeløp til din konto, og det er lett å følge med på hvor mye du har brukt, og hvor mye du har igjen. I tilfeller hvor du vet du hvor mye du skal låne, og har mulighet til å planlegge kjøpene noe tid i forkant fungere forbrukslån meget bra.

Når du tar opp et forbrukslån vil du få en månedlig nedbetalingsplan som forteller deg hvor mye du må betale hver måned i form av nedbetaling på lånet, renter osv. Dette sørger for at du til en hver tid har kontroll på økonomien din. Det vil være billigere å låne penger gjennom et forbrukslån enn å ta opp kreditt på kredittkortet som du ikke klarer å tilbakebetale innen fristen.

En ulempe med forbrukslån er at det kan ta litt tid å få innvilget søknaden og få overført pengene. Står du i kassen og trenger litt ekstra penger til betalingen, vil ikke et forbrukslån være tilgjengelig for deg.

Finn beste forbrukslån

Om kredittkort

Kredittkortet gir deg meget stor grad av fleksibilitet ettersom du alltid har muligheten til å ta opp kreditt på øyeblikkelig varsel. Du har alltid penger tilgjengelig. Dette egner seg godt til hverdagslige kjøp, samt hvis det skulle oppstå en akutt situasjon hvor du trenger litt ekstra penger raskt.  Så lenge du har kontroll på økonomien, og betaler tilbake det du skylder før fristen går ut, vil også lånet være bortimot gratis.

For mange kan dette by på noen utfordringer. Det kan være vanskelig å holde oversikt over forbruket sitt, og da er det fort gjort å låne mer penger enn økonomien tåler. Når regningen kommer bør du ha penger til å betale den. Lar du fristen løpe ut begynner renten å løpe, og da blir lånet fort veldig dyrt.  Det å bruke kredittkort krever derfor at du er disiplinert og har oversikt over økonomien din slik at du har penger til å betale regningen når den kommer.

Kort oppsummert kan vi si at forbrukslån egner seg best til å dekke større, planlagte enkeltutgifter som for eksempel en ferie, en bil eller et nytt kjøleskap. Et kredittkort er bedre egnet for oppdukkende småbeløp som du skal betale tilbake raskt.

Finn beste kredittkort

Fordeler med forbrukslån:

 • Du låner et engangsbeløp som du betaler tilbake gjennom en fast nedbetalingsplan. Dette gir forutsigbarhet og kontroll.
 • Månedlig nedbetaling gjør at du raskt blir kvitt gjelden.
 • Renten er lavere enn ved kredittkortgjeld.
 • Du kan bruke et forbrukslån til å refinansiere dyre smålån.

Fordeler med kredittkort:

 • Du har alltid penger tilgjengelig. –Det er utrolig fleksibelt.
 • Lånet er gratis så lenge du betaler i tide. –Rentefri betalingsutsettelse
 • Utmerket for flere småbeløp som betales tilbake raskt.
 • Du velger selv hvor mye du vil betale tilbake hver måned.
 • Du får ofte bonus programmer og medlemsfordeler gjennom kredittkortet.
 • Mange kredittkort inkluderer reiseforsikring hvis du betaler ferieturen på kreditt.
Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff.rente 14,01%, 140.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 191.566,- Ved å be om tilbud, godtar du Lendo sine Vilkår
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,99% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-
 • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
  8,99 - 21,24% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
Anbefalte artikler
Den reelle kostnaden av å utsette betalinger på forbrukslånet

Den reelle kostnaden av å utsette betalinger på forbrukslånet ditt

Er du i tvil om du bør benytte deg av bankens tilbud om en betalingsutsettelse på forbrukslånet? Ta en titt her.

Les saken
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende