Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Lån penger trygt og enkelt

Vi gir deg oversikt over trygge aktører som låner deg penger

Oppdatert 19/12/2018
Utvidet søk

Velg beløp

10.000 kr 600.000 kr

Lånebeløp

Lånebeløp
10 000 - 500 000 kr
Lånebeløp
Fra 6,81 - 24,4 % Renter(effektiv)
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Folkets favoritt
Lån nå
Annonselenke
*/
4.7/5 ( 51 Anmeldelser)
Eksempel: Eff13% 150000 10år Kost112573 Tot262573
Lånebeløp
5 000 - 600 000 kr
Lånebeløp
Fra 8,99 - 39,68 % Renter(effektiv)
23 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
4.7/5 ( 41 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
Lånebeløp
10 000 - 350 000 kr
Lånebeløp
Fra 11,65 - 19,87 % Renter(effektiv)
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
3.6/5 ( 37 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
Lånebeløp
25 000 - 500 000 kr
Lånebeløp
Fra 7,98% - 19,50 % Renter(effektiv)
23 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
4.2/5 ( 9 Anmeldelser)
Eff.rente 9, 9 %. Etabl.geb. 0 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 81 863 kr
Lånebeløp
10 000 - 100 000 kr
Lånebeløp
Fra 11,99 - 52,85 % Renter(effektiv)
25 år Aldersgrense
2 dager Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
3/5 ( 12 Anmeldelser)
Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
Lånebeløp
10 000 - 75 000 kr
Lånebeløp
Fra 20,33 - 27,45 % Renter(effektiv)
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
5/5 ( 26 Anmeldelser)
Eff. rente 23,90%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 41 850,-, totalt 106 850,-
Lånebeløp
5 000 - 40 000 kr
Lånebeløp
Fra 13,80 % Renter(effektiv)
25 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
5/5 ( 36 Anmeldelser)
Eff.rente 16,37% ved 20.000,- o/5 år, etabl.geb. 495,-, Totalt: 28.667,-
Lånebeløp
5 000 - 500 000 kr
Lånebeløp
Fra 7,9 % Renter(effektiv)
23 år Aldersgrense
1 dag Estimert utbetaling
Lån nå
Annonselenke
*/
4.6/5 ( 39 Anmeldelser)
Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-

Låne penger

Går du og drømmer om å pusse opp badet, kjøkkenet eller trenger huset en ny varmtvannsbereder? Kanskje du til og med har lyst til å slå til og kjøpe flybillettene til neste års sommerferie? Hvordan kan jeg låne penger, er gjerne spørsmålet som dukker opp i slike sammenhenger samt hvor mye kan jeg låne. Svaret på det første er at du kan gå inn på nettet og søke opp forbrukslån. Da dukker nettsidene til bankene opp og der finner du også det elektroniske søknadsskjemaet. Fyll det ut og send det inn og så er det bare å vente på svar. Det neste spørsmålet ditt kan besvares med at det kommer an på hvor mye du har i inntekt og hvor mye du har i gjeld.

låne penger

Hva koster det å låne penger?

Dette er det ikke alltid like lett å svare helt eksakt på. Dette er fordi at rentekostnaden for et lån settes individuelt etter at banken har mottatt søknaden din og utført en kredittvurdering. Her ser de på din samlede økonomiske situasjon ved hjelp av informasjon de blant annet henter ut fra offentlige registre. Deretter bestemmer de om de kan tilby deg lån og, ikke minst, til hvilken rente.

Det er lurt å søke hos flere slik at du kan låne penger med lav rente. I tillegg til renten har du to gebyrer. Det ene kalles et termingebyr og må betales hver måned. Det andre kalles et etableringsgebyr og er et engangsbeløp som legges til selve lånesummen. Det er det banken tar seg betalt for å administrere opprettelsen av lånet ditt.

Hvor raskt kan jeg låne penger?

Det er ikke noe problem å låne penger fort dersom du har behov for det. De aller fleste finansinstitusjonene har egne nettsider, der du også finner søknadsskjemaet. Dette fyller du ut og så trykker du ganske enkelt på send knappen. Kredittvurderingen foregår også elektronisk og dermed er det ikke noe problem å låne penger på dagen. Det vil si at det kan nok hende du må vente til dagen etter før pengene er inne på kontoen din, men dette avhenger også av hvor mye du skal låne og om du har egen BankID, slik at du raskt og sikkert kan godkjenne lånet digitalt.

Mange av bankene som låner ut mindre summer, såkalte smålån fra tusen kroner og oppover, lover at du kan låne penger på timen. Sender du inn søknaden på morgenen, blir kredittgodkjent og signerer med BankID, trenger det hele ikke ta mer enn en times tid. Da har du penger på konto på et øyeblikk og kan sette i gang prosjektet ditt. Husk bare at du skal også betale lånesummen tilbake, og uansett hvor lite du låner vokser beløpet når det legges til renter og gebyrer.

Låne penger på dagen

Det er mange som lover deg at du kan låne penger og få dem på konto samme dag. Dette er fordelen og konsekvensen av vårt digitale samfunn der alt løses elektronisk. Så lenge du har din egen personlige BankID kan du også ta i bruk løsningen som gjør at du kan signere elektronisk. Denne prosessen er langt tryggere og definitivt raskere enn å sende papirene med posten. Har du dermed tilgang til en datamaskin er det ingen ting i veien for at du kan låne penger med en gang. Når pengene har kommet inn på kontoen, kan du kjøpe nye hvitevarer eller flybilletter.

Noen ganger er det ikke det helt store beløpet som skal til. Har du fått en ekstra regning eller må du en tur til tannlegen før neste lønning? Da kan det være greit å vite at du, dersom du har din egen mobiltelefon, kan låne penger på SMS. Det hele er raskt og sikkert, og igjen foregår signeringen med din BankID. Dermed overføres det penger til kontoen din og du har midlene som hjelper deg frem til neste lønningsdag.

Kan jeg låne penger uten fast inntekt?

Vi har allerede vært inne på at bankene alltid foretar en kredittvurdering av alle som søker lån. Dette skjer ikke bare for å fastsette et rentenivå. Det gjøres også fordi norske banker er pålagt av norsk lov å vise måtehold. Det betyr at de på en eller annen måte må sjekke at låntakeren har mulighet til å betale tilbake de lånte pengene. Låne penger uten jobb er derfor ikke mulig og det er heller ikke forsvarlig. Å ta opp gjeld du ikke kan betjene er ingen god økonomisk løsning, verken for deg eller banken. Det er ingen nekter deg å søke, men du må regne med å få avslag.

Så lenge du har inntekt kan du også søke om å låne penger. Å låne penger med lav inntekt bør likevel først skje etter en grundig vurdering. Det første du kan gjøre er å sette opp et budsjett slik at du får oversikt over hvor mye penger du har til rådighet etter at alle utgifter er betalt. Deretter kan du gå inn på nettsiden til den banken du ønsker å søke hos. Der vil du finne en lånekalkulator som kan brukes til å sjekke hva et lån kan komme til å koste deg. Pass på at du ikke låner mer enn du faktisk kan betjene hver måned.

Skal du studere og flytte på hybel for første gang har du sikkert en lang ønskeliste på bordet. Å låne penger som student er ingen umulighet, og er kanskje en løsning som kan hjelpe deg med å kjøpe inn det du trenger på hybelen. Igjen er det viktig med budsjett og oversikt over egen økonomi. Ikke lån mer penger enn du kan klare å betale renter og avdrag for hver måned. Og sørg for å bruke lånebeløpet til ting du virkelig trenger.

Når kan det være hensiktsmessig å låne penger?

Skal du starte opp for deg selv med eget AS, trenger du penger til blant annet aksjekapital og alle gebyrer som skal betales for opprettelsen. Å låne penger til aksjekapital og oppstartsutgifter kan være hensiktsmessig, men du må være klar over at banken antagelig krever at det er du som tar opp dette lånet i ditt navn og så låner pengene til selskapet ditt. Det betyr rett og slett at om selskapet går konkurs er det du personlig som hefter for lånesummen.

Nordmenn elsker å pusse opp boligen sin, og noen ganger er slik oppussing helt nødvendig. Trenger du nytt tak eller nytt bad eller nye vinduer kan dette være med på å forringe boligens verdi om det ikke blir gjort noe med. Å låne penger til å pusse opp kan derfor være en god investering. Tar du opp et forbrukslån uten sikkerhet har du den fordelen at ingen bryr seg med hva du bruker pengene til. Dermed er det bare å begynne oppussingen!

Låne penger til inkasso

Det er ikke moro å leve et liv med betalingsanmerkninger og inkassokrav. Har du først fått betalingsanmerkninger registrert blir det mye vanskeligere å ta opp lån. Dette er fordi at å låne ut penger uten sikkerhet er en risiko for banken og dermed låner de ikke ut til mennesker som tidligere har vist seg som dårlige betalere. Ønsker du å låne penger til å betale inkasso kan dette la seg gjøre, så lenge det ikke har blitt registrert anmerkninger.

Å låne penger til eget firma er det bare du som kan bestemme om er lurt eller ikke. Du kan ta opp firmalån i bedriftens navn, dersom banken finner firmaet kredittverdi. Om ikke må du låne penger og så låne dem videre til firmaet ditt. Da er det viktig å sette opp en låneavtale, slik at du har det formelle i orden. Ikke gjør dette om du vet at firmaet har økonomiske problemer, så du ikke ender opp med en stor gjeld i ditt navn.

Det er ikke billig å være student og har du ikke foreldre som kan hjelpe deg med utgifter og ting du trenger til hybelen, kan det være at det å ta opp et lån er løsningen. Å låne penger som student handler for det meste om å låne penger fra Statens Lånekasse, men noen ganger strekker ikke dette til. Vær sikker på at du kan betale tilbake et forbrukslån slik at du ikke ender studietiden med en stor gjeldsbyrde.

Låne penger med eller uten sikkerhet

Å låne penger uten sikkerhet i bolig kalles å ta opp et forbrukslån. Dette er penger der banken ikke tar pant i bolig eller annet løsøre. Det vil i praksis si at hele prosessen med å låne går mye fortere, da det ikke skal ordnes med pantepapirer og lignende. I tillegg er det heller ingen som er så veldig opptatt av hva du bruker disse pengene til, så i prinsippet står du helt fritt til å gjøre slik du lyster. Siden banken ikke har pant i noe du eier, vil rentene på et slikt lån være høyere enn rentene på et lån der du har stilt sikkerhet. Det er prisen du må betale for raskere prosess og penger du kan bruke til eget forbruk.

Å låne penger med sikkerhet i bolig er en litt tyngre prosess, men du må gjennom den dersom du skal kjøpe nettopp bolig. Fordelen er at renten blir vesentlig lavere og lånet har lang løpetid – gjerne opptil 24 til 30 år. Dette vil gi deg faste og, forhåpentligvis, månedlige avdrag som du kan håndtere. Bakdelen er at dersom du misligholder låneavtalen du har inngått, risikerer du at boligen din blir tvangssolgt for å dekke det skyldige beløpet til banken. Har du eid boligen en stund, kan du også få verdivurdert denne på nytt. Friverdien kan du eventuelt bruke til å låne penger for å utføre vedlikehold og oppgradering. Dermed siker du at verdien beholdes eller økes, noe som er en fordel for å forhandle frem lavere rente på boliglånet.

Hvor gammel må jeg være for å låne penger?

Alle banker og lånetilbydere har visse grunnkrav som alle som søker om lån må oppfylle for å få søknaden vurdert. Ett av disse kravene går på alder, det vil si at bankene opererer med en aldersgrense. Denne varierer ofte mellom 21 og 25 år, så å låne penger på dagen for deg som er 18 år er ikke alltid helt enkelt. Aldersgrensen er satt for å sikre at den som låner har en viss inntekt og en god betalingshistorikk, noe man gjerne ikke har når man bare er 18 år. Men når det er sagt, så finnes det tilbydere som har en nedre aldersgrense på 18 år.

Å låne penger på dagen som 20 åring kan ha litt den samme utfordringen som når du bare er 18. Bankene setter aldersgrensen ut fra flere hensyn, blant annet den at de er pålagt å vise aktsomhet og dermed ikke skal låne bort penger til alle og enhver. Men det hender jo at unge mennesker også har behov for ekstra penger, og det finnes flere tilbydere på markedet som kan gjøre dette mulig. For å få penger på dagen må man både søke elektronisk, ha BankID for signering samt ha nok rom i budsjettet til å betale avdrag og renter.

Låne penger på nett

Å låne penger online har vært mulig i noen år nå. Den teknologiske utviklingen har ført til at det har dukket opp flere nettbanker som tilbyr lån. Siden disse bankene ikke trenger kontorer over hele landet, medfører det også at de kan tilby flere fordelaktige tjenester. På nettsiden til de aller fleste banker vil du dermed finne både søknadsskjema og informasjon om tjenestene. Alt skjer på nettet, og det er også her du kan laste opp og sende inn ekstra dokumentasjon om banken skulle kreve det. Låner du større summer er det ofte nødvendig med ligningsattest og kopi av lønnsslipp.

Å låne penger med BankID er det som gjelder i dag. BankID er den måten du identifiserer deg selv på når du bruker elektroniske tjenester. Dette er både sikkert og trygt, samtidig som det sørger for at ingen kan ta opp lån i ditt navn. BankID har sørger for at låneprosessen i dag er enklere enn noensinne og takket være denne funksjonen kan du søke om lån på morgenen og ha pengene utbetalt allerede om ettermiddagen eller eventuelt dagen etter.

Som nevnt er det dagens teknologi som sørger for at det er mulig med raskt lån med penger på dagen. Dette gjelder selvfølgelig bare om du skal låne penger uten sikkerhet. Er det boliglån du skal oppta, tar dette straks litt lengre tid da det er langt flere dokumenter inne i bildet. Nå kan du altså søke om lån og få utbetalingen så hurtig at du kan gå i gang med prosjekter og annen moro med en gang. Det er deilig å slippe å vente, bare husk å bruk lånte penger med fornuft og forsiktighet. Det å kunne låne penger er en fordel det er dumt å misbruke.

Brukerrangering:
4,4 / 5
Basert på 30 tilbakemeldinger
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende