Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 13 mars 2018
lån med betalingsanmerkning

Lån med betalingsanmerkning – Det finnes muligheter

Hvordan kan jeg få et lån med betalingsanmerkning?

Forbrukslån uten sikkerhet er en veldig populær lånemetode blant nordmenn. Mange har gammel og dyr gjeld og ønsker å refinansiere dette med et nytt lån. Uansett hvor du søker om lån, vil det automatisk bli foretatt en kredittvurdering. Skulle du være registrert som dårlig betaler vil de fleste långivere gi avslå søknaden din. Bank2.no har en litt annen tilnærming til dette. Dersom du har sikkerhet i bolig kan du få lån med betalingsanmerkning. De jobber på en litt annen måte. Sammen med deg vil de se etter mulige løsninger for å hjelpe deg til en bedre økonomisk hverdag.

Lån uten sikkerhet? Her er kravene!

Når du skal ut og låne penger har du antagelig tenkt gjennom hvilke krav du har for å godta et lånetilbud. Du vil antagelig ha lav rente, få gebyrer og lang nedbetalingstid. Har du tenkt over banken også har noen krav til deg som søker? De fleste banker opererer med en nedre aldersgrense, denne varierer fra 18 år og opptil 25 hos enkelte. Hos Bank2, der du kan få lån med betalingsanmerkning, er aldersgrensen 20 år. Videre ønsker bankene at du har bodd i Norge i minimum tre år. Og at du har en årsinntekt av en viss størrelse og så skal du altså helst ikke være registrert som dårlig betaler.

Kredittvurdering for lån med betalingsanmerkning

Når noen søker en långiver om å få låne penger, blir det automatisk hentet inn informasjon om søkerens økonomiske situasjon og betalingshistorikk. Dette hentes inn fra de store offentlige registrene for deretter å bli sammenfattet til det bankene kaller en kredittscore. Det er disse opplysningene som først og fremst brukes til å avgjøre om du skal få lån, og samtidig vil det også være med på å bestemme hvor mye du får låne og til hvilken rente. Den vanlige standarden er at du ikke får lån med betalingsanmerkning. Det er fordi utgiverne vil være sikre på at de får tilbake pengene sine.

Ønsker du lån med betalingsanmerkning?

Vanligvis er lån med betalingsanmerkning vanskelig å oppnå. Hos Bank2 kan du likevel få hjelp til å refinansiere den dyre gjelden du har samlet opp. Da må du dog ha sikkerhet i egen bolig. Men det finnes måter du kan øke sjansene dine på. Det første du bør gjøre er å melde fra om du har skiftet jobb eller av annen grunn tjener mer enn den aktuelle ligningen viser. Pass også på å betale løpende regninger i tide, slik at du ikke pådrar deg flere anmerkninger. Dersom du ikke har for mange anmerkninger, kan du se på muligheten til å betale ned disse før du søker om nye lån. Det finnes flere nettsider der ute som viser at du kan låne penger uten kredittsjekk. Men dette stemmer ikke helt.

Nominelle og effektive renter – dette er forskjellen

Når du har fått et lån, og dette gjelder også lån med betalingsanmerkning fra Bank2, skal lånet tilbakebetales. Det første som legges på lånet er et etableringsgebyr. Størrelsen på dette varierer fra utlåner til utlåner, og hos Bank2 er dette på 2 % av lånesummen eller minst 15 000 kroner. Og så kommer renten. Bankene opererer med to ulike benevnelser, den ene er nominell og den andre er effektiv. Den nominelle er bare selve renten, mens den effektive inkluderer både etableringsgebyr og eventuelle termingebyr og viser den reelle kostnaden på lånet. Renten avhenger av den individuelle vurderingen som blir gjort av deg, og hos Bank2 begynner den effektive renten på 9.95 %.

Bruk lånekalkulator og få oversikt

Dersom du er ute etter et lån med betalingsanmerkning hos Bank2, kan du få mye informasjon dersom du går inn på nettsiden til banken. Her finner du vilkår og betingelser, størrelsen på lånebeløp, renter og nedbetalingstid. Du vil også finne en lånekalkulator der du kan legge inn hvor mye du ønsker å låne og hvor lang tid du vil bruke på å få tilbakebetalt det du skylder. Da vil du få se et bilde på hva lånet kan koste deg, bare husk på at renten ikke blir fastsatt før senere og derfor er denne oversikten bare veiledende. En slik kalkulator finner du hos nesten alle banker med egen nettside.

Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,49 - 24,4% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  25 Min. alder
  Eksempel: Eff13% 150000 10år Kost112573 Tot262573
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff.rente 14,01%, 140.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 191.566,- Ved å be om tilbud, godtar du Lendo sine Vilkår
Siste artikler

De største problemene med smålån

Små og raske lån lokker med lette penger. Men det kan fort bli en dyr felle.

Les saken
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende