Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 23 mars 2017
nedbetal refinansiering

Reduser nedbetalingstiden på lånet ditt med refinansiering

De aller fleste har en ambisjon om å bli gjeldfrie. En hverdag der faste månedsavdrag til en eller flere långivere er et ikke-tema. Men det er tøft å bli gjeldfri. De fleste som tar opp både lån med og uten sikkerhet må regne med mange år før gjeldfriheten blir en realitet. For å gjøre belastningen på privatøkonomien så minimal som mulig bør du sørge for å redusere nedbetalingstiden din. I alle fall den grad du kan gjøre det. Når du står i denne situasjonen kan refinansiering av lånet ditt være et godt alternativ. Dette kan potensielt gi deg en lavere totalkostnad på lånet ditt, og dermed en kortere nedbetalingstid.

Hva er refinansiering?

Før vi går inn på hvordan refinansiering kan hjelpe deg kan det være lurt å ta en titt på hva dette begrepet egentlig betyr. Refinansiering handler i praksis om å ta opp et nytt lån for å betale ned på eksisterende gjeld. Som kanskje virker litt selvmotsigende. Og det ville det også ha vært om ikke det nye lånet ga deg bedre vilkår. Poenget med refinansiering er nemlig å finne et lån som blir billigere for deg i det lange løp.

Når du har gjort det kan du bruke lånebeløpet ditt på å betale ned for gjelden du allerede sitter med. Slike lån kalles også for refinansieringslån. Men det eneste dette betyr er altså at du flytter gjelden din fra en långiver til en annen. Hvis du får til dette på en smart måte kan refinansiering hjelpe deg med å redusere nedbetalingstiden din betraktelig.

Få et billigere lån med refinansiering

Refinansieringslån retter seg spesifikt mot de låntakerne som ønsker å gjøre gjelden mer gunstig i løpet av nedbetalingsperioden sin. Dette betyr i de aller fleste tilfeller at tilbydere av slike lån kan tilby en svært kompetitiv rente. Med tanke på gjeld uten sikkerhet, som forbrukslån eller kredittkortgjeld, er dette spesielt gunstig. På disse låntypene ligger renten veldig høyt. Og fordi den beregnes av resterende gjeldsbeløp hver eneste måned har nedbetalingstiden stor innvirkning på totalkostnaden.

Hvis du da får muligheten til å flytte gjelden din over til en annen långiver kan refinansiering gi deg et mye billigere lån. Det betyr i praksis at du kan betale ned mer av gjelden din ved hvert månedsavdrag. Jo mindre du må betale i renter, jo billigere blir lånet for deg totalt sett. Og jo raskere du får betalt ned, jo mindre betaler du i renteutgifter i løpet av låneperioden.

Refinansiering når du har gjeld mer enn ett sted

Refinansiering kan spare deg for særskilt mye penger dersom du har gjeld mer enn ett sted. Dette kan for eksempel være hvis du sitter på noe kredittkortgjeld og et lån uten sikkerhet. I disse tilfellene betaler låntaker rente og terminavgifter dobbelt opp. Renten ligger som oftest også veldig mye høyere enn om man fant et gunstig refinansieringslån.

Derfor er en god tommelfingerregel at å samle opp gjeld uten sikkerhet alltid vil være billigere i det lange løp. Rentetilbudet du mottar henger sammen med lånebeløpet ditt. På lån uten sikkerhet betyr et høyere lånebeløp en lavere rente. Så hvis du kan samle opp to beløp i ett lån vil du få en gunstigere rente enn når du betaler de hver for seg. Da vil også nedbetalingstiden din bli redusert, i og med at du kan betale mer i avdrag hver måned.

Tips når du skal refinansiere

Å se etter et godt refinansieringsalternativ er akkurat som å se etter et lån med gode vilkår. Refinansieringslån er nemlig som oftest forbrukslån uten sikkerhet, med formål om nedbetaling av eksisterende gjeld. Derfor er det viktig at du tar deg god tid når du skal refinansiere. Det lureste du kan gjøre hvis du tenker denne løsningen til gjeld uten sikkerhet er å bruke en såkalt anbudsside for forbrukslån. Dette er en gratistjeneste som også er uforpliktende.

Her legger du helt enkelt inn ønsket lånebeløp og personopplysningene dine. Anbudssiden sender deretter søknaden ut til sine samarbeidspartnere og du får de beste tilbudene i retur. For å redusere nedbetalingstiden din er det viktig at du primært fokuserer på en lav rente. Sørg for å gjøre deg godt kjent med markedet før du tar opp et refinansieringslån. Videre er det en god idé å sjekke om den aktuelle långiveren tilbyr hjelp med refinansieringen. I så fall slipper du å gjøre oppryddingsarbeidet selv.

Tips til å redusere nedbetalingstiden på lånet ditt

For å faktisk redusere nedbetalingstiden på lånet ditt er det viktig at du lager en nedbetalingsplan for deg selv. Hvis du refinansierer og bare reduserer beløpet på månedsavdragene dine vil ikke nedbetalingstiden bli noe kortere. Det aller viktigste her er at du holder månedsbeløpet ditt der det var før refinansieringen. Dersom du har funnet et lån med en gunstig rente vil dette bety en redusert nedbetalingstid fordi du kan betale ned mer av lånet ved hvert avdrag.

Refinansiering er også et godt tidspunkt for å se om det er noen mulighet for å øke månedsbeløpet ditt. Hvis målet er å bli gjeldfri så raskt som mulig er den beste metoden et strukturert og målrettet budsjett med fokus på effektiv nedbetaling av gjelden.

Anbefalte forbrukslån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,99% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff.rente 14,01%, 140.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 191.566,- Ved å be om tilbud, godtar du Lendo sine Vilkår
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,90% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 14,30%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 640,-, Totalt: 94.333,-
Siste artikler

De største problemene med smålån

Små og raske lån lokker med lette penger. Men det kan fort bli en dyr felle.

Les saken
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende