Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 3 november 2016

Hva er effektiv rente?

Effektiv rente er en sats hvor man har medregnet alle utgifter ved et lån. Når du får tilbud om et lån får du oppgitt en rentesats. Dette er ikke det totale beløpet man betaler for et lån. For å gjøre det enklere for lånekunder å forstå hva de faktisk betaler for lånet, oppgir man i tillegg en sats for effektiv rente. I dette begrepet har man regnet inn alle andre utgifter du har på lånet i løpet av et år. For eksempel vil alle banker kreve et oppstartgebyr og et månedlig gebyr, i tillegg vil også noen legge til et faktureringsgebyr.

Det er når disse gebyrene er lagt til at du faktisk kan vurdere hvilken bank som har de beste betingelsene. Den effektive renten er den du bør sammenlikne mellom forskjellige banker når du skal vurdere hvor du vil låne penger. Det kan være frustrerende for mange lånekunder å forstå disse begrepene når de skal forsøke å vurdere hvilket lån de skal benytte.

Bruk den effektive renten for å finne ut hvilket lån som er billigst for deg

Det er ikke alltid så enkelt å beregne nøyaktig hvor mye renta faktisk vil utgjøre i løpet av året. Dette fordi denne regnes ut hver måned på det du fortsatt skylder på det tidspunktet. Det er dermed ikke bare å beregne en andel av det totale lånet for å finne ut hva du betaler på et år. Men bankene hjelper deg med dette, ved at de allerede har regnet ut den effektive renten for et gitt lånebeløp. Slik kan du enkelt sammenlikne de ulike tilbudene.

Finn billigste forbrukslån her
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende