Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 12 mai 2017
forbrukslån med avdragsfrihet

Forbrukslån med avdragsfrihet

Med stadig flere tilbydere av forbrukslån som kommer på banen blir også konkurransen om kundene tøffere. Dette medfører at långiverne må tilby bedre vilkår, lavere effektiv rente og andre gode fordeler for å kapre låntakerne.

Dette har gitt rom for forbrukslån med muligheten for avdragsfrihet. I disse periodene betaler du kun renter på forbrukslånet, og får derfor litt mer rom i hverdagsøkonomien. Slike tilbud gir deg mer fleksibilitet i betjening av lånet ditt.

Allikevel er det en del baksider ved avdragsfrihet. I denne artikkelen kikker vi på fordeler og ulemper med alternativet. Og gir deg en kort gjennomgang av de beste långiverne som tilbyr forbrukslån med avdragsfrihet.

Fordeler med avdragsfrihet på forbrukslånet

Man kommer seg ikke unna at forbrukslån er kostbare lån. Uten annen sikring enn din betalingsevne blir også effektiv rente på lån uten sikkerhet liggende høyt. Dersom man opplever tøffe økonomiske tider kan derfor avdragsfrihet være svært praktisk.

Først og fremst gir dette deg et skikkelig pust i bakken. Når du kun må betjene lånets renter vil også månedskostnaden minke betraktelig. Hvis du befinner deg i en periode med uforutsette utgifter kan dette gi økonomien det slingringsmonnet den trenger.

Mulighet for avdragsfrihet sørger også for at du som låntaker får mer kontroll over nedbetalingen din. Da kan du administrere betjeningen slik det passer for deg. Noen ganger kan det være godt å ta en pause fra nedbetaling av gjeld. Og det er mulig med avdragsfrihet.

Selv om du ikke benytter deg av muligheten for avdragsfrihet kan det allikevel være godt å ha i baklomma. Da kan forbrukslånet oppleves som mindre stressfylt. Allikevel er det selvfølgelig også visse baksider ved denne løsningen.

Ulemper med avdragsfrihet på forbrukslånet

Forbrukslån fungerer som annuitetslån. Det betyr at rentene beregnes av resterende gjeldsbeløp fra måned til måned. Jo raskere du blir kvitt lånet, jo billigere blir det med andre ord for deg.

Når du benytter deg av en avdragsfri periode betaler du ikke ned på gjelden din. Den blir stående som den er, og konsekvensen er at den forrenter seg ytterligere. Totalt sett kan altså kostnaden på lånet ditt øke betraktelig med avdragsfriheten.

Nedbetalingstiden blir også lengre når du går for en avdragsfri periode. I tillegg til ekstrautgifter til renter betyr dette at du vil sitte med gjelden lenger enn planlagt. Gjeld uten sikkerhet har stor innvirkning på kredittscoren din.

Denne vil altså holdes nede over lengre tid med avdragsfrihet. Når du må betjene lånet ditt i flere måneder eller år betyr dette en trangere privatøkonomi. Selv om du får litt pusterom på kort sikt lønner det seg med andre ord ikke alltid med avdragsfrihet. I alle fall ikke i det lange løp.

Les mer om farene ved et fleksibelt lån her.

Forbrukslån i Komplett Bank

Hos Komplett Bank er avdragsfrihet standarden. Forbrukslånet til långiveren heter Fleksibelt Lån og reklamerer blant annet med at du kan ”betale ned lånet når du synes du har økonomi til det”.

Komplett Bank tilbyr forbrukslån på mellom 10.000 og 500.000 kroner, med flytende nominell rente på mellom 7,9% og 19,9%. Lånet er selvfølgelig helt fleksibelt med tanke på bruksområde.

Med Fleksibelt Lån tilbys det altså ikke bare avdragsfrihet. Her har du heller ingen fastsatt nedbetalingsperiode långiver holder deg til. Du kan administrere lånet akkurat slik det passer din privatøkonomi.

Hvis du skal gå for dette tilbudet er det viktig at du har god orden på økonomien din. Komplett Bank tilbyr deg også mer i lån innenfor den tildelte lånerammen. Her kan du i teorien låne i det uendelige.

Da er det imidlertid viktig at du husker på hvilken effekt gjeld har på hverdagen. Med denne typen tilbud er det fort gjort å bli gjeldsslave. Det er viktig at du ikke vender deg til en hverdag hvor du lever på lånte penger.


Forbrukslån i yA Bank

Hos yA Bank kan du låne mellom 25.000 og 500.000 kroner uten sikkerhet. Banken tilbyr nedbetalingstid på inntil 15 år, som vil bety forholdsvis lave månedsbeløp. Her kan du også velge avdragsfrihet på inntil 3 år.

I dette forbrukslånet stilles det visse krav for at du skal kunne søke om en betalingsfri måned. For det første må du ha betalt ned på lånet i minst 6 måneder før du kan søke. Og du kan ikke søke om avdragsfrihet oftere enn hver sjette måned.

Med andre ord tilbyr denne långiveren et fleksibelt lån, men med visse sikkerhetsnett. I stedet for full frihet til å administrere forbrukslånet blir du tvunget til et visst nedbetalingsløp. Hvis du synes det er vanskelig å holde deg unna avdragsfrihet i det uendelige kan dette være et godt alternativ.

Du må ha fylt 20 år og ha en årlig inntekt på minst 250.000 kroner for å kunne søke. I tillegg til dette innvilger yA Bank ikke lån til søkere med registrerte betalingsanmerkninger.


Forbrukslån i Instabank

Instabank tilbyr på lik linje med Komplett Bank et helt fleksibelt forbrukslån. Her er det altså mulig å betjene forbrukslånet slik du ønsker. Dette kan selvfølgelig være svært praktisk med en trang privatøkonomi.

Husk allikevel på at jo lengre nedbetalingsperiode du har, jo mer vil lånet koste deg totalt sett. Det er også lurt å merke seg at banken er interessert i at du skal benytte deg av avdragsfriheten. Det tjener de nemlig en hel del mer penger på.

I Instabank kan du låne mellom 5000 og 500.000 kroner uten sikkerhet. Du kan velge mellom fleksibel nedbetalingstid, eller fastsatt nedbetalingstid på inntil 15 år. Årlig nominell rente ligger på mellom 7,99% og 19,99%.


Husk på disse tingene når du skal ta opp forbrukslån

Før du i det hele tatt søker om forbrukslån er det viktig at du setter opp et skikkelig budsjett for økonomien din. Dette vil gi deg oversikten du trenger for å vurdere hvilket lånebeløp som er realistisk for deg.

Vær også obs på at de fleste banker reklamerer med nominell rente. Det er imidlertid effektiv rente du vil måtte betale, og denne ligger alltid høyere enn den nominelle. For å få et konkret rentetilbud må du søke hos de aktuelle långiverne.

Det er også viktig å skaffe en så lav rente som mulig på forbrukslånet. Da kan du betale mer i månedsavdrag og kvitte deg med lånet raskere. Bruk en eller flere anbudssider til å søke om forbrukslånet ditt. Disse er både gratis og uforpliktende, og sender ut søknaden din til flere långivere på én gang.

Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff: 150 000 kr. o/6 år: Eff. rente 13,40%, Kostnad 64 361 kr. Totalt 214 361,- Ved å be om tilbud, godtar du Lendo sine Vilkår
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,99% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,90% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 14,30%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 640,-, Totalt: 94.333,-
Siste artikler
Medsøkere på forbrukslån

Sjekkliste for medsøkere på forbrukslån

Usikker på om du bør bli medsøker på et forbrukslån? Her får du den viktigste informasjonen du bør tenke gjennom før du sier ja.

Les saken
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende