Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 9 november 2016

Hva er annuitetslån?

Har du noen gang lurt å hva er annuitetslån?

Om du velger avtale om et annuitetslån når du tar opp et lån, betyr det at du vil betale ned et fast terminbeløp helt til lånet er nedbetalt. Det vil si at dette terminbeløpet endres likevel om det blir endringer på renter og gebyrer. Men avdragene er beregnet slik at de sammen med renter og gebyrer på tidspunktet man tar opp lånet utgjør et fast beløp. Det vil si at man betaler et mindre avdrag i starten, og mer etterhvert som lånet løper. På denne måten oppnår man en viss kontroll over det totale lånebeløpet etterhvert som man betaler på lånet.

Men ønsker man å ha enda bedre kontroll over dette beløpet, bør man inngå en avtale om fast rente også. Da vil ikke dette beløpet endre seg før avtalen om fast rente går ut. Men fastrentelån er ofte dyrere enn om man har en flytende rente, så dette er ikke alltid lønnsomt.hva er annuitetslån

Forutsigbart

Med denne typen lån har man fordelen av at man vet hvor mye man skal betale hver måned. Og blir det noen endringer, blir man informert om det i forkant. Selv om det da er enklere å forutsi hva neste innbetaling blir, kan det være vanskelig å regne ut hvor lang tid nedbetalingen tar uten nedbetalingsplanen fra banken.

Finn billigste forbrukslån her
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende