Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 11 november 2016

Hva er BankID?

bankidI utgangspunktet ble bankID innført for at folk skulle kunne identifisere seg til å utføre banktjenester på nett. Det er bankene som utsteder BankID til deg som kunde. For å logge inn på løsninger med bankID, har man en kodegenerator som også er utstedt fra banken. Denne produserer unike koder basert på tidspunktet du bruker den slik at de skal bli ugyldige rett etter du har brukt dem.

Noen av disse generatorene krever at du også taster inn en unik kode som bare du vet. Dette for at du skal få en kode fra generatoren som du kan logge inn med. Løsningen har mange nivåer av sikkerhet og gjør at banken kan være trygge på at det faktisk er deg som bruker nettbanken, og i tillegg, er det en sikkerhet for deg slik at du vet at ingen andre kan logge inn på nettbanken din. Løsningen benyttes både som en sikker måte å bruke nettbanken på og som en løsning for å bekrefte betalinger.

Signer lånet ditt med BankID

I den siste tiden har også mange låneinstitusjoner implementert løsninger slik at du kan signere lånepapirer med bankID, og noen steder som krever ekstra sikkerhet gir deg mulighet til å logge inn på løsninger som ikke er relatert til banktjenester, som for eksempel AltInn. BankID er i ferd med å bli en slags online ID i Norge.

Finn billigste forbrukslån her

Nettside:

www.bankid.no

  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende