Rating

  Send omtale
  forbruslan_admin_@
  Sist oppdatert: 12 Oktober 2021
  kan man få ferielån

  Ferielån kan redde sommeren

  Nå er sommeren her for alvor. For de fleste nordmenn betyr dette ferie, og gjerne en eller flere utenlandsreiser på egenhånd eller med familien. Dersom du går en kostbar sommerferie i møte har du kanskje bekymringer rundt hvordan du skal finansiere den.

  Da kan det hende at et ferielån er en god løsning for deg, både til større og mindre ferier. Denne typen lån har imidlertid en rekke fallgruver som det er viktig å holde seg unna. Her får du informasjonen du trenger for å ta et godt valg for privatøkonomien.

  Lånebeløp
  10 000 - 600 000
  Effektiv rente
  5,11 - 24,4%
  Aldersgrense
  20 år
  Utbetaling
  1 dag
  star star star star star
  star star star star star
  (51 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr

  Hva er et ferielån?

  Kort sagt er ferielån helt enkelt et forbrukslån man tar opp for å finansiere ferien. Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Det betyr at långiver ikke tar noen pant i bolig eller andre eiendeler for å godkjenne lånet.

  Det er en del ting som må være på plass for at et ferielån skal være aktuelt for deg. Først og fremst kan du ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. Per i dag finnes det ingen långivere som godkjenner lån til personer med en slik anmerkning.

  Videre må du være myndig og ha en fast inntekt for å søke om ferielån. Noen kreditorer har også et minstekrav til inntektsnivået ditt, som gjerne ligger på rundt 200.000 kroner i året. Du må også være registrert i folkeregisteret for at søknaden skal vurderes.

  Man kan låne inntil 600.000 kroner uten sikkerhet i dag. Det er imidlertid viktig å være obs på hvilken økonomisk forpliktelse et ferielån er før man takker ja.

  Ferielån hjelper deg til å finansiere ferien din

  Fordeler med ferielån

  Den største fordelen med et ferielån er at det er forholdsvis enkelt å få innvilget. Så lenge du innfrir kriteriene nevnt over er det sannsynlig at långiver vil godkjenne søknaden din. Vær obs på at lånebeløpet du får tilbud om vil være helt avhengig av bankens kredittvurdering av deg.

  Med mulighet for å låne så mye uten sikkerhet kan man finansiere så å si alle typer ferier med et ferielån. Etter godkjenning vil også pengene komme raskt inn på konto – og søknadsprosessen tar sjelden mer enn et par virkedager.

  Fordi ferielån er uten sikkerhet stilles det ingen krav fra långivers side til hvordan du skal bruke lånebeløpet ditt. Her har du helt frie tøyler til å realisere akkurat den ferien du ønsker deg.

  Men raske og enkle penger har selvfølgelig også store baksider. Disse er det viktig at du er innforstått med før du benytter deg av et ferielån som finansieringsløsning denne sommeren.

  Ulemper med ferielån

  Når det ikke tas pant i et lån medfører dette en veldig mye større risiko for långiver. Da er det kun din inntekt som blir stående som sikkerhet for lånet. Skulle du miste denne er sannsynligheten stor for at du ikke vil klare å betjene lånet.

  For å ta høyde for denne faktoren tilbys samtlige lån uten sikkerhet med en høy effektiv rente. Det er vanlig at denne ligger på mellom 10% og 25%. Sammenligner man med et boliglån, med sikkerhet i boligen, er dette skyhøyt.

  Du bør også være obs på at effektivt rentetilbud vil være helt avhengig av lånebeløpet ditt. Tommelfingerregelen her er at et større lån vil medføre en lavere rente og visa versa. Lengde på nedbetalingsperioden vil også ha mye å si for totalkostnaden på lånet.

  Altså er den store ulempen med ferielån at de koster deg en god del penger. Du må belage deg på å betjene det over lengre tid. Og renteutgiftene vil også medføre en dyrere ferie enn en man betaler med oppsparte penger.

  Kan kredittkortet være en løsning?

  Dersom du trenger en mer kortsiktig finansieringsløsning for ferien kan det være lurt å kikke på muligheten for å bruke et kredittkort. Disse kommer med en rentefri betalingsutsettelse som kan gi deg opptil 60 dagers gratis nedbetalingstid på ferieutgiftene.

  Her er det viktig å presisere at så snart frist for betalingsutsettelsen går ut vil utestående kredittkortgjeld begynne å koste veldig mye penger. Effektiv rente på kredittkort ligger gjerne på mellom 20% og 30%.

  Så lenge du vet at du vil ha pengene til disposisjon før fristen går ut vil kredittkort være en god finansieringsløsning for sommerferien. Da slipper du å betale renter på lånet ditt. Og du får også fordelene et kredittkort medbringer i utlandet som for eksempel forsikring mot svindel.

  Er du usikker på om du vil ha pengene tilgjengelig før den rentefrie betalingsutsettelsen går ut? Da er det gunstigere å kikke på muligheten for et ferielån. Dette vil i nesten samtlige tilfeller være billigere på lengre sikt enn kredittkortgjeld.

  Vurder privatøkonomien grundig før du tar opp ferielån

  For at privatøkonomien skal kunne takle et ferielån uten sikkerhet må den ha godt med slingringsmonn. Selv om det kan være fristende å realisere drømmeferien med et lån er det derfor viktig at du gjør en grundig vurdering først.

  Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å kikke over hvor mye penger du har til disposisjon etter faste utgifter og forbruk er betalt. Dette er i teorien midlene du har til å dekke et eventuelt ferielån.

  Husk også på å gjøre en grundig vurdering av hvilken nedbetalingsperiode du velger for ferielånet. Ideelt sett bør denne være så kort som mulig. Da unngår du høye renteutgifter som tærer på privatøkonomien over lengre tid.

  Folkets favoritt
  Lånebeløp
  10 000 - 500 000
  Effektiv rente
  5,33 - 49,92%
  Aldersgrense
  20 år
  Utbetaling
  1 dag
  star star star star star
  star star star star star
  (122 Anmeldelser)
  Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

  Undersøk markedet for ferielån nøye – før du låner

  Det finnes et hav av forbrukslåntilbydere på markedet i dag. Og de kniver alle om å skaffe deg som kunde. Derfor kan du regne med å bli konfrontert med en rekke fristende tilbud, som ikke nødvendigvis er så gode som de ser ut til å være.

  Før du søker om ferielån er det viktig å gjøre seg godt kjent med markedet for lån uten sikkerhet. Finn ut av hva slags rentetilbud du kan regne med, samt hvilken fleksibilitet de forskjellige långiverne tilbyr.

  Den enkleste måten å skaffe seg en god oversikt på er ved å bruke en anbudsside. Her fyller du inn personopplysninger og ønsket lånebeløp, og mottar tilbud i retur. Tjenestene er uforpliktende og gratis å bruke.

  Slik nedbetaler du ferielånet så raskt som mulig

  Hvis du tar opp ferielån denne sommeren er det viktig at du har en solid plan for hvordan du skal kvitte deg med det. Til dette formålet bør du sette opp en nedbetalingsplan i forbindelse med oppstart av låneperioden.

  Bruk en nedbetalingskalkulator i kombinasjon med månedsbudsjettet ditt for å lage en strategi. Husk på å være realistisk når du setter opp månedsbeløpet til nedbetaling av ferielånet ditt.

  Som nevnt vil lånet bli billigst hvis du kvitter deg med det raskt. Derfor bør det være et mål å få til nettopp dette. Husk på å vurdere lånekostnadene opp mot feriens verdi. Du bør unngå å sitte igjen med et bittert lånebeløp for en sommerferie som ikke var verdt de ekstra utgiftene.

  Anbefalte forbrukslån
  • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
   5,33 - 49,92% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215
  • 5 000 - 500 000 kr Lånebeløp
   6.82 - 48.76% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   7,40 - 37,62% Eff. rente
   23 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff.rente 13,12%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 13.430. Total: 113.430.
  • 10 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   5,11 - 24,4% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr
  Siste artikler
  Anbefalte sider
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende
  Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
  et kommersielt samarbeid med Speqta AB
  Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

  Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget