Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 11 november 2016

Hva er gjeldsbrevslån?

Gjeldsbrevslån er et lån hvor man må signere et gjeldsbrev før pengene utbetales. De fleste bankene ønsker at du signerer et gjeldsbrev uansett hvilken type lån du tar opp. Dette er avtalen mellom deg og banken. Men selv om dette er den formelle forståelsen av begrepet, er en annen almen forståelse av gjeldsbrev et lån av noe størrelse som betales ned over lengre tid. Gjeldsbrevet inneholder informasjon om lånets størrelse, nedbetalingsbetingelser og renter. Det inneholder også en god del annen info om betingelser og vilkår for tilbakebetalingen av lånet. Bankene vil ha denne signert før de betaler ut lånet til deg.

Gjeldsbrevslån med sikkerhet

Er det et boliglån, eller et annet lån med sikkerhet det er snakk om, vil banken starte prosessen med å tinglyse lånet i panten straks du har returnert signert gjeldsbrev. Et forbrukslån, derimot, kan betales ut så snart banken har mottatt signert gjeldsbrev, samt annen dokumentasjon som bekrefter din inntekt og oppgitt gjeld. Det er en mye raskere prosess å få utbetalt et forbrukslån på grunn av dette ikke behøver å tinglyses først.

For boliglån, vil du ofte måtte signere på et mer omfattende gjeldsbrev. Du må, for eksempel, også få signatur av vitner som bekrefter at det faktisk er du som har signert gjeldsbrevet.

Finn billigste forbrukslån her
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende