Rating

  Send omtale
  Britt Pedersen
  Publisert: 20.03.23 Sist oppdatert: 20.03.23
  Refinansiering av smålån

  Slik kan du få bedre økonomi med refinansiering

  I dag er det stadig flere mennesker som opplever at pengene ikke helt strekker til. Levekostnadene blir stadig høyere, og da er det viktig å sette seg ned å ta noen grep. Selv om det er smart og antagelig nødvendig å kutte ut luksus som kaffe fra kafeen rundt hjørnet hver dag, vil det smarteste sparetipset være å se på refinansiering av eksisterende gjeld. Det gjelder ikke bare deg som har forbrukslån, men også alle med boliglån. Refinansiering gir deg lavere rente, færre månedlige gebyrer, og penger til overs som kan gjøre det lettere å møte de høye kostnadene.

  Ved refinansiering samler du alle eksisterende lån og gjeld i ett lån, som ofte har lavere rente og bedre vilkår enn de individuelle lånene du hadde tidligere. Dette kan gi deg bedre oversikt over økonomien, og ikke minst kan det bidra til at du sparer penger. I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvorfor du bør refinansiere, og hva du bør tenke på.

  Smart med refinansiering i trange tider

  I økonomisk trange tider, slik det er nå med høye kostnader på alt av det vi trenger hver dag, kan det være svært viktig å ta en god kikk på økonomien og forbruket. Dersom du har forbrukslån eller kredittkortgjeld, kan et av de beste sparetipsene være å refinansiere denne gjelden.

  Ved å samle mindre og større forbruksgjeld inn i et og samme lån, vil du totalt sett kunne få en lavere rente. I tillegg vil du redusere antall termingebyr. For mange er det også lettere å beholde oversikten når man har færre långivere å forholde seg til. Det er også mulig å refinansiere boliglånet. Det kan enten gjøres ved å forhandle med banken du har lånet i eller ved å flytte lånet til en bank som tilbyr lavere rente.

  Du kan altså refinansiere  nesten alle typer lån, for eksempel:

  Pengene du sparer på refinansieringen kan du bruke til å

  • Nedbetale gjelden din raskere
  • Spare opp en buffer
  • Få den daglige økonomien til å gå rundt

  Start med en oversikt over nåværende gjeld

  Først og fremst er det viktig å vurdere hvorfor du ønsker å refinansiere. Er det for å spare penger, få bedre oversikt over gjeldsbyrden eller fordi du trenger økonomisk fleksibilitet? Dette vil påvirke valget ditt av hvilken refinansieringsløsning som passer best for deg.

  Det er også viktig å ha en oversikt over all eksisterende gjeld og lån. Dette kan omfatte kredittkortgjeld, forbrukslån, billån, boliglån og eventuelle andre lån. Ved å ha en klar oversikt over hva du skylder og hvilke renter du betaler, kan du lettere sammenligne de refinansieringsalternativene som finnes på markedet.

  Viktige faktorer å vurdere

  Når man vurderer refinansiering, er det også viktig å se på rentenivået. Rentenivået vil påvirke hvor mye man kan spare ved å refinansiere.

  En annen faktor å vurdere er om du ønsker å refinansiere gjelden med sikkerhet eller uten sikkerhet. Refinansiering med sikkerhet innebærer at du stiller sikkerhet for lånet, for eksempel i form av bolig eller bil. Dette kan gi bedre vilkår og lavere rente, men det kan også være risikabelt hvis du ikke klarer å betjene lånet. Refinansiering uten sikkerhet betyr at du ikke stiller sikkerhet for lånet, og dette kan gi høyere rente og dårligere vilkår enn refinansiering med sikkerhet.

  Det kan også være lurt å tenke på hvor lenge du ønsker å ha lånet. Dette kan påvirke valget av refinansieringsløsning. Hvis du ønsker å ha lånet over en kort periode, kan det være lurt å velge en refinansieringsløsning med høyere rente og lavere gebyrer. Hvis du ønsker å ha lånet over en lengre periode, kan det være bedre å velge en refinansieringsløsning med lavere rente og høyere gebyrer.

  Anbefalte forbrukslån
  • 10 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   5,03 - 49,92% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 10,64%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 33.290, totalt kr 153.290
  • 5 000 - 500 000 kr Lånebeløp
   6.82 - 48.76% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 12,00 % 150 000 kr o/5 år, kostnad 50 200 kr, totalt 200 200 kr.
  • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   7,40 - 37,62% Eff. rente
   23 år Aldersgrense
   1 dag Utbetaling
   Eksempel: Eff.rente 13,12%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 0, kostnad 13.430. Total: 113.430.
  • 10 000 - 600 000 kr Lånebeløp
   5,00 - 24,4% Eff. rente
   20 år Aldersgrense
   4 dager Utbetaling
   Eksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr
  Siste artikler
  Anbefalte sider
  • Oversiktlig
  • Gratis tjeneste
  • Helt uforpliktende
  Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
  et kommersielt samarbeid med Rocket Revenue AB
  Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

  Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget