Rating

  Send omtale
  forbruslan_admin_@
  Sist oppdatert: 18 August 2021
  8 grunner til refinansiering

  8 grunner til å refinansiere

  Har du vurdert refinansiering? For mange kan dette være en svært gunstig økonomisk løsning, spesielt når det kommer til lån uten sikkerhet – som forbrukslån, smålån og kredittkort.

  Da er gjerne både rente og gebyrer dyre, og en refinansiering kan potensielt spare deg for ganske mange tusen kroner. Dessuten får du ryddet ordentlig opp i sysakene dine.

  I denne artikkelen går vi gjennom åtte gode grunner til å refinansiere.

  Lånebeløp
  10 000 - 500 000
  Effektiv rente
  5,11 - 24,4%
  Aldersgrense
  20 år
  Utbetaling
  1 dag
  star star star star star
  star star star star star
  (51 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr

  Refinansiering kan gi bedre privatøkonomi:

  1: Du får en mer oversiktlig økonomi

  Hvis du har mer enn ett lån kan refinansiering ofte være spesielt gunstig. Det gjelder særlig smålån og kredittkortgjeld. Ved å refinansiere all gjelden til ett lån slipper du dobbelt opp med gebyrer og avgifter.

  Om du tar opp dette refinansierer i forbrukslån eller i et lån med sikkerhet i bolig vil ha samme effekt på økonomien: den blir enklere å forholde seg til. Du trenger ikke å tenke på flere månedsregninger som skal betales. Her kan du sette opp autotrekk og bare å betjene det ene beløpet.

  Det fører også til at det blir enklere å både budsjettere og betale ned på gjelden din. I dag betaler du kanskje renter på både kredittkort og smålån? Ved å samle opp lånene kan du i stedet bruke disse pengene på avdrag.

  2: Du får bedre oversikt over rentemarkedet

  Hvis du har hatt gjelden din en stund er det sannsynlig at rentemarkedet har endret seg. Og når du skal refinansiere bør du definitivt finkjemme markedet skikkelig.

  Det betyr at refinansieringen sørger for at du blir mer oppdatert på rentemarkedet. Dette vil være svært gunstig for å måle opp mot de eksisterende vilkårene dine. Det kan godt hende at du betaler veldig mye mer i renter i dag enn du egentlig trenger.

  Dermed sørger refinansieringen for at du fremskaffer en oversikt over vilkårene du potensielt kan skaffe deg. I det lange løp har renter og betingelser mye å si for totalkostnaden på lånene dine. Og derfor er det lurt å sjekke rentene med jevne mellomrom.

  3: Gjelden blir billigere å betjene

  Poenget med refinansiering er at du skal få bedre vilkår på lånene dine enn de du har i dag. Da blir det billigere å betjene gjelden, og du kan bruke mer penger på månedsavdrag.

  Tommelfingerregelen når det kommer til gjeld uten sikkerhet er at et større lånebeløp betyr en lavere rente. Det er med andre ord svært lite gunstig å ha gjelden sin på mer enn ett sted. Da betaler du dobbelt opp med både termingebyrer og renter.

  Ved å refinansiere nøster du opp i disse beløpene. Du får aller mest sannsynlig en lavere effektiv rente. Og du slipper flere månedsutgifter.

  Fordi banken tjener mer totalt sett på en kunde med et stort lånebeløp finnes det også godt med tilbud. Noen tilbydere av forbrukslån spesialiserer seg på såkalte refinansieringslån. Her tilbys det svært gode renter på lån uten sikkerhet.

  4: Du kan redusere nedbetalingstiden din betraktelig

  Det vil alltid lønne seg å bli kvitt gjeld så raskt som mulig. En lavere belåningsgrad styrker kredittscoren din og gir deg en romsligere økonomisk hverdag. Derfor bør man alltid jobbe for å korte ned på nedbetalingstiden sin.

  Når du refinansierer blir kostnadene tilknyttet lånet ditt reduserte. Da kan du også sette av mer penger i måneden til nedbetaling av gjeld. Konsekvensen er at nedbetalingstiden din blir kortere.

  Hvis du ønsker å refinansiere kan det være lurt å kombinere dette med å lage seg en nedbetalingsplan. Her setter du opp en konkret strategi for hvordan du skal kvitte deg med gjelden.

  Dersom man klarer å holde seg til denne planen, også på boliglånet, vil den spare mange for flere hundre tusen kroner. For at det skal være enklest mulig å lage en slik plan bør du bruke en nedbetalingskalkulator.

  5: Du får sammenlignet tilbud helt gratis og uforpliktende

  Som nevnt er det alltid viktig å finkjemme markedet når man skal refinansiere. Dette vil gi deg oversikten du trenger for å ta et godt valg.

  I leteprosessen bør du definitivt benytte deg av en eller flere anbudssider. Dette er nettsteder som samarbeider med flere norske långivere for å kunne gi deg de beste forbrukslån på markedet. Og du kan bruke tjenesten deres både gratis og uforpliktende.

  Det eneste du trenger å gjøre her er å fylle inn ønsket lånebeløp og personopplysningene dine. Deretter sender anbudssiden søknaden din ut til sine samarbeidspartnere. I retur får du et utvalg av de beste tilbudene.

  Slike tjenester sparer deg for utrolig mye tid. I stedet for å lete manuelt i mylderet av lånetilbud er søknadsprosessen unnagjort på null komma niks. Da får du også et godt bilde av de reelle refinansieringsalternativene dine.

  6: Konkurranse betyr svært gode vilkår

  På disse anbudssidene vet långiverne at de konkurrerer om deg som kunde. Og fordi høye lånebeløp er attraktive er de interesserte i å kapre deg. Her råder det altså konkurranse – i din favør.

  Det betyr at tilbudene du mottar via en anbudstjeneste er svært kompetitive. Vilkårene er gode, og du vil få tilbud om en lav effektiv rente. Hvis du i dag betjener smålån eller kredittkortgjeld kan du regne med i alle fall 5-10% lavere rente.

  At det er så stor konkurranse på forbrukslånmarkedet er veldig gunstig for deg som låntaker. Du kan velge og vrake blant tilbudene – og spare mye penger på lånet du ender opp med.

  Folkets favoritt
  Lånebeløp
  10 000 - 500 000
  Effektiv rente
  6,86 - 50%
  Aldersgrense
  20 år
  Utbetaling
  1 dag
  star star star star star
  star star star star star
  (122 Anmeldelser)
  Eksempelrente: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

  7: Du blir kvitt smålån og kredittkortgjeld raskt

  Dersom du skal refinansiere i lån uten sikkerhet kan du regne med en effektiv søknadsprosess. Det gjennomføres en kredittsjekk, og du signerer med BankID.

  Hvis du skal bruke refinansieringen til å kvitte deg med smålån eller kredittkortgjeld er dette gunstig. Så snart du har mottatt pengene kan du innfri disse lånene.

  Jo kortere tid du sitter med ugunstig gjeld uten sikkerhet, jo mindre renteutgifter må du betale. Noen tilbydere av forbrukslån gjør også refinansieringsarbeidet for deg.

  Det eneste du trenger å gjøre da er å oppgi informasjon om de eksisterende lånene dine. Den nye långiveren din vil ta av seg resten av jobben.

  8: Du blir mer motivert til å kvitte deg med gjelden

  Det er noe med å ta tak i prosjekter. Om dette er oppussing, sparing eller gjeldsnedbetaling vil fokus og motivasjon ha mye å si. Slik er det også med gjelden din.

  Når du må ta fram gjeldsbeløpene dine og ta bevisste valg for å gjøre dem billigere vil du bli mer motivert. Da får du en oversikt over hvor mye penger du kan spare. Og sannsynligvis oppleve at du ønsker å kvitte deg med gjelden raskere.

  Nedbetalingstid er alfa omega når det kommer til totalkostnad på lån uten sikkerhet. Med en høy rente er det gunstig å betale så få månedsbeløp som mulig. Derfor er det også lurt å lage en nedbetalingsplan og følge denne så nøye som mulig.

  Anbefalte forbrukslån
  • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
   6,86 - 50% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215
  • 5 000 - 500 000 kr Lånebeløp
   6.82 - 48.76% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   9,59 - 37,62% Eff. rente
   23 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff.rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682.
  • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
   5,11 - 24,4% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr
  Siste artikler
  Anbefalte sider
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende
  Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
  et kommersielt samarbeid med Speqta AB
  Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

  Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget