Rating

Send omtale
forbruslan_admin_@
Sist oppdatert: 29 Mai 2019
nedbetalingskalkulator

Bruk denne nedbetalingskalkulatoren for å planlegge nedbetalingen

Hvis du sitter med forbrukslån på bok kan det være vanskelig å vite hvordan man skal ta tak i nedbetalingen sin. Det er fort gjort at de faste månedsavdragene passerer nærmest ubemerket hen uten at du blir kvitt gjelden din noe raskere. Og hvis du bestemmer deg for å gjøre noe for å redusere nedbetalingsperioden din, hvordan velger du riktig nedbetalingsstrategi? I disse situasjonene er det en svært god idé å benytte seg av en nedbetalingskalkulator.

Lånebeløp
10 000 - 500 000
Effektiv rente
5,58 - 24,4%
Aldersgrense
20 år
Utbetaling
1 dag
star star star star star
star star star star star
(51 Anmeldelser)
 Eksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr

Derfor trenger du en nedbetalingsplan til forbrukslånet ditt

Dinkreditt sin nedbetalingskalkulator hjelper deg med å lage en god nedbetalingsplan til forbrukslånet ditt. Det er flere grunner til å ha en slik plan. Først og fremst er forbrukslångjeld blant den dyreste gjelden du kan ha. Effektiv rente er skyhøy, og spesielt med en lengre nedbetalingsperiode blir rentekostnadene dine totalt sett betydelige.

Noen forbrukslån kommer også med muligheten for en avdragsfri periode hvor du kun betaler renter. Hvis du ikke har en nedbetalingsplan er det lett å skyve gjelden foran seg. Det er altså viktig å ha en målrettet og konkret plan for hvordan du skal kvitte deg med forbrukslånet ditt. Ideelt sett bør du egentlig lage denne i forkant av låneavtalen, men det er også en god strategi for å jobbe mer aktivt mot gjeldfrihet.

Men å sette opp en god nedbetalingsplan kan være en forholdsvis tidkrevende affære. Hvordan skal du velge strategi? Hvordan beregner du ukentlige og månedlige kostnader? Ved å benytte deg av nedbetalingskalkulatoren blir jobben gjort veldig mye enklere.

Slik fungerer nedbetalingskalkulatoren

Nedbetalingskalkulatoren er gjort så enkel å bruke som mulig, slik at du skal slippe å bruke mye tid på å få generert nedbetalingsplanen din. Du trenger følgende informasjonen om gjelden din for å bruke kalkulatoren:

– Nåværende restgjeld
– Minste nedbetalingsbeløp (månedlig)
– Effektiv rente

Med disse opplysningene for hånden er det bare å sette i gang. Nedbetalingskalkulatoren gir deg muligheten til å velge nedbetalingsmetoden du ønsker deg, med fire alternativer. Vi kommer tilbake til disse strategiene om litt. Videre kan du legge inn når det er realistisk for deg å begynne gjeldsnedbetalingen din. Dette vil bli startdatoen for nedbetalingsplanen. Kalkulatoren har også en egen post for månedsbudsjettet ditt. Det betyr pengene du har til disposisjon til gjeld hver måned.

Nedbetalingskalkulatoren er altså forholdsvis omfattende, og gir deg en helt skreddersydd plan som du kan bruke til å jobbe på gjelden din. Strategien du velger bør være nøye gjennomtenkt, og passe overens med privatøkonomien og personligheten din. Strategiene har til felles at de deler opp gjelden i sine respektive lån.

Du vil også få tilsendt en nedbetalingsplan gratis til din epost adresse om ønskelig: eksempel på nedbetalingsplan i PDF

Snøskredmetoden som nedbetalingsstrategi

Snøskredmetoden er en anerkjent metode for gjeldsnedbetaling. Den brukes av økonomer verden over og har vist seg å være effektiv når man skal gå løs på gjeld. I denne strategien starter du med det lånet som har høyest effektiv rente. Deretter jobber du deg nedover, og for de fleste vil nedbetalingsplanen ende opp med fokus på boliglånet (lavest effektiv rente). Snøskredmetoden passer godt til de som klarer å holde motivasjonen gående over lengre tid. Hvis du har et stort forbrukslån med høy effektiv rente vil det ta en stund før du får kvittet deg med det. Da bør du være sikker på at du allikevel vil klare å holde deg til planen din med denne metoden. Fra et økonomisk perspektiv er strategien svært gunstig. Den sørger helt enkelt for at du kvitter deg med den dyreste gjelden først.

Snøballmetoden som nedbetalingsstrategi

Snøballmetoden er på lik linje med snøskredmetoden anerkjent internasjonalt. Det er også gjennomført studier som har vist at dette er den mest motiverende strategien for gjeldsnedbetaling. Med snøballmetoden starter du med det minste lånebeløpet og jobber deg oppover. Hvis du for eksempel har kredittkortgjeld, forbrukslån og boliglån i stigende rekkefølge vil du fokusere på gjelden deretter. Strategien passer best til de som trenger mestringsfølelse tidlig i nedbetalingsløpet for å bli motivert til å fortsette. Når du kvitter deg med mindre gjeldsbeløp først vil du ha nok av pågangsmot til å gå løs på neste gjeldspost. Snøballmetoden trenger ikke nødvendigvis å være den billigste i det lange løp. Men for å holde motivasjonen gående kan det være en god idé å velge denne strategien.

Høyeste månedlige beløp først som nedbetalingsstrategi

Det månedlige beløpet du betaler på et forbrukslån vil i høy grad bestemmes av lengden på nedbetalingsperioden din. En kortere nedbetalingsperiode vil medføre høyere månedsbeløp og visa versa. Ved å velge denne nedbetalingsstrategien fokuserer du dermed på den gjelden som har kortest nedbetalingstid. Som oftest er dette smålån eller forbrukslån, som begge har høy effektiv rente. Fra et økonomisk perspektiv ligner dette på snøskredmetoden, fordi du kvitter deg med den dyreste gjelden først. Med tanke på motivasjon ligner strategien imidlertid mer på snøballmetoden. Når du jobber på gjeld som du uansett ville ha kvittet deg med i løpet av noen få år øker du mestringsfølelsen. Du vil også få en romsligere økonomisk hverdag når du blir ferdig med lånet raskere enn opprinnelig planlagt.

Folkets favoritt
Lånebeløp
10 000 - 500 000
Effektiv rente
6,86 - 50,00%
Aldersgrense
20 år
Utbetaling
1 dag
star star star star star
star star star star star
(122 Anmeldelser)
Eksempelrente: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

Høyeste månedlige rentebeløp først som nedbetalingsstrategi

Med denne strategien fokuserer du ikke på generell effektiv rente, men på hvor mye du betaler i renteutgifter fra måned til måned. Til forbrukslån med lang nedbetalingsperiode er metoden spesielt gunstig økonomisk sett. Jo lengre nedbetalingsperioden din er, jo mer vil du betale i renteutgifter i løpet av året. Dersom du er ute etter å begrense rentekostnadene på lånet ditt vil det altså være lurt å jobbe med høyeste månedlige rentebeløp først. Når du får kvittet deg med dette lånet, eller i alle fall redusert nedbetalingsperioden, vil den totale renteutgiften også reduseres. Da kan du bruke mer av månedsbudsjettet ditt på faktisk nedbetaling av gjeld, i stedet for unødvendige renter.

Tips til å holde deg til nedbetalingsplanen din

Veien til gjeldfrihet er både tung og lang. Derfor kan det være lurt å få på plass noen ekstratiltak slik at det skal bli lettere å holde seg til nedbetalingsplanen. Først og fremst bør du lage en motivasjonsliste. Her skriver du opp hvorfor du ønsker å bli gjeldfri, og hvilke økonomiske muligheter dette vil gi deg i fremtiden. Hvis du for eksempel vet at drømmereisen eller et oppussingsprosjekt kan realiseres ved å bli gjeldfri vil det være lettere å holde seg til planen. Videre bør du kanskje vurdere faste trekk i nettbanken din. Jo mindre du må gjøre manuelt for å betale ned på lånet ditt, jo bedre er det. Da blir gjeldsnedbetalingen mer automatisert og du slipper å overføre pengene selv. Sist, men ikke minst, er det svært viktig å sette opp et realistisk månedsbudsjett for gjeldsnedbetaling. Den sikreste veien til å mislykkes er ved å sette lista for høyt. Ved å starte med en nøktern nedbetalingsplan vil det også være lettere å holde seg til den over lengre tid.

Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  6,86 - 50,00% Eff. rente
  20 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215
 • 5 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  6.82 - 48.76% Eff. rente
  18 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
 • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
  9,59 - 37,62% Eff. rente
  23 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eksempel: Eff.rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682.
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  5,58 - 24,4% Eff. rente
  20 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr
Siste artikler
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende
Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
et kommersielt samarbeid med Speqta AB
Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget