Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 9 april 2017
refinansiere smålån

Refinansiering av smålån

Skal du refinansiere smålån?

Vi viser deg hva du skal passe på når du skal refinansiere smålån!

Hva er et smålån?

Et smålån er, som navnet tilsier, et lite lån. Noen har gjerne ingen slike lån, mens andre har mange. Mange butikker og selskap tilbyr i dag avbetaling for produktene du kjøper hos dem. Og det er enkelt å ta opp forbrukslån når en trenger dem. Når du har flere smålån, kan det i mange tilfeller være lurt å refinansiere disse smålånene. Slik kan du både få mer oversikt og spare penger.

Fordelene ved refinansiering av smålån

Har du mange forskjellige smålån hos flere forskjellige aktører, får du gjerne mange forskjellige fakturaer med like mange forfallsdatoer, og det er lett å miste oversikten. Mister du denne oversikten er det gjerne også fort gjort å glemme å betale, og alt hoper seg opp. Å refinansiere gjelden din, kan spare deg for ulempene ved dette.

Rentene på dine smålån er ikke nødvendigvis like, men jo mindre lånet er, jo høyere er antakelig renten. Den banken som eventuelt refinansierer dine smålån og samler det til ett større lån, vil gjerne ha de samme administrasjonskostnadene for et stort lån som for et lite lån, og dette bidrar til å gjøre det attraktivt for dem å refinansiere lånene dine. Banken tjener dessuten mer på deg som kunde totalt sett når du har ett større lån hos dem, enn når du har mange smålån hos mange aktører. Slik får du ofte en lavere rente ved å refinansiere smålånene dine, og du sparer med det penger.

Refinansier uten sikkerhet

De forskjellige aktørene du har dine smålån hos tar gjerne alle termingebyrer hver gang du betaler ned på smålånet. Gebyret virker gjerne lite der og da, men i sum kan det bli mye. Samler du alle lånene til ett ved en refinansiering, kan du spare mye ved at du unngår alle disse termingebyrene, og heller bare betaler ett periodisk termingebyr for det samlede lånet.

Det er fort gjort at en glemt faktura ligger for lenge i skuffen, eller at for mange fakturaer gjør det vanskelig å betale alle. Dette kan fort resultere i at en faktura går til inkasso, noe som bare gjør det enda vanskeligere å betale regningen. En annen fordel ved refinansiering av smålån er at du kan få på plass en nedbetalingsplan som du kan leve med. Det tas hensyn til din økonomiske situasjon.

Veien videre – hvordan refinansiere?

Ønsker du å refinansiere dine smålån, kan du ta kontakt med banken din og be deres rådgivere hjelpe deg. Å søke om refinansiering er ingen vanskelig prosess, og det finnes også tilbydere på internett som samler refinansieringstilbud fra flere forskjellige banker for deg. Slik får du det beste tilbudet på markedet som finnes for deg. Vær ærlig om hvilke smålån du har, slik at banken kan hjelpe deg best mulig.

Eier du en bolig som har steget i verdi, eller som ingen allerede har sikkerhet i? En refinansiering av smålånene dine kan være å låne opp på boligen din. Da tar banken pant i boligen din, som en sikkerhet for lånet du tar opp hos dem ved refinansieringen av lånene dine. Eier du ikke boligen din, eller har den ikke steget i verdi slik at du har ubenyttet sikkerhet i den, kan en refinansiering også finne sted som en samling av smålån til et større forbrukslån uten sikkerhet.

Sørg for at du søker refinansiering før det går for langt. Har du problemer med å betale ned smålånene dine, er det langt vanskeligere å søke om en refinansiering. Det er derfor viktig at du går i gang med refinansieringen så snart smålånene blir mange og dyre.

Mulighetene er mange, og det samme er tilbyderne. En god start kan være å ta kontakt med banken du vanligvis bruker – de hjelper deg gjerne.

Finn beste lån for refinansiering her
Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff: 150 000 kr. o/6 år: Eff. rente 13,40%, Kostnad 64 361 kr. Totalt 214 361,- Ved å be om tilbud, godtar du Lendo sine Vilkår
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,99% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,90% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 14,30%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 640,-, Totalt: 94.333,-
Siste artikler
Den reelle kostnaden av å utsette betalinger på forbrukslånet

Den reelle kostnaden av å utsette betalinger på forbrukslånet ditt

Er du i tvil om du bør benytte deg av bankens tilbud om en betalingsutsettelse på forbrukslånet? Ta en titt her.

Les saken
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende