Rating

  Send omtale
  Britt Pedersen
  Publisert: 19.08.22 Sist oppdatert: 02.12.22
  8 grunner til refinansiering

  8 grunner til å refinansiere

  I går kom beskjeden fra Norges Bank – styringsrenten settes opp til 1,75% og er vi har nå den høyeste styringsrenten på 10 år. Dette i kombinasjon med prisøkning setter press på manges privatøkonomi. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache forklarer at rentehevingen er for å dempe presset i norsk økonomi og bringe inflasjonen ned. I pressemeldingen fra Norges bank vurderes det som sannsynlig at styringsrenten vil øke ytterligere under høsten.

  Prisøkning presser privatøkonomien

  Økte matvarepriser, økt rente og høye strømpriser setter hardt press på manges privatøkonomi. Mange velger å refinansiere for å frigjøre penger og få ned omkostninger knyttet til lån. I denne artikkelen går vi gjennom åtte gode grunner til å refinansiere.

  Refinansiering - 8 grunner til å refinansiere

  Refinansiering kan gi bedre privatøkonomi

  Er du en av mange som vurderer refinansiering? Det kan være en gunstig økonomisk løsning, spesielt når det kommer til lån uten sikkerhet – som forbrukslån, smålån og kredittkort. Dett er lån uten sikkerhet og da er ofte rente og gebyrer dyre. En refinansiering kan potensielt spare deg for ganske mange tusen kroner. Dessuten får du en skikkelig opprydding i økonomien og ofte bedre oversikt over hva pengene dine går til.

  Åtte gode grunner til å refinansiere:

  • Du får en mer oversiktlig økonomi – Hvis du har mer enn ett lån kan refinansiering ofte være spesielt gunstig. Det gjelder særlig smålån og kredittkortgjeld. Ved å refinansiere all gjelden til ett lån slipper du dobbelt opp med gebyrer og avgifter. Om du refinansierer med forbrukslån eller i et lån med sikkerhet i bolig vil ha samme oppryddings effekt på økonomien: den blir enklere å forholde seg til. Du trenger ikke å tenke på flere månedsregninger som skal betales. Her kan du sette opp autotrekk og bare å betjene det ene beløpet. Det fører også til at det blir enklere å både budsjettere og betale ned på gjelden din. I dag betaler du kanskje renter på både kredittkort og smålån? Ved å samle opp lånene kan du i stedet bruke disse pengene på avdrag.
  • Du får bedre oversikt over rentemarkedet – Hvis du har hatt gjelden din en stund er det sannsynlig at rentemarkedet har endret seg. Og når du skal refinansiere bør du definitivt finkjemme markedet skikkelig. Det betyr at refinansieringen sørger for at du blir mer oppdatert på rentemarkedet. Med refinansiering får du en bedre oversikt over vilkårene. I det lange løp har renter og betingelser mye å si for totalkostnaden på lånene dine. Og derfor er det lurt å sjekke rentene med jevne mellomrom og sammenligne långivere..
  • Gjelden blir billigere å betjene Poenget med refinansiering er at du skal få bedre vilkår på lånene dine enn de du har i dag. Da blir det billigere å betjene gjelden, og du kan bruke mer penger på månedsavdrag. Tommelfingerregelen når det kommer til gjeld uten sikkerhet er at et større lånebeløp betyr en lavere rente. Det er med andre ord svært lite gunstig å ha gjelden sin på mer enn ett sted. Da betaler du dobbelt opp med både termingebyrer og renter. Ved å refinansiere kan du få en lavere effektiv rente totalt sett. Og du slipper flere månedsutgifter. Fordi banken tjener mer totalt sett på en kunde med et stort lånebeløp finnes det også godt med tilbud. Noen tilbydere av forbrukslån spesialiserer seg på såkalte refinansieringslån. Her tilbys det svært gode renter på lån uten sikkerhet.
  •  Du kan redusere nedbetalingstiden din betraktelig – Det vil alltid lønne seg å bli kvitt gjeld så raskt som mulig. En lavere belåningsgrad styrker kredittscoren din og gir deg en romsligere økonomisk hverdag. Derfor bør man alltid jobbe for å korte ned på nedbetalingstiden sin. Når du refinansierer blir kostnadene tilknyttet lånet ditt reduserte. Da kan du også sette av mer penger i måneden til nedbetaling av gjeld. Konsekvensen er at nedbetalingstiden din blir kortere.Når du refinansierer er det lurt å kombinere dette med en nedbetalingsplan. Her setter du opp en konkret strategi for hvordan du skal kvitte deg med gjelden. For at det skal være enklest mulig å lage en slik plan bør du bruke en nedbetalingskalkulator.
  •  Du kan sammenligne tilbud helt gratis og uforpliktende Som nevnt er det alltid viktig å finkjemme markedet når man skal refinansiere. Dette vil gi deg oversikten du trenger for å ta et godt valg. Du bør definitivt benytte deg av en eller flere anbudssider. Dette er nettsteder som samarbeider med flere norske långivere for å kunne gi deg de beste forbrukslån på markedet. Og du kan bruke tjenesten deres både gratis og uforpliktende. Det eneste du trenger å gjøre her er å fylle inn ønsket lånebeløp og personopplysningene dine. Deretter sender lånemeglerene ut søknaden din ut til sine samarbeidspartnere. I retur får du et utvalg av de beste tilbudene. Slike tjenester sparer deg for utrolig mye tid og gir deg en oversikt over dine reelle refinansieringsalternativ.
  • Konkurranse betyr bedre vilkår – Lånemeglere vet  at långiverne konkurrerer om deg som kunde. Og fordi høye lånebeløp er attraktive er de interesserte i å kapre deg. Her råder det altså konkurranse – i din favør. Det betyr at tilbudene du mottar via en anbudstjeneste er kompetitive. Vilkårene er gode, og du vil få tilbud om en lav effektiv rente. Hvis du i dag betjener smålån eller kredittkortgjeld kan du regne med i alle fall 5-10% lavere rente.
   Folkets favoritt
   Lånebeløp
   10 000 - 600 000
   Effektiv rente
   5,03 - 49,92%
   Aldersgrense
   20 år
   Utbetaling
   1 dag
   star star star star star
   star star star star star
   (122 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff. rente 10.64%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 33,290, totalt kr 153.290
  • Du blir kvitt smålån og kredittkortgjeld raskere . Dersom du skal refinansiere i lån uten sikkerhet kan du regne med en effektiv søknadsprosess. Det gjennomføres en kredittsjekk, og du signerer med BankID. Hvis du skal bruke refinansieringen til å kvitte deg med smålån eller kredittkortgjeld er dette gunstig. Så snart du har mottatt pengene kan du innfri disse lånene. Jo kortere tid du sitter med ugunstig gjeld uten sikkerhet, jo mindre renteutgifter må du betale. Noen tilbydere av forbrukslån gjør også refinansieringsarbeidet for deg. Det eneste du trenger å gjøre da er å oppgi informasjon om de eksisterende lånene dine. Den nye långiveren din vil ta av seg resten av jobben.
  • Du får motivasjon til å kvitte deg med gjelden –Når det gjelder gjeldsnedbetaling vil fokus og motivasjon ha mye å si. Når du må ta fram gjeldsbeløpene dine og ta bevisste valg for å gjøre dem billigere vil du bli mer motivert. Da får du en oversikt over hvor mye penger du kan spare. Og sannsynligvis oppleve at du ønsker å kvitte deg med gjelden raskere. Nedbetalingstid er alfa omega når det kommer til totalkostnad på lån uten sikkerhet. Med en høy rente er det gunstig å betale så få månedsbeløp som mulig. Derfor er det også lurt å lage en nedbetalingsplan og følge denne.

  Skal du refinansiere boliglån? Les mer her

  Anbefalte forbrukslån
  • 10 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   5,03 - 49,92% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 33.290, totalt kr 153.290
  • 5 000 - 500 000 kr Lånebeløp
   6.82 - 48.76% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   7,40 - 37,62% Eff. rente
   23 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff.rente 13,12%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 13.430. Total: 113.430.
  • 10 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   5,00 - 24,4% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   4 dager Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr
  Siste artikler
  Anbefalte sider
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende
  Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
  et kommersielt samarbeid med Rocket Revenue AB
  Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

  Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget