Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 21 februar 2017
kredittkortgjeld

Seks gode råd for å bli kvitt den rådyre kredittkortgjelden

Nordmenn skylder til sammen 82 milliarder i dyre forbrukslån!

Har du forbrukslån og kredittkortgjeld med skyhøye renter og gebyrer? Da er du ikke alene. Nordmenn skylder til sammen milliarder i denne type lån. Restskatt, ferieturer og uforutsette utgifter er vanlige årsaker til at man må ta opp slike lån.

Men fortvil ikke, det er håp for å komme seg ut av gjeldsknipa. Nettavisen Lånehjelpen og Finansportalen gir deg rådene og tjenesten du trenger for å få privatøkonomien på beina igjen.

Unngå 348 av 382 kredittkort

Ifølge Finansportalen har 348 av 382 kredittkort som er i bruk hos vanlige forbrukere en effektiv rente på over 25 prosent årlig ved en gjeld på 20 000 kroner. Kun de resterende 34 kortene hadde effektiv rente på lavere enn 25 prosent årlig. Dette blir fort dyrt i lengden, og det lønner seg derfor med refinansiering slik at du kan spare penger på kredittkortgjeld.

Refinansiering gir deg muligheten til å samle alle dine dyre kredittkort. Først og fremst er det viktig å få en oversikt over all gjeld. Sett opp en liste med alle lån og kreditter du har, inkludert private lån.

Søk hjelp hos en rådgiver

Dersom gjelden er svært høy bør du søke hjelp hos en rådgiver.

Alle kommuner i Norge har tilbud om gratis rådgivning. Ta opp telefonen å ring til din kommune å be om å snakke med en økonomisk rådgiver. Om du har nylig har tatt opp mye gjeld og dette primært er knyttet til hodeløst forbruk, vil kanskje kommunene prioritere andre personer som har mindre selvforskyldte problemer.

Skulle du ikke få hjelp hos kommunen kan du søke hjelp hos private rådgivere. Pass på å sjekke referanser og vær skeptisk til de som er nystartet eller foreslår forskuddsbetaling med en dårlig forhandlingsavtale.

Klikk her for hjelp til å samle lån slik at du får lavere rente.

Refinansiere boliglån?

Et godt alternativ er å refinansiere boliglånet for å betale ned alle andre lån som er dyrere.

Men det er ikke alle som har anledning til å refinansiere boliglånet. Da kan det være mye å spare på å samle forbrukslån, kredittkortgjeld og andre smålån i ett større lån. Da vil du kunne spare penger med bedre betingelser og lavere rente.

Du vil også få en mye bedre oversikt over økonomien med ett terminbeløp hver måned.

For at dette skal fungere må du skaffe deg en fullstendig oversikt over all forbruksgjeld og inkassokrav, slik at du kan bruke det nye lånet til å slett alle krav og ikke bare deler av det.

Her kan du søke om å samle smålån nå!

6 enkle tips for å bli kvitt gjelden

Slik kan du steg for steg bli redusere dyr kredittkortgjeld:

1. Sliter du kortsiktig?

Be om betalingsutsettelse eller avdragsfrihet.

2. Ring til inkassoselskapene

Legg fram situasjonen din og vær høflig. Fortell at du jobber med å få opp inntektene og gi dem en nedbetalingsplan.

3. Kan du selge noe?

Må du ha både bil og båt? Eller har du klær du kan selge? Ved å legge om ditt forbruksmønster kan du få inn litt penger og spare månedlige utgifter. Samtidig viser du kreditorene at du mener alvor. Dette kan være med på at kreditorene møter deg på halvveien. Salgssummen kan hjelpe deg til å nedbetale krav som har gitt deg betalingsanmerkninger. Dette er viktig for å kunne be om refinansiering i banken.

4. Vær tålmodig!

Det kan gå opptil fire uker fra du har betalt til anmerkninger er slettet. Det er inkassobyrået som sletter anmerkingen. Heldigvis er det slutt på tida hvor anmerkningene ble slettet først tre år etter at kravet var nedbetalt.

5. Kan du tjene mer?

Det er svært få inntekter som er skattefrie. Derimot gir skatteloven skatteamnesti for «bagatellmessige beløp». Grensen går ved 1000 kroner fra én arbeidsgiver i løpet av et år, men fra ideelle organisasjoner kan du motta hele 4000 kroner.

6. Refinansiering av kredittkort til et større lån

Ved å samle dyre smålån vil du spare penger. Vi hjelper deg å samle kredittkortgjeld slik at du får en lavere rente!

Fyll ut skjemaet i lenken nedenfor og få beste tilbud fra flere banker gratis og uforpliktende. Du kan raskt spare store summer.

Klikk her for å starte utfylling!

Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff.rente 14,01%, 140.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 191.566,- Ved å be om tilbud, godtar du Lendo sine Vilkår
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,99% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-
 • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
  8,99 - 21,24% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
Siste artikler

De største problemene med smålån

Små og raske lån lokker med lette penger. Men det kan fort bli en dyr felle.

Les saken
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende