Rating

  Send omtale
  Britt Pedersen
  Publisert: 02.03.17 Sist oppdatert: 12.01.23
  ferielån

  Forbrukslånet som kan redde sommeren

  Det er dyrt å reise på sommerferie. Selv når man bare er en familie på to er ferier en kostbar affære, og spesielt i høysesongen. Hvis man allerede har en stram privatøkonomi kan det også være vanskelig å spare opp nok penger til en skikkelig sommertur. I slike tilfeller er det mange nordmenn som tyr til kredittkortet for å betale for reisen. Men i visse situasjoner kan det imidlertid være et godt alternativ å gå for et såkalt ferielån. Allikevel er det viktig å trå varsomt for at ferien ikke skal ende opp med å koste det doble eller tredoble. Vi gir deg tipsene du trenger for å finansiere sommerferien på best mulig måte.

  Lånebeløp
  10 000 - 600 000
  Effektiv rente
  5,00 - 24,4%
  Aldersgrense
  20 år
  Utbetaling
  4 dager
  star star star star star
  star star star star star
  (51 Anmeldelser)
   Eksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr

  Hva er et ferielån?

  Et ferielån er helt enkelt et forbrukslån som du bruker på ferien din. Det er både fordeler og ulemper med et forbrukslån. Hovedfordelen er at långiver ikke stiller noen krav til hvordan du bruker lånebeløpet ditt. Altså står du helt fritt til å realisere drømmeferien til Thailand eller Peru med et ferielån. Forbrukslån er imidlertid også lån uten sikkerhet. Dette betyr at det ikke tas pant i eiendeler eller bolig når lånet innvilges. Da tar långiver en høyere risiko med lånet, som igjen resulterer i en høy rente. Det er vanlig at denne ligger på mellom 15% og 25% avhengig av lånebeløpet. Et lavere lånebeløp betyr i de fleste tilfeller en høyere rente. Altså er det flere viktige ting å ta i betraktning når du skal vurdere et ferielån. Som med alle andre lån er allikevel alfa omega at du tenker realistisk.

  Tenk realistisk på ferielånet

  Kanskje har du en ferie du har drømt om lenge. Eller hatt et langt og tøft arbeidsår som du trenger et skikkelig avbrekk fra. Da kan det være fristende å ta opp et stort ferielån til en skikkelig luksustur for deg og familien. Men du må tenke realistisk hvis du skal låne uten sikkerhet til ferie. Først og fremst er det viktig at du tar innover deg hvilken effekt ferielånet vil ha på hverdagsøkonomien også etter sommerferien er over. Hvor mye er dere villige til å betale for den ultimate reisen? Uansett hvor lav rente dere skaffer er forbrukslån kostbare. Derfor er det viktig å måle ferien opp mot det totale beløpet dere vil ende opp med å betale for lånet. Videre har nedbetalingstiden på et ferielån størst innvirkning på totalkostnaden. Hvis det er snakk om noen ti tusen kroner bør dere derfor ha en målsetning om å nedbetale gjelden så raskt som mulig etter ferien er over.

  Les mer: Betingelsene du må sette deg inn i før du søker om forbrukslån

  Kredittkort eller forbrukslån – hva er best til ferien?

  Det er selvfølgelig også en mulighet å bruke et kredittkort til sommerferien. Hovedfordelen med kredittkort er betalingsutsettelsen de kommer med. Denne kan være på så mye som 60 dager, og blir i praksis en gratis låneperiode. I tillegg har en rekke kredittkort reiseforsikring inkludert. Men dersom dere ikke klarer å betale ned på kredittkortgjelden innen fakturafristen går ut blir kredittkortgjeld plutselig fryktelig dyrt. Hvis dere vet at det vil ta mer enn to måneder (eller lengden på kredittkortets betalingsutsettelse) å betale for reisen kan et ferielån være en bedre løsning. Kredittkort har skyhøye effektive renter på utestående gjeldsbeløp. Disse kan ligge på så mye som opptil 30%. Da vil det være bedre å skaffe et forbrukslån med effektiv rente på for eksempel 16%. Utgiftene til lånet vil bli lavere og dere kan betale mer i avdrag hver måned. Uansett er hovedpoenget med gjeld uten sikkerhet å kvitte seg med den så raskt som mulig.

  Folkets favoritt
  Lånebeløp
  10 000 - 600 000
  Effektiv rente
  5,03 - 49,92%
  Aldersgrense
  20 år
  Utbetaling
  1 dag
  star star star star star
  star star star star star
  (122 Anmeldelser)
  Eksempel: Eff. rente 10.64%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 33,290, totalt kr 153.290

  Husk på å sammenligne forbrukslån-alternativene dine

  Dersom du skal ta opp et ferielån til sommeren er det viktig at du gjør en grundig jobb. Det er stor forskjell på vilkårene og rentene til de forskjellige forbrukslånene på markedet. Derfor gjør du lurt i å sammenligne forbrukslån-alternativene dine nøye. Husk at hovedmålet bør være å kvitte seg med lånet så raskt som mulig, altså å ha en kort nedbetalingsperiode. Dette betyr at du primært skal lete etter en lav effektiv rente. For å få tak i de beste alternativene til forbrukslån kan det være en god idé å bruke en anbudsside for forbrukslån. Dette er tjenester som sender ut søknaden din til flere långivere på en gang. De er gratis og uforpliktende – og du mottar en god oversikt over valgene dine i løpet av kort tid. Du finner også en god oversikt over forbrukslån på det norske markedet her.

  Tips til en billigere sommerferie

  Om du velger kredittkort eller ferielån for å finansiere sommerferien er det alltid lurt å begrense kostnadene i den grad dette er mulig. Når det kommer til sommerferie er den beste tommelfingerregelen at jo tidligere ute du er med planleggingen, jo billigere vil det bli. Du kan selvfølgelig ha kjempeflaks og finne et fantastisk tilbud helt på tampen av ferien. Men som oftest er både flybilletter og hoteller billigere når du bestiller god tid i forveien. I tillegg til dette er det være lurt å se for seg drømmedestinasjonen og deretter lete etter tilsvarende og billigere alternativer. Strendene på Gran Canaria er akkurat like fine som de i Mexico eller Australia. Tenk kreativt og se etter rimelige destinasjoner som innfrir ferieforventningene. Da kan du ta opp mindre i forbrukslån og allikevel realisere feriedrømmen til sommeren.

  Anbefalte forbrukslån
  • 10 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   5,03 - 49,92% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 33.290, totalt kr 153.290
  • 5 000 - 500 000 kr Lånebeløp
   6.82 - 48.76% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   7,40 - 37,62% Eff. rente
   23 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff.rente 13,12%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 13.430. Total: 113.430.
  • 10 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   5,00 - 24,4% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   4 dager Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr
  Siste artikler
  Anbefalte sider
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende
  Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
  et kommersielt samarbeid med Rocket Revenue AB
  Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

  Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget