Rating

Send omtale
forbruslan_admin_@
Sist oppdatert: 09 Desember 2019
lån til bryllup

Lån til bryllup

Et bryllup er for mange par den største feiringen i deres liv. Det er sannsynligvis bare når barna kommer til verden at feiringen blir hakket større. På bryllupsdagen har man lyst til at alt skal være perfekt. Tanken er jo at man bare skal gifte seg én gang i livet. Derfor er det de færreste som har lyst til å måtte tenke på penger når de skal gifte seg. Man ønsker å invitere så mange gjester man vil, og kunne by på en fantastisk fest. Men det er dyrt å arrangere bryllup. Det er et hav av utgifter som må dekkes, og skal man ha mange gjester er et bryllup ofte snakk om flere hundre tusen kroner. Med mindre dere har planlagt for dette bryllupet en stund kan det hende at dere må vurdere å ta opp et lån for å dekke kostnadene.

Anbefalte låneaktør:

Folkets favoritt
Lånebeløp
10 000 - 500 000
Effektiv rente
7,90 - 19.00%
Aldersgrense
20 år
Utbetaling
1 dag
star star star star star
star star star star star
(122 Anmeldelser)
Eksempelrente: Eff. rente 11,90%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600

Finn det beste lånet her

Hvordan låner man penger til bryllup?

Dere har to alternativer når dere ønsker å låne penger til bryllupet deres. Disse er lån med eller uten sikkerhet. Et lån med sikkerhet vil som oftest dekkes av pant i boligen. Dersom dere eier et hus eller en leilighet og ikke har maksimal lånegrense på boligen kan dere snakke med banken deres. Dersom det er nok utestående verdi i boligen til å dekke lånebeløpet dere trenger til bryllupet er det godt mulig at banken vil være villig til å gi dere kreditt på boligen. Det andre alternativet er et lån uten sikkerhet, som i Norge kalles for et forbrukslån. Når dere tar opp et lån uten sikkerhet tas det ikke pant i bolig eller noen av eiendelene deres. Dette har selvfølgelig innvirkning på renta, og dermed totalkostnaden for lånet. Derfor bør dere vurdere nøye hvor mye dere ønsker å bruke på bryllupet deres, totalt sett.

Hvilket lån er best når du skal ta opp lån til bryllup?

Dersom dere har mulighet til å ta opp lån med sikkerhet i boligen deres er dette definitivt mest gunstig. Da vil dere få en lav rente og samme vilkår som i resten av boliglånet deres. Altså vil dere ikke måtte betale så mye ekstra for å låne pengene til bryllupet deres. Dersom dere ikke har mulighet til å låne med sikkerhet er et godt forbrukslån det beste alternativet. Det eneste som kreves for at dere skal få innfridd lånesøknaden deres er en godkjent kredittsjekk og fast inntekt. Er dere to om lånet vil det være en enkel sak å få det innfridd. Men dersom dere skal ta opp en forbrukslån til bryllupet deres bør dere kikke nøye på alternativene som finnes på markedet. Sørg for å skaffe dere en så lav rente som mulig og forsøk å holde nedbetalingstiden kort. Da vil forbrukslånet, og dermed bryllupet, koste dere mindre totalt sett.

lån til bryllup

Viktige ting å huske på før du låner penger til bryllupet

Selv om bryllup føles som den viktigste dagen i livene deres er det viktig at dere holder hodet kaldt før dere tar opp lån til bryllupet. Dette er en stor økonomisk forpliktelse som kommer til å påvirke privatøkonomien deres i flere år fremover. Derfor bør dere først og fremst tenke på hvor mye bryllupsdagen deres er verdt, fra et økonomisk perspektiv. Hvor mye er dere villige til å betale i måneden for å dekke utgiftene i årene som kommer? Er dere sikre på at økonomien deres vil være stabil gjennom hele nedbetalingsperioden? Når dere har bestemt dere for lånebeløp er det primært to faktorer dere må se på: rente og nedbetalingsperiode. Begge disse tingene vil ha stor innvirkning på totalkostnaden av lånet deres. Det kan være en god idé å bruke en kalkulator for forbrukslån for å skaffe seg en oversikt.

Tre tips til å begrense bryllupsutgiftene

Hvis dere først skal ta opp lån til bryllupet deres kan det være lurt å forsøke å holde det så lite som mulig. De tre største utgiftene til et bryllup vil variere fra par til par. Men det er ingen tvil om at selve festen, med mat og drikke, i alle fall kommer til å koste flere ti tusen kroner. Kan dere begrense gjestelisten deres? Er det mulig å skaffe seg et billigere lokale? Det er en god idé å sette opp en to-tre alternativer og regne ut hva hvert vil koste dere.

Ved siden av festen er det som oftest fotograf og brudekjole som kommer til å være de største enkeltutgiftene til bryllupet. Se over hvilke fotografer som gir mest valuta for pengene. Og gjør en vurdering av hvor viktig bryllupsbildene er for dere. Det finnes også en rekke gode tilbud på brudekjoler. Husk at du som er brud bare skal ha på deg denne kjolen én gang. Kanskje du kan finne en fin kjole brukt – eller dra på bryllupsmesse og skaffe deg et godt tilbud.

Tre forbrukslån med gode vilkår

De billigste forbrukslånene på markedet i Norge tilbys per i dag av Lendo, yA Bank og BankNorwegian. Lendo har en svært lav effektiv rente og tilbyr forbrukslån på opptil 500.000 kroner, med nedbetalingstid inntil 15 år. yA Bank har lavt termingebyr og nominell rente fra 8,95%. Her kan dere også låne inntil 500.000 kroner og velge nedbetalingsperiode på mellom 1 og 15 år. BankNorwegian tilbyr også gode vilkår, med forholdsvis lav effektiv rente og termingebyr på 30 kroner. Her er nedbetalingstiden også på inntil 15 år.

Tre forbrukslån med gode vilkår

De billigste forbrukslånene på markedet i Norge tilbys per i dag av Instabank, yA Bank og BankNorwegian. Instabank har en svært lav effektiv rente og tilbyr forbrukslån på opptil 500.000 kroner, med nedbetalingstid inntil 15 år. yA Bank har lavt termingebyr og nominell rente fra 8,95%. Her kan dere også låne inntil 500.000 kroner og velge nedbetalingsperiode på mellom 1 og 15 år. BankNorwegian tilbyr også gode vilkår, med forholdsvis lav effektiv rente og termingebyr på 30 kroner. Her er nedbetalingstiden også på inntil 15 år.

Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Eff. rente
  20 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 11,90%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600
 • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
  8,99 - 21,24% Eff. rente
  23 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eksempel: Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  7,49 - 24,4% Eff. rente
  25 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 15,90%, kr 100.000, o/5 år. Kostnad kr 40.256, totalt kr 140.256
Siste artikler
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende
Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
et kommersielt samarbeid med Netpixel media AS
Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget