Ikano Bank Nøkkeltall
25 000  -  400 000 kr
Lånebeløp
Fra 8,90
Effektiv rente
Inntil 12år
Låneperiode
50 år
Aldersgrense
Eff.rente 17,89%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 96.030,-

Om Ikano Bank

Vurdering av Ikano Bank forbrukslån

Ikano bank var opprinnelig startet opp og eid av Ikea og tilbyr forbrukslån på det Norske markedet. Selv om de opprinnelig ble opprettet som finansieringsinstitusjon for Ikea-kjøp, tilbyr de nå lån akkurat der du har behov, om det er for å pusse opp stua, eller for å kjøpe ny motorsykkel. Dette er et meget praktisk alternativ når du ønsker å investere i forbruksvarer som ikke gir mulighet for sikkerhet.

Lånemuligheter

Ikano bank har en maksgrense for utlån på 300.000,-, og du kan få tilbakebetalingstid på inntil 12 år. Når du klikker deg inn på Ikano lånet kommer du til en veldig praktisk lånekalkulator som hjelper deg å finne ut hvor mye du ønsker å låne og hvor lang nedbetalingstid du ønsker i forhold til hvor mye du vil betale hver måned. Dette er et praktisk alternativ når du ønsker å låne penger, selv om du ikke får lån på dagen hos Ikano.

Ønskes betalingsutsettelser eller reduserte månedsbeløp er dette noe som må vurderes i hvert tilfelle. Det er ikke faste regler på dette. De har et månedsgebyr på 50kr, og opererer med et etableringsgebyr på 900 kr.

Du får brukerkonto på din egen nettside hvor du har oversikt over gjenstående lånebeløp og tilgang til fakturaer. Ellers kan man trekke visse likheter til Ikea hvor selskapet stammer fra. De legger opp til en løsning som er gunstig for de aller fleste, men man får ikke noe ekstra. Banken tilbyr en løsning som skal være så enkel og billig som mulig for kunden. Hos Ikano tilbyr de lån til refinansiering, og de har også kredittkort.

Fordeler og ulemper finner du selvfølgelig også hos Ikano. En av fordelene at det er et bra lån for middels summer. Du får greie betingelser og kan søke raskt og effektivt online. Renten er også ganske bra i forhold til lånestørrelse, og du behøver selvsagt ingen sikkerhet for forbrukslån. Ulemper er rett og slett at lånebeløpet er ganske lavt avhengig av hva man ønsker å bruke det til.

Krav

Lån hos Ikano bank krever at du må du være fylt 23 år, ha en minimum årsinntekt på 200.000,-, og ha vært folkeregistrert i Norge i 3 år. Har du disse kravene i boks, er det stor sannsynlighet for at du kan få et forbrukslån fra Ikano om du kan dokumentere at du er betalingsdyktig.

Søknadsprosess

For videre godkjenning vil Ikano Bank foreta en kredittvurdering, for å se at du er skikket til å kunne betale tilbake lånet.

Etter dette vil de komme med et tilbud som du godkjenner eller avslår. Da må du fylle ut nødvendig dokumentasjon, samt levere inn en kopi av siste lønnsslipp og selvangivelse. Om du velger å signere elektronisk vil denne prosessen gå betraktelig raskere. Du har også mulighet til å sende ønsket informasjon via posten, men det rådes til å bruke BankId og evt. skanning av nødvendige dokumenter.

Ikano Bank melder selv at vanligvis utbetales lånet innen 2 virkedager.

Annet å vite om långiver

Ikano gir forbrukslån så du kan finansiere det du ønsker av investeringer, også refinansiering av smålån og kredittkort. Hos Ikano får du bekreftet lån på dagen, men må regne noen dager før du forventer at lånet er inne på kontoen din. Ikano eies av Ikea gründeren og har lenge vært en del av Ikea imperiet. Ikano Bank har hovedkontor i Malmø i Sverige og er felles for de nordiske landene. Ikano gruppen har rundt 4500 ansatte og har sitt hovedkontor i Luxembourg.

Ikano er at av finansieringsselskapene i Norge som har vært på markedet lengst. De har derfor mye erfaring med hva folk vil ha. De har flere alternativer for deg. I tillegg til forbrukslån tilbyr de flere kredittkort, blant annet Ikano Visa, Shell mastercard og de har selvsagt fortsatt Ikea kort for å finansiere kjøp på Ikea. De kan ellers hjelpe deg med leasing av utstyr i stedet for kjøp. Innenfor dette området har de løsninger for mange produkter du kan trenge i din bedrift. De har ordninger med flere leverandører. På denne måten kan du fordele kostnadene i bedriften over den tiden du benytter produktet i bedriften din i stedet for regnskapsmessige fordelinger av kostnader for produkter du kjøper inn. Med riktig planlegging kan dette være mer lønnsomt for bedriften.

Ikano bank kan låne deg opptil 300.000,-. Ikano har tilbudt finansiering siden tidlig på 1990-tallet og var opprinnelig finansieringsløsningen tilbudt av Ikea. Dette er i dag et meget praktisk alternativ om du ønsker å låne penger.